Gehoorbescherming voor de kleintjes

0 0 0 No comments

Het is een veelbesproken onderwerp de laatste jaren; het gehoor van kinderen. En dan vooral de gevaren van gehoorbeschadiging, wat al kan ontstaan bij baby’s. Wat voor ons normaal kan klinken, is voor een baby of peuter vaak oorverdovend hard. Ook wij liepen hier regelmatig tegenaan, aangezien er in ons bouwval nogal wat geklust werd de afgelopen jaren. Maar de ene gehoorbeschermer is de andere niet, daar kwamen we ook wel achter. Wat is nu echt fijne gehoorbescherming voor de kleintjes?

alpine gehoorbescherming

Onze peuter is gevoelig voor harde geluiden. Best apart, want de eerste twee jaar had ze nergens last van. Het heeft vooral te maken met de schrik van een hard geluid, om daarna te zeggen dat ‘haar oren pijn doen’. Ze staat dan ook regelmatig met haar handen op haar oren. Ook ik kocht al vroeg een gehoorbeschermer. Een beetje vergelijkbaar met een grote koptelefoon. Helaas had dit geen effect, want ze weigerde de beschermer op te houden en klaagde al snel dat ‘ie niet lekker zat. En hoe zet je zo’n ding op bij een baby?

Alpine stuurde ons hun nieuwste product; de Muffy Baby, een gehoorbeschermer voor baby’s en peuters. Want bescherming van het gehoor is natuurlijk een ding, het product moet voor kleintjes ook wel veilig zijn.

Alpine

De Muffy Baby kon hier direct getest worden want er is momenteel een grote verbouwing gaande aan onze schuur. Het dagelijkse geluid van cirkelzagen, klopboren en betonmolens kan ik inmiddels wel handelen. Mijn kinderen is een ander verhaal. Zowel de baby als de peuter hebben last van de herrie en daarnaast, het kan ook nooit goed zijn voor hun oren… Maar om nu de hele dag binnen te gaan zitten?

alpine gehoorbescherming peuter

Ik kan zeggen, deze gehoorbeschermer is PERFECT voor de peuter. We zijn er ontzettend blij mee. Hij blijft goed zitten door de comfortabele band, die heel makkelijk te verstellen is. Daarnaast past ‘ie perfect over haar oren en zegt ze zelf dat ‘ie ‘lekker zacht’ is. Het is een flexibele band dus je kan de beschermer makkelijk stellen en de band is ook nog eens prima te wassen. In de verpakking zitten er twee, dus je hoeft ook niet te wachten tot de band weer schoon is. De oorkappen maak je gewoon schoon met een nat doekje.

gehoorbescherming

Perfect voor de peuter maar ook voor de baby! Onze peuter kan zelf aangeven dat ze last heeft van geluid, maar onze baby niet. Natuurlijk huilt hij als hij erg schrikt, maar langdurige harde geluiden? Ik weet niet of hij dan laat merken dat hij er last van heeft…. Wel merk ik dat hij rustiger wordt als hij de Muffy Baby draagt. Hij blijft overigens tot op heden van de band af, maar ik denk dat er wel een tijd komt dat hij hier zelf aan gaat trekken, maar voor nu werkt het super! Zo goed zelfs, dat we er nog eentje bij gekocht hebben. Zo hebben ze allebei een gehoorbeschermer tijdens de verbouwing. En misschien het allerbelangrijkste is dat de hoofdbanden bij allebei geen druk op het hoofd veroorzaakt.

remi

Bij de Muffy Baby zit een beschermtasje en twee hoofdbanden, die gemaakt zijn van zachte stof met een enorme elasticiteit. Zo enorm, dat ook ik de beschermer kan dragen! Mijn oren zijn blijkbaar niet zo groot want de oorkapjes passen ook prima over mijn oren :’)

Het is overigens niet zo dat ze helemaal niets meer horen als de kinderen de Muffy Baby dragen. Als ik de peuter wil roepen, moet dit iets harder dan normaal, maar dan hoort ze me wel. Ze vraagt ook niet steeds ‘he he he wat zeggie’. De geluiden worden gedempt waardoor het niet zo hard binnenkomt.

oren beschermen peuter

Conclusie? Wij zijn fan hier! Hopelijk helpt het om onze baby nu al te laten wennen zodat hij straks leert de gehoorbeschermer zelf op te houden. Kan ‘ie ook eens mee met papa naar de motorcross ;).

De Alpine Muffy Baby is verkrijgbaar met roze of met blauwe hoofdband. De tweede hoofdband is zandkleurig. Hij kost 27,95 en je shopt ‘m hier! Je kan via deze link ook meer lezen over de certificaten, want de Muffy Baby is de enige veilige CE-gemarkeerde baby oorkap in Europa!

Fantastic Moms

Written by

Leave a Comment