Blootgewoon?!

0 0 0 2 comments

Persoonlijk heb ik niet zoveel moeite met bloot. Nu ga ik niet naakt recreëren in de zomervakantie ofzo, maar super leuk voor mensen die dit wel doen. Ook ben ik geen fan van de sauna, maar dit heeft meer te maken met mijn holtes dan het feit dat ik naar blote mensen moet staren. Blootgewoon allemaal toch.

Nu is er echter een klein puntje wat wel wat aandacht krijgt hier thuis, als we het over bloot hebben. En dat kleine puntje is bijna 4 jaar en recreëert graag naakt. Ik ben een groot voorstander van jezelf helemaal thuis voelen in je eigen huis hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik heb er dan ook geen moeite mee als ze af en toe in haar blote billen wilt rondrennen.

Het zal ook best bevrijdend werken denk ik, bloot door het huis rennen. Ik heb het nog niet geprobeerd om in mijn blootje te dineren, maar wie weet geeft het een hele nieuwe dimensie aan het eten van boerenkool.

Wanneer je een peuter bent, is het doodnormaal. Je zit met je blote gat lekker in het badje in de tuin en menig kind is zindelijk geworden door een week lang zonder luier in blote billen rond te rennen . Maar wanneer kom je op het punt dat het ietsje minder normaal wordt?

In ieder geval bij temperaturen onder de 20 graden, lijkt me zo. Mijn dochter heeft maling aan de seizoenen en rent het liefst in haar nakie door de sneeuw. Als het echt moet, is ze wel bereid haar regenlaarzen aan te trekken. En oké, mocht het echt te koud zijn dan krijgen we haar nog wel in een hemd gepraat. Maar thuis is voor haar het allerliefste bloot.

En daar komt nu toch wel het knelpunt. Want wanneer is het niet oké? In je blootje de voordeur opendoen voor een pakketbezorger vind ik niet oké. Wanneer we visite hebben van wat vage kennissen. Wanneer er kindjes komen spelen. Wanneer we op het punt staan om in de auto te stappen. Bij andere mensen thuis. Op die momenten hou je je kleren aan.

Dus ik blijf uitleggen; het kan nu niet. Als je thuis bent mag alles weer uit. En ik hoor van anderen (gelukkig!!) dat er wel meer peuters zijn met een ernstige drang tot naaktloperij. Dus ja, sorry. Mocht je ergens ineens een naakte peuter op roze regenlaarzen zien rennen. Dat is er eentje van mij…

Fantastic Moms

Written by

 1. Beantwoorden

  Heerlijk kind is het! Hier hebben we een half-naaktloper, hij wil toch wel graag een shirtje aan als hij in z’n blote kont loopt 😉

  • Liesbeth
  • juni 16, 2017
  Beantwoorden

  En een blote bijna kleuter op PawPatrol laarzen die ineens poedeltje naakt in de voortuin staat zou er zomaar eentje van mij kunnen zijn!

Leave a Comment