Het is echt mijn ding!

0 0 1 8 comments

Mijn man heeft een grote hobby: motorcrossen. Dat wist ik voordat we kinderen kregen dus ik wist ook dat er een kans zou zijn dat mijn kinderen op een crossmotor terecht zouden komen. Wat ik niet had verwacht was dat er in mijn dochter ook een kleine motorcrosser zou schuilen… Heb jij ook een kleine daredevil? Of een kind met een ander bijzonder talent? Lees dan zeker even verder want dan hebben we een toffe actie voor je!

Interesse had ze er al snel in, maar ik probeerde haar nog een beetje te sturen richting een veiligere hobby. Dansen, voetbal, naar de schaakclub. We hebben het hier over een meisje die niet per se lekker gaat op harde geluiden, dus ik had niet verwacht dat ze ooit op een crossmotor zou stappen.

cross 1

En daar had ik het verkeerd. Want ik kon sturen wat ik wilde, ze bleef verliefd kijken naar de roze helm die al die tijd op haar kamer stond. Dus toen papa haar vertelde dat ze op een kleine cossmotor mocht zitten en zij direct haar helm ging halen, wist ik dat ik verloren had :).

En over dat sturen gesproken; daarin ben ik dus zeker niet de enige. In opdracht van Fruit Shoot onderzocht Kantar Public de rol van ouders in de ontwikkeling van hun kind, en dan vooral de vrijetijdsactiviteiten van kinderen. Uit dit onderzoek blijkt dat ouders het belangrijk vinden dat hun kind vrijetijdsactiviteiten onderneemt waarbij hij zich kan ontplooien (87%). Opvallend is dat maar 35% van de respondenten aangeeft hun kind volledig vrij te laten in de keuze van deze activiteiten. Terwijl het juist zo belangrijk is voor kinderen om te kunnen roepen ‘het is echt MIJN ding’. Helemaal doen wat jij leuk vindt, zelf bepalen, ergens helemaal voor kunnen gaan.

cross 2

Met zijwielen en aan een touw: papa rent heel wat kilometers terwijl onze dochter blijft gas geven. Ik kijk met verbazing toe hoe ze de motor bestuurd. Alsof ze nooit iets anders heeft gedaan. Het is dus echt haar ding. Buurjongens staren jaloers naar dat kleine blonde meisje en haar felroze helm en met een lachend gezicht crosst ze er langs. Ze is op haar aller gelukkigst zodra haar roze helm en roze laarzen tevoorschijn komen. Tijd voor actie!

cross 4

Iedere ochtend vraagt ze of ze vandaag mag motorrijden. Zodra papa uit zijn werk komt, staat ze klaar met haar laarzen aan. Het is iets van haar en van papa, waar mama alleen maar vol ongeloof naar kan kijken. Voor wie overigens durft te zeggen dat motorcrossen een sport voor jongens is? Pas maar op. Ze rijdt je zo omver ;).

Versie 2 cross 5

En ja, dat sturen heeft dus geen enkele zin. Het is juist fantastisch om kinderen, ongeacht leeftijd, zelf te laten ontdekken waar ze echt gelukkig van worden. Geen ‘jongens- of meisjes gedoe’, laat ze avontuurlijk zijn, laat ze talenten ontdekken en ontwikkelen, laat ze lekker shinen in dat waar ze echt blij van worden.

cross 6

Heeft jouw kind ook iets waarvan hij/zij kan zeggen ‘het is echt mijn ding’? Een bijzondere hobby, een fantastisch talent, iets wat ze het allerliefst de hele dag zouden willen doen? Een topkok in de dop? Een kunstenaar op de trampoline? Een knutselkoningin? Een mierentemmer? You name it!

We dagen je dan uit om mee te doen en je aan te melden als Insider! Uit alle aanmeldingen worden er een aantal Insiders geselecteerd die een leuk pakket van Fruit Shoot ontvangen. Daarnaast maak je ook nog eens kans op één van de 5 Panasonic DMC-SZ 1-, dé ultieme vlogcamera voor beginners! Aanmelden gaat via deze link, je leest hier ook alle informatie over de actie!
Fantastic Moms

Written by

  • Yvette Bakker
  • augustus 7, 2017
  Beantwoorden

  Leuke post.

  Vraagje: jullie blogs komen sinds een tijdje niet meer door op Bloglovin. Is dat bewust? Ik vind het namelijk wel jammer dat ik nu wel eens blogs mis, omdat ik niet de tijd heb om alle sites apart te bezoeken.

  • Beantwoorden

   Hi Yvette,

   Dat klopt inderdaad. Na de ‘Bloglovin rel’ hebben we besloten dat we geen posts meer via Bloglovin willen delen. Het is een lang en technisch verhaal maar als je op Google ‘Bloglovin stelen’ intikt, vind je de post die duidelijke uitleg geven!

   Ik begrijp dat het lastig is als je gewend bent blogs te lezen via Bloglovin. Voor ons is er nu geen andere mogelijkheid dan Bloglovin links te laten liggen. Sorry 🙂

    • Yvette Bakker
    • augustus 7, 2017
    Beantwoorden

    Hi Jessica,

    Dat heb ik dan helemaal gemist. Bedankt voor de uitleg.

  • Iris
  • augustus 7, 2017
  Beantwoorden

  Maar trouwens, geweldig!!!!!!!! I love je dochter! Mijn man en ik (ik ‘uiteraard’ voordat ik moeder was) hebben vroeger geautocrosst en nu begint hij al over elektrische karts voor onze peuter.

  • Iris
  • augustus 7, 2017
  Beantwoorden

  Waarom mag ik niet meedoen als ik geen Facebook heb?

  • Beantwoorden

   Hi Iris!

   Je klikt op de link, en dan kan je onderin kiezen voor ‘account aanmaken’. Dan kan je registreren met je mail ipv met Facebook!

   Ik ga wel even navragen of een FB account nodig is om daadwerkelijk ook mee te kunnen doen als Insider. Ik weet dat er vaak gewerkt wordt met FB-groepen voor de Insiders voor onderling overleg enzo.

   • Beantwoorden

    Nagevraagd; een FB account is inderdaad nodig omdat alle Insiders met elkaar kunnen sparren/overleggen/etc via een FB groep!

     • Iris
     • augustus 7, 2017
     Beantwoorden

     Dan wordt dit dus niet echt mijn ding 😉

Leave a Comment