Bijna: ook mijn eerste schooldag!

0 0 0 5 comments

In mijn jeugd leerde ik ‘ je kiest een opleiding waar je echt iets mee kan’. Natuurlijk, het moest ook gaan om wat we leuk vonden. Maar het was wel de bedoeling dat we een vak gingen leren. Iets voor de toekomst, niet zomaar voor de ‘leuk’.

Zo geschiedde. Ik maakte hier en daar wat omwegen en fouten en vond uiteindelijk de opleiding die als een maatpak bij me paste. Ziel en zaligheid stopte ik in mijn studie en na de felbegeerde papier besloot ik verder te gaan aan de universiteit. Aangezien ik nog steeds geen mr voor mijn naam heb staan, kun je wel raden hoe dat is uitgepakt….

Maar zoals het gaat in het leven; de dingen lopen anders. We kochten een bouwval, we kregen een dochter en die studie werd niet meer belangrijk. Lang bleef ik er halfslachtig nog aan trekken, tot ik moest toegeven dat het misschien geen maatpak meer was. Dat mijn lichaam was veranderd en het pak te strak zat. (ik zou graag willen zeggen te wijd maar ook metaforen moet je realistisch houden). Mijn energie, tijd en liefde ging naar mijn gezin en mijn werk.

De beste keuze ooit was voor mij om zzp-er te worden. Nog steeds verdien ik mijn geld dankzij alle kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie. Voor mijn werk moet ik nog steeds bij blijven leren en dat doe ik dan ook braaf. Daarnaast schrijf ik hier op dit stukje internet en dat is een tijdrovende hobby.

En toch bekroop mij langzaam het gevoel dat ik iets anders moest doen. Geen grote veranderingen, maar gewoon iets leuks voor erbij. Iets wat helemaal van mij zou zijn. Iets wat ik alleen moest gaan doen, waar ik hard voor moest werken maar wat niet voelt als werk omdat je het zo tof vindt. Omdat ik niet zomaar een zak geld ergens tegenaan wilde gooien met het risico dat ik er geen klap aan vond, besloot ik te kijken wat mij nou echt tof leek.

Zoals sommige van jullie misschien nog wel weten, ging 2 jaar geleden een droom in vervulling. Ik haalde namelijk mijn duikbrevet en tot op de dag van vandaag zou ik het liefste de hele dag in het water liggen. Maar we wonen in een koud land en ik ben toch meer een tropische duiker ;). Wel zijn er mogelijkheden om meer te leren hier in Nederland, dus dat staat op de lijst voor de komende jaren. Maar wat dan nu?

Per toeval liep ik tegen een basiscursus Visagie aan. 6 weken les, gewoon om te kijken of het bij je past en of je er een beetje feeling voor hebt. Zou ik dat durven? Het leek me ontzettend gaaf maar eerlijk is eerlijk, ik heb er in mijn werk geen bal aan. Mijn man hakte de knoop dan ook door; ga het gewoon doen. Wat is nou 6 weken? En zo geschiedde.

En jeetje wat vond ik het gaaf. Ontzettend leuk om echt weer in een klasvorm aan de gang te zijn. Dat had ik niet verwacht na jaren studie! Die 6 weken vlogen om en ik kreeg de kans om in te stromen in de Vakopleiding Visagie. Weken bleef ik twijfelen, net zoals daarvoor. Maar dit keer ging het om bijna een jaar en een bijbehorend prijskaartje. De stem in mijn hoofd bleef zeggen ‘dit heeft niks te maken met je toekomst. Ga dan Belastingrecht studeren, daar heb je tenminste wat aan’.

Een aantal vriendinnen en mijn man besloten mij eens goed de waarheid te zeggen. Hoezo heb je er niks aan? Het geeft je toch energie? Je wordt er toch blij van? Je ontmoet toch nieuwe mensen? Wie weet wat het je in de toekomst allemaal zal brengen? En natuurlijk heb je qua werk meer aan Belastingrecht, maar vind je dat dan ook echt leuk? Hmm. Nee dus.

Dus ik ben ingeschreven…. Eind september start ik met de Vakopleiding en ik vind het zo ontzettend spannend! Ik heb zin om weer iets helemaal voor mezelf te doen, om inderdaad weer eens nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe dingen te leren en mezelf ergens helemaal in vast te bijten. En wie weet rol ik ooit nog wel in een opleiding waar ik qua werk ook iets mee kan. Dan ben ik in ieder geval fantastisch opgemaakt.

Jessica

Written by

  • Samantha
  • september 8, 2017
  Beantwoorden

  Wooohoo! Succes babe! Niets zo belangrijk als dingen doen die je zelf echt leuk vind!
  Daarin vind je energie voor de niet-zo-leuke dingen.

 1. Beantwoorden

  Jaaaaaah heel goed, keuzes waar je blij van wordt <3
  Heel veel succes en plezier en DO share make up tutorials voor 30-something vrouwen en ongeveertigers 🙂

  • Greta
  • september 8, 2017
  Beantwoorden

  Veel succes!

  • Diana
  • september 8, 2017
  Beantwoorden

  Gaaf…!!! En met de fotoshoots van Martine zitten er mss wel opdrachten in t verschiet…!!! En probeer die achterlijke trends te stoppen als je eenmaal beroemd bent (wave wenkbrauwen en lippen, het overmatige shapen en contouren )

 2. Beantwoorden

  LOVE IT! Heel veel plezier

Leave a Comment