Mijn bestie

0 0 0 5 comments

Deze maand vieren we 6 jaar vriendschap en ondernemerschap, Martine en ik. 6 jaar lachen, gieren, brullen, dronken worden, heel veel eten, soms wat tranen, ontelbare berichten en vooral veel liefde. Zij is mijn bestie for life.

We hebben er al eens over geschreven maar onze vriendschap ontstond tijdens een lange rit richting een begrafenis. Trieste gebeurtenis, dat zeker, maar wel eentje die mij een friend for life opleverde. We waren collega’s en we kenden elkaar al een tijdje. Dat krijg je namelijk als je allebei nog (dan wel stiekem) rookt en regelmatig de kantoortuin opzoekt. (Martine, ik weet nog dat je Kent rookte toen!).

Anyway, de reis naar die begrafenis duurde heen en terug bijna 5 uur en dan kan je bijna niet anders dan met elkaar praten. Over werk, mannen, kinderen (die ik nog niet had), wensen en dromen. Over ‘als je nou echt eens iets mocht doen wat je heel graag wilde’. Het hielp allemaal een beetje toen ik een survivalpakket tevoorschijn haalde met wijn en chocola. We bleken deze liefdes namelijk te delen en net als stiekem roken, schept ook dit een band.

Na die dag zochten we elkaar steeds meer op en gingen we verder met ons langzaam vorm krijgende plan om samen iets op te zetten. Ik had toen nog geen idee dat Martine zo’n groot onderdeel van mijn leven zou worden. Ik bedoel, er zijn dagen dat ik haar meer spreek dan mijn eigen man.

We beleefden heel wat avonturen en zochten troost bij elkaar op moeilijke momenten. Ik vind het hebben van zo’n bestie een godsgeschenk. Iemand die ik een berichtje kan sturen als ik er even helemaal klaar mee ben, iemand die kan ik kan bellen bij ENORM nieuws en iemand die mijn liefde voor middelvingers en sloeberlooks accepteert.

Echte vriendschap draait niet om hoe lang je elkaar kent of hoe vaak je elkaar spreekt. Het draait er om dat je allebei echt kan zijn wie je bent. Dat je je nooit mooier of groter voor hoeft te doen. Dat je eerlijk kan zeggen wanneer je je rot voelt. En dat je met nieuwe energie het stamrestaurant verlaat na een avondje doorzakken, in plaats van je leeggezogen te voelen.

Nu ben ik niet de persoon die diep ingaat op gevoelens en dat weet ze. Maar man man wat ben ik ongelofelijk trots op haar. Drie prachtige dochters, een toch best wel schoon en opgeruimd huis, 3 dagen per week werken op een kantoor, deze site bijhouden, een best heftige fotografieopleiding en daarnaast nog even een andere hele toffe site opzetten. Ze doet altijd heel stoer en nonchalant, maar dit deed ze allemaal even in het afgelopen jaar (!!). Ik kijk vaak met open mond naar haar tomeloze energie (en naar die prachtige benen, dat ook ja).

Zij is mijn alles en soms zelfs een beetje meer. Ik heb geen idee hoe ons leven er over 15 jaar uit gaat zien. Wanneer we gek worden van schreeuwende pubers, botoxafspraken, uitgezakte tieten en mannen met een midlifecrisis. Ik weet wel dat we dan nog steeds doorzakken in ons stamrestaurant. Een glas rood en een glas wit. Lang en kort. Bruin en Blond. Zij in een strakke rok en ik in een broek met gaten. Maar we stellen nooit meer de vraag ‘als je nou echt eens iets mocht doen wat je heel graag wilde’ want dat antwoord vond ik allang. Dat is dit allemaal, met jou <3.

Fantastic Moms

Written by

 1. Beantwoorden

  Wat lief!! Lekker van genieten met zoveel wijn en chocola als d’r in past. ♡

  • Greta
  • mei 17, 2017
  Beantwoorden

  Geen betere vriend dan een bestie!
  Mooi stuk Jessica!

  • Diana
  • mei 17, 2017
  Beantwoorden

  Jullie zijn en blijven fantastic..! Op naar de volgende 6…! Enne… andere toffe site..??? Heb ik iets gemist

 2. Beantwoorden

  Gefeliciteerd met jullie jubileum! Een buitenstaander zou denken dat jullie al met chocola en wijn (ranja) door de gangen van de kleuterschool raasden. Leuk om te lezen!

  • Selma
  • mei 17, 2017
  Beantwoorden

  Wat een super tof en lief stukje!!!! En wat cool ook de laatste regels…
  Met liefde en met een traan lees ik dit…jaloers omdat mijn bestie hier niet meer is…maar wel zo blij dat er zulke powervrouwen zijn die inspirerend motiverend werken je zelfvertrouwen geven en je laten stralen omdat je mag zijn wie je bent.
  Ga zo door allebei!!! X selma

Leave a Comment