Kinderfeestje uit of thuis?

0 0 0 3 comments

Het is niet direct het eerste waar je aan denkt als je bezweet achterover valt omdat je net een liefdesbaby hebt verwekt. Maar er komt dus een dag dat deze passievrucht naar school gaat, jarig is en een kinderfeestje blieft. Wat zeg ik, een kinderfeestje staat bij de meeste kinderen toch wel in de top vijf van tofste dagen van het jaar. Maar geen druk verder hoor….

Nu weet ik niet hoe het bij jou zit maar de kinderfeestjes staan bij mij ook in de top vijf…. Van de ellendigste dagen van het jaar en ik heb dus drie kinderen he. Ik zou graag willen dat het anders was, maar dan zou ik dus liegen. Tot vorig jaar hebben de husband en ik alle feestjes thuis gedaan om de simpele reden dat de dames dat zo graag wilden. Maar na het ‘bakkersfeestje’ was het klaar. Niet dat het niet leuk was, vraag maar aan mijn dochter. Niet omdat ik nog steeds koekdeeg van mijn plafond sta te bikken, maar om het simpele feit dat koekjes bakken met 10 kinderen nogal een logistieke uitdaging is. Vraag maar aan de husband…

Met die kleutertjes van krap vier ging het nog. Een potje zakdoekje leggen, een cake-je versieren, cadeautjes verstoppen, dansje, hapje, drankje klaaaaaaar. Maar hoe ouder de kinderen, hoe intensiever het wordt, zo’n feestje thuis (ik formuleer heel voorzichtig). En kinderen die overal wat van vinden, daar kun je natuurlijk zelf ook wat van vinden…

Dus na een voorzichtig probeersel bij de lokale kinderboerderij ,met als hoogtepunt een ponyritje door de stromende regen, waren we om. Inclusief the girls thank god!!! Wij zijn enthousiaste aanhangers van team kinderfeestjes UIT. Geen gedoe thuis, maar iemand die de leiding neemt en dus wel nog tien andere spelletjes weet. Inmiddels houd ik stiekem een little black book bij met adresjes die ik van loslippige moeders ontfutsel . Daar ga ik maar gauw weer eens een kijkje in nemen aangezien er hier in mei twee jarige jetten zijn. Ik verheug me er nu al op! Oké dat was over de top, maar voor mij in ieder geval geen Anna maskers knippen om half twaalf ’s nachts, HA!

Ben jij team UIT of THUIS als het om een kinderfeestje gaat?

Martine

Written by

  • Letje
  • april 20, 2017
  Beantwoorden

  Met de oudste naar de bioscoop geweest afgelopen jaar. Halleluja! Hoe relaxt was dat!

  • Angelique
  • april 20, 2017
  Beantwoorden

  Onze dochter is op 31 dec jarig. HELP. Ze wordt dit jaar 5. Hopelijk draait er een goede kinderfilm in de kerstvakantie. No way dat ik thuis ga zitten met een roedel kleuters. Ik denk dat ik dan geen koekjesdeeg, maar resten kleuter van t plafond moet bikken 😉

  • Diana
  • april 20, 2017
  Beantwoorden

  Maar wat doe je dan thuis..?! Dit jaar kom ik er nog goed mee weg maar volgend jaar de eerste kleuters in huis…! Maar neig naar “uit huis” geen zooi… minder stress

Leave a Comment