Lekker burgerlijk

0 0 0 No comments

Vraag mensen om mij heen naar iets waar ik echt een hekel aan heb en de meeste zullen ‘burgerlijkheid’ zeggen. Huisje, boompje, beestje, kinderen, stationauto, met de caravan ieder jaar naar dezelfde camping. Dat soort dingen.

Dus ik noem dat burgerlijk. In de ochtend je voordeur uitstappen, links ‘goedemorgen buurman’ en rechts ‘goedemorgen buurman’. Bliep bliep je stationwagen met twee matching kinderzitjes en ‘baby on board’ bordje op de achterruit geplakt.

Vakantie? Met een dakkoffer, vouwagen of HELEMAAL ERG een caravan. Ieder jaar dezelfde camping in Frankrijk, of laten we eens gek doen en naar Duitsland rijden. Fietsroutes van Natuurmomenten fietsen. Een grindpad in je voortuin. Een naambordje op de deur met alle namen van de inwoners van het huis (inclusief hond). ‘In dit huis maken we ruzie’ shit borden met spelfouten.

Ik riep altijd dat mensen mij moesten slaan zodra ik maar enige trekken van een burgerlijk leven zou gaan vertonen. Superleuk dat andere mensen zich heerlijk voelen met voorspelbare leventjes, ik hou er niet van.

En zoals dat gaat ga je grenzen verleggen. Dat begon met het feit dat ik hartstikke leuke buren trof toen ik dit huis betrok. Dus die zeg ik iedere ochtend goedemorgen. Ik heb geen voortuin want ik woon in het centrum, maar in mijn achtertuin ligt een grindpad. En in die tuin staat ook een prachtige boom. De hond had ik al dus ook een vink voor het beestje.

Die dakkoffer kwam er het eerste jaar met kind al, inclusief een kampeervakantie. En een Fiat 500 bleek veel te klein voor een dakkoffer dus ook die werd ingeruild voor een soort van grote auto.

En het stomste van dit alles? Ik vind het heerlijk. Mijn burgerlijke leven is namelijk precies goed. De grens trek ik bij de lelijke quoteborden aan mijn muur en de baby on board bordjes in mijn auto. Ook helemaal niet nodig want in dit huis maken we genoeg ruzie. Hebben we geen bord voor nodig. En aan de matching kinderzitjes in mijn stationwagen zien mensen heus dat ik kinderen vervoer…

Fantastic Moms

Written by

Leave a Comment