Must see: Grace and Frankie

0 0 0 No comments

Grace and Frankie: twee dames op leeftijd, beide getrouwd met een advocaat. De ene vrouw ietwat bekakt en uit de hoogte, de ander excentriek en begaan met de wereld. Zeker geen vriendinnen van elkaar! De mannen runnen een succesvol advocatenkantoor dus een verplicht etentje moet soms gebeuren. Tot die ene avond, waarop hun mannen vertellen dat zij samen verder willen. Niet alleen als partners op hun kantoor, maar ook als levenspartners.

Netflix.com

Netflix.com

Na een jarenlange affaire komen ze uit de kast, hun twee vrouwen verbijsterd achterlatend. Echter; de heren hebben ook samen een strandhuis en laten beide vrouwen daar nu heen vluchten?

Grace and Frankie is een heerlijke serie die vooral laat zien dat vrouwen rond de 70 nog steeds vol levenslust en hilariteit zitten. Want zet twee kemphanen in een huis en je weet dat er drama komt. Grace heeft haar succesvolle bedrijf overgedragen aan haar dochter, neemt massages om te ontspannen en is echt een vrouw van de wereld. Frankie schildert, hangt erg aan haar (soon to be ex) man en heeft hele ehm… andere manier om relaxt te worden.

Op Netflix zijn inmiddels drie seizoenen. De eerste twee afleveringen van het eerste seizoen moet je een beetje doorheen. Het begint direct met de heren die uit de kast komen, maar daarna suddert het een beetje. Echter, het wordt steeds leuker. Zo gaat Frankie in seizoen 2 aan de slag met een biologisch glijmiddel (haha dit is echt zo grappig) en daardoor komen ze op een geweldig idee. De  waarmee Grace and Frankie de wereld willen veroveren; een vibrator voor de oudere dame. Want ja, die kramp in hun handen?

grace and frankie

netflix.com

Het is niet alleen maar grappen en grollen, er komen ook zeker serieuze thema’s aan bod. Verslavingen, de echtscheidingen, het homohuwelijk, discriminatie, ziektes, internetdaten. Want denkt maar niet dat 65 plussers de hele dag achter de geraniums zitten en klagen over hun stramme lijf?

En dan nu misschien het beste van deze serie: de acteurs. Grace wordt namelijk gespeeld door de one and only Jane Fonda! Die vrouw is zo vreselijk knap he…… De rol van Frankie wordt gespeeld door Lily Tomlin. De heren worden gespeeld door Martin Sheen en Sam Watersom. Grote namen die met elkaar zorgen voor het succes van deze serie.

Netflix.com

Netflix.com

Grace and Frankie is te zien via Netflix, momenteel tot en met seizoen 3. Netflix heeft een vierde seizoen inmiddels bevestigd maar het is nog niet bekend wanneer dit seizoen in Nederland beschikbaar zal zijn. In dit seizoen gaat Lisa Kudrow haar opwachting maken! Maar ja, laten we er maar vanuit gaan dat het nog een jaar duurt voordat wij dat kunnen zien… Hoe dan ook; de drie seizoenen die er al wel op staan zijn zeker het kijken waard!

Jessica

Written by

Leave a Comment