Liegende vaders

0 0 0 9 comments

Jullie kennen vast onze liegende moeders reeks (klik, klik, klik ). Wie er natuurlijk al die tijd makkelijk vanaf zijn gekomen, zijn de vaders. Onze rotsen in de branding met wie we samenwerken om onze kinderen op te voeden tot verantwoordelijke volwassenen. In theorie dan, want dat vaders zeker niet vies zijn van een leugentje om bestwil herken je vast… Vandaag we bring you ´de liegende vader´!

De liegende vader wordt geboren op de dag van de geboorte. Trillend op zijn benen staat hij na een bevalling van 24 uur waarbij hij getuige was van zijn geliefde, die in willekeurige volgorde hartverscheurend veel pijn leed, kotste, kakte, werd opengeknipt en vervolgens weer werd dichtgenaaid. Vrouwlief lijkt dit helse etmaal compleet vergeten zodra haar kind tegen haar aan ligt, maar de liegende vader niet hoor. Dus iedereen die in de kraamweek joviaal tegen hem zegt ´Jongen, dit is toch het mooiste dat er is..´ hoort wat onduidelijk gemompel en krijgt snel een beschuitje in zijn handen geduwd. Het mooiste dat er is? Als Oranje de WK finale wint, da´s pas mooi.

Gelukkig worden kinderen snel groter en hoe groter een baby wordt, hoe leuker de liegende vader het gaat vinden. Zo leuk, dat hij misschien wel minder gaat werken om ook een dagje van zijn smurfje te ´genieten´. Voordat de vrouw des huizes ´s ochtends vertrekt  legt ze een lijst klaar waar alle cruciale informatie op staat. Iets met fruithapjes, volkoren soepstengels en sjaals om in de buggy. De liegende vader wuift zijn schatje uit, scheurt de lijst in honderd stukjes en zet de wipstoel voor Baby TV. Tijd voor een krantje, en wat blijkt baby´s zijn gek op cappuccino schuim. Samen zitten ze om 12.00 uur nog in standje joggingpak voor de tv, want zo slecht is die Baby TV nog niet. Als de baby onbedaarlijk begint te huilen, realiseert de liegende vader dat het een uur geleden al tijd was voor een fles, badje en dutje. Een half uur voordat de werkende vrouw thuiskomt, rent de liegende vader als een dolle door het huis om de chaos te herstellen. De baby wordt van top tot teen afgesopt met een billendoekje en in pyjama gehesen. ´Hebben jullie een leuke dag gehad´ vraagt ze. De liegende vader knikt instemmend. Jazeker was het een mooie dag, lekker eendjes gevoerd, natuurlijk is de baby in bad geweest, uiteraard heeft hij biologische appeltjes gepureerd en natuurlijk had de baby dat mooie pakje van de Zara aan vandaag.

Liegende vaders horen heus wel als er iemand huilt ´s nachts, ze zijn alleen beter in negeren dan moeders. Dus als mama na een doorwaakte nacht met wallen tot aan haar enkels beneden verschijnt, zit de liegende vader fris als een hoentje aan het ontbijt. ´Niks gehoord, moppie.. Maar waarom heb je mij niet even wakker gemaakt?´. Je snapt, de liegende vader krijgt wel eens een koffiekopje tegen zijn hoofd. Weer liegen dus op zijn werk als collega´s vragen waar die bult op zijn voorhoofd vandaan komt.

s´Avonds op de bank zit de liegende vader met zijn schatje te genieten van een glas wijn. De tv staat aan op Hello Goodbye. Bij het eerste hartverscheurende uitzwaai moment worden zijn ogen wat rood en als een familie na twintig jaar weer wordt herenigd doet hij verwoede pogingen om z´n traantjes weg te knijpen. ´Zit je nou te huilen´ vraagt ze? De liegende vader ontkent. Natuurlijk zit hij niet te janken, hij heeft gewoon een stukje borrelnoot in zijn oog.

Ze doet haar best om niet te lachen en fluistert in zijn oor dat hij de stoerste, sterkste en beste is. De liegende vader is namelijk getrouwd met een liegende moeder ;).

**Dit bericht verscheen in 2o14 op Fantasticmoms.nl**

Fantastic Moms

Written by

  • Whitney
  • januari 6, 2014
  Beantwoorden

  Geweldig!

  • MamaJo
  • januari 4, 2014
  Beantwoorden

  Hahaha!!

 1. Beantwoorden

  JA! hier herken ik mijn liegende man wel in! 😉 >> http://www.ja-papa.nl/een-bekentenis/

  • Nanette
  • januari 4, 2014
  Beantwoorden

  Te mooi!!

 2. Beantwoorden

  Hahah super leuk! Echt top geschreven! Haha liefs

   • Fantastic MomsFantastic Moms
   • januari 4, 2014
   Beantwoorden

   Thanks, fijn weekend!

  • Mirmam
  • januari 4, 2014
  Beantwoorden

  Geweldig! Hier uiteraard een vloeiend draaiend huishouden volgens het lijstje! Of toch niet …….

   • Fantastic MomsFantastic Moms
   • januari 4, 2014
   Beantwoorden

   Geloof je direct 😉

Leave a Comment