Een weekend weg?

0 0 0 One comment

Ietwat gefrustreerd klik ik de zoveelste website weg. Ineens had ik het geniale idee om een lang weekend weg te gaan in eigen land. Het is vakantie, de weersvoorspellingen zijn fantastisch. Er is lastminute vast iets leuks te vinden! Ik installeerde me met de laptop op de bank, maar het lachen verging me snel.

Wat een prijzen…

SERIEUS? Eerst dacht ik nog dat het een tikfoutje was. Daarna bedacht ik me dat ik natuurlijk niet naar de duurste aanbieder moest kijken. We weten allemaal dat er prijsgradaties zijn als het gaat om bungalowparken. Die ene is het allerduurste, die andere het allergoedkoopste. Maar zelfs de goedkoopste vroeg een prijs voor 3 nachten waar ik steil van achterover sloeg. Doe eens normaal!

En dan realiseer ik mij dat dit het is.

Dit is mijn toekomst voor de komende 12 jaar. Onze oudste dochter wordt over een paar weken 5 jaar en dan is het over met de pret. Goedkoop op vakantie, lekker buiten het seizoen. Niks hoogzomer naar een te drukke camping, voor dat geld kan je ook 2x op vakantie buiten het seizoen. Plus nog een weekend lastminute naar een vakantiepark in Nederland. Tot je alle prijzen in het hoogseizoen ziet en moet concluderen dat 1x per jaar een maandsalaris gaat kosten…

Ik ben zo kwaad.

Dus app ik mijn moeder. ‘Ik had het idee een paar dagen weg te gaan maar voor dat geld kan ik een maand mijn hypotheek betalen’. Resoluut besluit ik om morgenochtend naar het tuincentrum te rijden. Ik heb iets nodig om mijn agressie op te botvieren en talloze potten woest voldrukken met potgrond lijkt me een uitstekend plan.

De volgende ochtend is het lekker rustig in het tuincentrum, ondanks het mooie weer en ik wandel opgewekt langs alle planten en bloemen. Ik laad een kar vol, krijg het maar net aan allemaal in mijn auto. Thuis aangekomen staat er een leger aan leuke mensen klaar om mij te helpen mijn auto leeg te halen.

En de hele dag ben ik druk met potjes vullen, bomen snoeien, zaadjes planten met mijn dochter, emmers water vullen voor mijn zoon. Aan het einde van de dag kijk ik tevreden rond en stuur ik wat foto’s van mijn gezellige tuintje naar mijn moeder.

‘Mens, jij hoeft helemaal niet weg. Je hebt een eigen paradijsje’. Ze heeft nog gelijk ook <3

Written by

    • Diana
    • mei 8, 2018
    Beantwoorden

    T’s echt belachelijk die prijzen..! Maar wel een goede motivatie geweest voor je tuin dus

Leave a Comment