Lieve Simone,

0 0 0 No comments

Je weet dat er een dag komt dat je dochters in de ban raken van een artiest. Bye, bye Kinderen voor Kinderen en hallo One Direction of Justin Bieber. Ik kan me in elk geval nog goed de hysterische liefde herinneren die ik voelde voor Joey MCIntyre van NKOTB. Mijn moeder overigens ook…. Dus was het natuurlijk wachten tot de eerste girlcrush hier in huis een feit zou zijn. Ik kan je vertellen, dat is gebeurd. Mijn meiden zijn in de ban van… uhm… Simone Kleinsma.

Nu ben ik groot fan van mijn eigenzinnige dochters, dus toen Saar (8) me met rode wangen van opwinding vertelde dat ze iets ‘super tof moois’ had ontdekt op Spotify was ik vooral heel benieuwd. Een hele knappe mevrouw had ze gevonden zei ze en ze kon zo mooi zingen. Toen ik vervolgens ontdekte dat ze voor het gemak maar direct een playlist ‘Siemoone’ had aangemaakt moest ik vooral lachen. Binnen een week kon ze alle liedjes meezingen en waren ook haar zusjes besmet met het Simone virus.

Deze zomer zongen we in de auto naar Frankrijk dus niet over onbewoond eilanden of haaialarmen. Halverwege Belgie begonnen ook de husband en ik mee te neurieën en ter hoogte van Normandie zong iedereen luidkeels mee. De grote favoriet? ‘Vanmorgen vloog ze nog…’ uit Tsjechov de musical for christ sake… Gelukkig deed de husband het best leuk als Robert Long en was ik een uitmuntende Martine Bijl (al zeg ik het zelf).

En natuurlijk moesten alle songteksten tot op het bot uitgeplozen worden. En natuurlijk willen ze nu alledrie een glitterhoed en blauwe oogschaduw. Uit voorzorg heb ik ze wijsgemaakt dat dat korte haar een pruik is voor we bij de kapper belanden. Er was echter een groot vraagstuk dat Saar bezig bleef houden want ‘Wat is er nu eigenlijk zo heerlijk…?’ Gelukkig zijn daar altijd vijfjarige zusjes als je ze nodig hebt want Lou stootte haar zus aan en zei ‘Ik denk dat Siemoone voor een heel grote snoepwinkel staat…’

Nu heb ik ‘helaas’ nog nooit het genoegen gehad om Tsjechov de musical te bekijken maar lieve Simone, ik denk vast dat Lou gelijk heeft…

Martine

Written by

Leave a Comment