11 maanden!

0 0 0 One comment

Wow. Het is bijna niet voor te stellen dat mijn baby 11 maanden oud is… Maar geen grap, volgende maand vieren wij zijn eerste verjaardag. Het is dus wel weer eens tijd voor een update!

Het gaat goed, met ons allemaal, daar kan ik kort over zijn. Nu het eerste jaar er bijna op zit, merk ik dat we er eigenlijk prima doorheen gehobbeld zijn zo met z’n viertjes. Remi is en blijft een heerlijk, lief en makkelijk kind. Dat was hij al vanaf dag 1 en dat is tot op heden nog niet veranderd. Wel heeft ook hij een ehm.. sterk karakter, net als zijn zus. Hij geeft niet snel op en ook van het kinderdagverblijf krijgen we regelmatig foto’s van onze zoon die hardhandig probeert rondjes door vierkantjes te rammen. We lachen altijd ‘die komt er wel’.

Dat brengt me direct op het volgende punt; het kinderdagverblijf! Onze dochter ging altijd naar de gastouder, voor onze zoon hebben we een andere keuze gemaakt. Dit gaat vanaf de eerste keer hartstikke goed! Hij heeft het naar zijn zin, is een beetje verliefd op een leidster en slaapt er heel erg goed. Ik vond het best spannend maar ben erg blij dat het zo lekker gaat.

Heel leuk; hij kruipt, trekt zich op en loopt langs tafels en de bank. Bijzonder wel want onze dochter deed dit allemaal wat later. Zo zie je maar dat ieder kind zijn eigen ontwikkeling bepaalt. Verder vindt hij het leuk om te klappen, lachend nee te schudden en te proberen om uit zijn kinderstoel te klimmen.

Het slapen schreef ik eerder al eens over en ik kan na ruim anderhalve week nu wel zeggen: HIJ SLAAPT DOOR! Halleluja, op de valreep heeft deze baby het ontdekt. Hij sliep al prima de laatste maanden, maar had nog wel een late voeding nodig. Maakte ik hem daar niet voor wakker rond 23.30 uur, dan kwam hij in de nacht… Maar sinds anderhalve week slaapt hij van 19.00 tot 7.30 uur and I LOVE IT.

Die voedingen: ik ben gestopt met borstvoeding op de dag dat hij 9 maanden oud was. Dit was niet mijn keuze en ook niet zijn keuze, maar de dingen zijn nu eenmaal anders gelopen. Ooit vertel ik hier vast nog wel eens over. Ik vind het wel bijzonder dat ik het 9 maanden heb mogen doen en kijk er ook met een warm gevoel op terug.

Natuurlijk vind ik het wel lastig, deze laatste maand. Mijn baby is straks niet meer en keek ik er bij mijn eerste kind best naar uit, ik zie er nu wel een beetje tegenop. Maar ik weet ook dat er heel veel andere leuke dingen aan gaan komen. Dat is toch wel het voordeel van een tweede; je weet wat er komen gaat.

Had je mij vorig jaar rond deze periode verteld dat we zo’n eerste jaar zouden beleven? Ik had je niet geloofd. Het eerste jaar is toch aanpoten? Tropenjaren? Doorbijten? Niks van dat! Ik heb intens en keihard genoten het afgelopen jaar en zou het zo weer over doen. Maar nu gaan we vooruit kijken, op naar zijn eerste verjaardag <3

Jessica

Written by

    • Esther M.
    • november 7, 2017
    Beantwoorden

    Hé ook ik 9 maanden en niet eigen keus. Door de extreme koemelkallergie was er besloten beter alleen nog medische melk te geven. Ik zat bij de Hema de laatste voeding te geven met een warme chocomelk en een appeltaart met slagroom, toen moést het wel. Gemixte gevoelens, laatste borstvoeding, laatste kind maar de appeltaart smaakte ook weer top 🙂 Kots, kots misselijk ( na zelf het strenge dieet maanden gevolgd te hebben niet zo heul raar) mijn moeder naar huis laten rijden en ik snottert met slapend kind in mijn armen.

Leave a Comment