Must Read: Mindfulness Doeboek

0 0 0 No comments

De zomerperiode is wat mij betreft bij uitstek de periode om eens even lekker niks te doen. Oke, as we speak sta ik op een camping in la belle France, dus helemaal niks doen is er niet bij natuurlijk. Zo moet er wel eens een kind ingesmeerd worden en die barbecue gaat ook niet vanzelf aan. Er moet regelmatig een ijsje gekocht en die stapel boeken moet natuurlijk ook weggelezen worden. Maar mij hoor je niet klagen 😉

De zomervakantie is voor mij ook altijd een periode om eens rustig na te denken over de afgelopen periode en het jaar dat voor me ligt. Wat heb ik gedaan, wat is mijn plan en waar wil ik naartoe? Kortom een beetje zelfreflectie met de zon op mijn bol en de voetjes in het water. Nu ben ik een enorme fan van mijn e-reader maar dit jaar zit er ook een ‘echt’ boek in mijn tas. De husband keek nog een beetje moeilijk omdat het geen compacte pocket betrof maar een echt oldskool dik boek. Maar hij gaf de strijd snel op want hij kent me langer dan vandaag 😉 Dus ging het Mindfulness Doeboek van Eva Brobbel mee.

M1

We hebben allemaal vast wel eens van Mindfulness gehoord. Het bewust bezig zijn van wat je doet in plaats van je to do list op de automatische piloot afraffelen. Klinkt mij altijd fantastisch in de oren, maar om het ook in de praktijk te brengen is een ander verhaal. De afgelopen maanden zijn best hectisch geweest, zeker wat betreft werk dus een dosis zen kan ik wel gebruiken. Kom maar door Eva…

Het eerste dat me opvalt aan dit boek is de prachtige vormgeving. Echt een prachtig boek wat het hartstikke goed doet op een mooi tafeltje. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling want het heet niet voor niks een doeboek. Eva zet je namelijk direct aan het werk met een programma van acht weken waarin je stap voor stap kennis maakt met het concept ‘Mindfulness’. Door middel van opdrachten, testen en meditaties ga je ‘op reis’ om een nieuwe frisse kijk op dingen te krijgen. Dingen die voor jou belangrijk zijn en om te leren om stil te staan bij het hier en nu. Maar ook simpelweg een boek om op een toegankelijke manier te ervaren of Mindfulness uberhaupt iets voor jou is.

Nu ga ik (helaas) geen acht weken op vakantie, maar ik ga zeker een begin maken met dit boek. Al is het alleen al omdat ik wel een dosis Mindfulness kan gebruiken voor die 14-urige terugreis met drie meiden op de achterbank 😉

M2

Het Mindfulness Doeboek kost 24,99 en is uitgegeven door Rubinstein

Martine

Written by

Leave a Comment