Een dag niet gewassen is een dag niet geleefd!

0 0 0 No comments

Ooit was ik in het bezit van een wasmandje, met de nadruk op -je. Dit geinige knalroze exemplaar vulde zich gedurende de week met mijn vieze was en elke zaterdag draaide ik twee wassen om er de rest van de week weer tegen te kunnen. Kat in het bakkie en kind kan de was doen! Tot ik zelf kinderen kreeg..

Al in de kraamweek werd me duidelijk dat een baby dan wel net zo klein mocht zijn als mijn wasmandje, de hoeveelheid was vertienvoudigde en rap ook. Inmiddels weet ik niet beter dan dat een dag niet gewassen een dag niet geleefd is en draait onze machine minstens een keer per dag, met de nadruk op minstens! Er zit dus niks anders op dan accepteren dat het nooit stopt, want anders draait niet alleen mijn machine maar ook ik door en aan het eind van de dag is die berg was nog steeds niet gedaan. Geen ambities in die richting dus…

2

Brabantia kennen we denk ik allemaal en als er dan toch geen ontsnappen mogelijk is aan die ‘Mount Dirty Laundry’ dan maken we er maar het beste van. Met een solide, stevig droogrek bijvoorbeeld. Want die meiden van mij dragen niet de hele dag joggingbroeken die je even snel in de droger mikt. Nope, het zijn rokjes in alle kleuren van de regenboog die hier de voorkeur hebben. Elke ochtend is het tutu o’clock en uit ervaring kan ik je vertellen dat dat niet per se lekker matcht met een droger.

4

En laten we eerlijk zijn… Je was gewoon buiten laten drogen is ook stukken beter voor het milieu en beter voor je portemonnee. De zon en de wind zijn natuurlijk gratis. Door je was puur natuur te drogen blijven stoffen langer mooi en van al dat besparen shop ik toch graag weer een leuk nieuw rokje ;).  Nu vind ik vooral stevigheid erg belangrijk bij een droogrek, want ik weet nog goed hoe hard ik huilde toen mijn oude rekkie omwaaide en de witte was (nooit de donkere uiteraard) in de modderige aarde belandde. Deze rode leukerd staat gelukkig als een huis en is snel weer in te klappen als je hem even niet nodig hebt. Die situatie is mij overigens vreemd maar ik heb gehoord dat het voorkomt…

5

Daarnaast hebben de meiden lang geleden al ontdekt dat met een beetje fantasie een droogrek ook prima dienst doet als indianen hut in het oerwoud, een piratenschip op volle zee of een raket om nieuwe planeten te ontdekken. En dan is het wel fijn als zo’n ding stevig staat en ze met al hun vingertjes terugkomen van hun wilde avonturen.

Ook fijn is het dat Brabantia voor elk verkochte droogmolen of droogrek een boom plant. De Love Nature actie is een succes want inmiddels zijn er al meer dan 700.000 bomen geplant. Op naar dat miljoen!

Op die manier draagt ook Brabantia haar steentje bij aan een beter wereld en is er later hopelijk nog genoeg oerwoud te ontdekken voor mijn meiden, ook op deze planeet.

3

*Dit artikel is een samenwerking met Brabantie

Fantastic Moms

Written by

Leave a Comment