Help, waarom sport iedereen?

0 0 0 12 comments

Trends komen en gaan en dat geldt zeker ook op sportgebied. Zo was mijn moeder ooit in de ban van Callanetics, dribbelde ik driftig met vriendinnen op een bankje omdat Steps het helemaal was en wie herinnert zich nog Tea Bo? De laatste tijd bespeur ik echter een nieuwe trend op fitness gebied en ik vind het een zeer verontrustende. Want waarom sport tegenwoordig ie-de-reen?! Help!

Het lijkt serieus of werkelijk iedereen die ik ken en tof vind (mijn vrienden dus) zich in het zweet werken. De een sluit zich drie keer per week vrijwillig op in een kooi vol enge dingen en dat heet dan crossfit. De ander burbeet voor dag en dauw door de duinen en weer een ander traint voor een marathon. En ik? Ik kan het niet aan!

Mijn laatste sportavontuur dateert van twee jaar kuch kuch eventjes geleden (remember this?) en ik hebe r nog steeds spierpijn van. Ook ben ik er stiekem van overtuigd dat ik daar nog wel even op kan teren. Maar als ik met mijn bff’s rond de borreltafel zit en ik als enige 21 grillworstjes eet begin ik toch te twijfelen. Wat nu als ze gelijk hebben en het echt leuk, lekker, fijn en goed voor je is en niet alleen maar barffff? Wat nu als niet sporten ZO 2016 is en ik straks een gepasseerd uitgezakt station? Over een jaartje of vijftig als enige strompelend achter een rollator terwijl de rest me voorbij komt touwtje springen…

En moet ik niet het goede voorbeeld geven voor die dochters van me? Misschien schuilt er wel een atleet in de dop ergens onder al die jurkjes en rokjes en komt dat er niet uit doordat ze een chronisch luie moeder hebben. Joe, misschien ben ik zelf wel een atleet in de dop en is Tokio helemaal niet zo’n slecht idee. Oké, ik ben uitgelachen maar het blijft toch wat vreemd dat ik binnen no time mijn halve inner circle in de ban van de sport heb zien raken, hoe dan?!

Er moeten toch meer mensen zijn zoals ik? Verwante zielen die op vrijdagavond liever achter Netflix hangen dan ergens in de ringen voor een hipster acrobaten workout (wedden dat het bestaat?). Die ’s ochtends al moe worden bij het idee van ’s avonds sporten. Let me know dan kunnen we misschien vast intekenen voor hetzelfde verzorgingshuis 😉

Martine

Written by

  • Suzan
  • april 12, 2017
  Beantwoorden

  Whahahaha heerlijk dat dit ook bestaat en “mag” ik voel me nu al beter als ik op de bank lig voor morgen whahahahah

   • MartineMartine
   • april 13, 2017
   Beantwoorden

   Hahahaha, youre welcom. Heerlijk toch 😉

 1. Beantwoorden

  Haha, ik hoef geen verzorgingstehuis, daarvoor heb ik een dochter 😉 Ik las ergens dat sporten niet goed voor je is (ivm blessures) zolang je maar genoeg beweegt. En dat zei een wetenschapper die er verstand van had (volgens mij is hij ook beroemd, maar ik weet zijn naam niet meer).

  Wat voor mij nog wel een reden zou zijn om weer bij een sportclub te gaan is het sociale aspect. Maar dan moet je dus NIET bij een sportschool zijn waar iedereen in z’n coconnetje zit te sporten.

   • MartineMartine
   • april 13, 2017
   Beantwoorden

   Wetenschapper naar mijn hart!!

 2. Beantwoorden

  Yes! Ik ben niet alleen! Ik zie ook werkelijk iedereen om heen actief zijn, maar heb er zelf toch echt de kracht niet voor laat maar weten welk verzorghuis het wordt. Kijken wij wel films met een lekkere grote bak popcorn op schoot!

   • MartineMartine
   • april 13, 2017
   Beantwoorden

   Welkom welkom! You bring the popcorn i’ll bring the wine 🙂

  • Esther M
  • april 12, 2017
  Beantwoorden

  Same here!!! Lid worden van een “sport-iets” en ook écht op weg er naartoe, maar elke keer spijbelen en een lekkere latté ergens scoren! (y)

   • MartineMartine
   • april 13, 2017
   Beantwoorden

   Echt! Van al die lidmaatschappen had ik heel wat Latte’s kunnen scoren..

 3. Beantwoorden

  Joehoe! Ik neem me elke donderdag voor om naar pilates te gaan en dat plan mislukt al zeker zes weken met succes! Kan het gewoon niet opbrengen en ga dan ook liever bank hangen… Dus ik snap je! Overigens is pilates de enige geschikte sport voor me, voor de rest ben ik te traag of motorisch gestoord 😉

   • MartineMartine
   • april 13, 2017
   Beantwoorden

   Bankhangen for evah!!!! See you in het verzorgingshuis voor een rollater race 😉

  • Marleen
  • april 12, 2017
  Beantwoorden

  Oké ik beken. Ik haat sport. Altijd al gedaan. 3 weken naar de sportschool en daarna niet meer. Maar helaas ik brak mijn enkel en moest sporten om te revalideren. Na fysio ben ik aan de slag gegaan met een personal trainer en ik vond het super leuk. Snel resultaat en 1 op 1 contact dus ik kon niet smokkelen.
  Nu zit mij traject erop en ben ik sterker en slanker. En kon het best alleen. Nou niet dus. Mijn haat voor sport is groter dan mij wilskracht. Alleen wordt om wel afgestraft omdat mij enkel zeer doet als ik niet voldoende beweeg. Dus sleep ik mij morgen maar weer naar de sportschool, misschien, denk ik. Ach vrijdag kan oom

   • MartineMartine
   • april 13, 2017
   Beantwoorden

   Same here, ik heb dus ook ooit getraind met een personal trainer en ondanks dat ik het loodzwaar vond ging ik als een speer. Best wel de smaak te pakken en heel snel resultaat wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Maar om zelf die discipline op te brengen… No can do 😉

Leave a Comment