My Happy New Year -Tag

0 0 0 16 comments

Goede voornemens, ik ben er DOL op! In tegenstelling tot Jessica kan ik niet wachten om een mooi notitieboekje (fonkelnieuw) en een pen (ook fonkelnieuw en bij voorkeur roze) te pakken. Ik zet een stemmig muziekje aan (alles behalve skyradio..) en installeer me met cappuccino / chocola / wijn / paprika ribbelchips (ligt een beetje aan het tijdstip) aan de eettafel. Ik haal eens diep adem want hier gaan grootse en meeslepende dingen gebeuren! Het is tijd voor de goede voornemens en dat voelt toch een beetje als het componeren van je eigen jaar. Omdat ik niet bekend sta als de meest geordende persoon en ik jullie niet zal lastig vallen met ellenlange epistels over mijn gepande geestelijke ontwikkeling besloot ik er een tag van te maken. Lekker gestructureerd lijstjes invullen is één van de meest ontspannende activiteiten die ik kan bedenken dus hier is ‘ie’… de My Happy New Year Tag!

Wat ik in 2016…

… ga doen

Eén van de dingen waar ik al tijden over twijfel is het afknippen van mijn haar. Ik ben het zo zat die lange lokken! Maar toch blijft het spannend en ben ik stiekem bang dat mijn ‘krachten’ verdwijnen en ik bijvoorbeeld niet meer kan bloggen haha…  Ik zeg time for action;) En tweede in dit rijtje is simpel; ik ga dingen DOEN ipv er maanden naar te loeren op mijn to do list om er vervolgens achter te komen dat het klusje welgeteld nog geen half uur in beslag nam. Oke, mijn dakgevel schilderen neemt waarschijnlijk iets meer tijd in beslag maar dingen laten doen is ook doen 😉

haargoed

… ga zien

Oeh lastige, want waar de bestemming me vroeger niet ver genoeg kon zijn, ga ik in het after kinder tijdperk het liefste zo lang mogelijk naar Zuid Frankrijk in de zomer. Maar Lou wordt dit jaar vier en ineens realiseerden de husband en ik ons, het kan weer!

vakantie-910x600Hoe, wanneer, hoe lang en in welke vorm we gaan reizen.. Ik heb geen flauw idee. Of het in 2016 zal gaan gebeuren weet ik ook niet omdat we beiden heel graag voor langere tijd zouden willen, maar het dromen, oriënteren en plannen is officieel begonnen!! Iets dichter bij huis; ik wil dolgraag met mijn meisjes naar Parijs, en dat moet toch lukken lijkt me!

… ga onthouden

Dat ‘de’ leven een stuk makkelijker verloopt als ik niet alles tegelijk wil doen. En een stuk gezelliger als ik mijn telefoon regelmatig weg leg. Niks irritanter dan naar bed gaan en bedenken ‘wat heb ik nu eigenlijk gedaan vanavond behalve op mijn telefoon loeren…’ met een chagrijnige husband die zich precies hetzelfde afvraagt

blog2

… ga vergeten

Alle ongevraagde meningen van mensen die denken dat het belangrijk is wat zij van mijn keuzes vinden. Hoe goed bedoeld sommige ‘adviezen’ ook zijn. Dat jij iets anders zou doen, betekent niet dat voor mij hetzelfde zou moeten gelden!

… ga eten

Dit jaar heb ik pulled pork ontdekt. OMG, wat vind ik dat lekker. IK WIL HET ELKE DAG! De husband is inmiddels onder lichte dwang master of the porks en ik ben van plan dit ontzettend vaak te eten in 2016. Geen eten, maar drinken en geen hond die dit gelooft maar ik heb bietensap ontdekt. Iemand vertelde dat het goed is voor je huid en aangezien mijn huid nog weleens een aanstellerige bitch kan zijn besloot ik me er aan te wagen. Geen idee of het al zijn superfoods (bleghhh) beloftes waarmaakt maar ik vind het top bij mijn ontbijt. Lijkt me voor komend jaar een goede tegenhanger voor alle rode wijn 😉

… ga lezen

Die enorme stapel tijdschriften waar ik in 2015 niet aan toe kwam. Wordt mijn huis misschien eindelijk VTWonen proef (al zijn het dan de trends van een jaar geleden) Idem voor alle must read literaire pareltjes waar ik afgelopen jaar alleen de eerste drie bladzijden van las om vervolgens kwijlend in slaap te vallen.

… ga kopen

Het is oppervlakkig, onnodig en natuurlijk heus niet echt een goede investering (hoe hard ik dit de husband ook wijs maak) maar dit jaar ga ik hem kopen, DE tas!

… ga luisteren

Spotify! Can’t live without it. En aangezien ik totaal geen specifieke muzieksmaak heb (van the Smiths naar Stan Smith is fine by me) ga ik komend jaar weer lekker los met mijn lijsten en mijn favoriete avondbesteding, doorklikken op de suggesties..

blog1

… ga ontdekken

Oke, dit gaat ontzettend lame klinken, maar ik ga nou for once ontdekken hoe computers werken. Of ieder geval iets meer dan nu. Eerlijk? Ik word er zooo gefrustreerd van dat ik al ga gillen terwijl ik nog aan het proberen ben. Ik ben best een geduldig mens maar mijn laptop vliegt regelmatig bijna de tuin in. En daarom roep ik altijd graag heel hard HEEEEEEELP als er iemand in de buurt is om het voor me op te lossen. Totdat ik alleen ben en blijkt dat ik best prima dingen voor elkaar krijg.

… ga veranderen

Pfoeeee lastig, want alles liep eigenlijk super lekker afgelopen jaar. Ik zou wel weer iets heel nieuws willen gaan doen, een compleet nieuwe, spannende uitdaging. Op werkgebied dan he! Drie kinderen is echt genoeg 😉 Maar dat bevindt zich nog in de marinade-fase!

meisjes

Ben jij van de goede voornemens en ga je de tag ook invullen?

Written by

 1. Ohh! Wat een leuke tag 🙂 deze ga ik ook binnenkort invullen 🙂 Hoewel ik niet zo van de goede voornemens ben en liever aan één stuk door graag ‘excellence’ neerzet. Do what you love is wederom weer het thema van het nieuwe jaar.

 2. Wat een top lijstje zeg! Dat zijn voornemens die best te doen zijn, toch? Succes en een hele goede jaarwisseling!

  • Diana
  • december 31, 2015

  Na zon comment moet t lukken 🙂 jullie ook de beste wensen alvast…!!! Ik ga nu naar m’n werk, kinderchampagne & oliebollen vanavond en dan lekker met m’n gezin & vrienden…! Tot volgend jaar….!

  • Martine
  • december 31, 2015

  Whaha, dat was nou net het plan. Ik heb zo’n gevoel dat 2016 een TOP jaar wordt!!

  • Martine
  • december 31, 2015

  Thanks en een hele fijne jaarwisseling!

  • Martine
  • december 31, 2015

  Whahah, ik had ook al zitten zoeken en vond er geen een. Laat je het weten als je hem invul? Leuk!! x

  • Martine
  • december 31, 2015

  Jij ook samen met die kleine knapperd van je! Cheers to heel veel toffe blogposts volgend jaar! x

  • Martine
  • december 31, 2015

  Stoppen met roken? Kan jij! Ik ben nu weer bijna drie maanden gestopt en ben er ondanks af en toe een moeilijk momentje zo blij mee. Succes babe en een hele fijne jaarwisseling!

  • Martine
  • december 31, 2015

  Ik zeg doen en dan wel een picture pleaseeee! Jij ook fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!

  • Greta
  • december 31, 2015

  Nou dit wordt jouw top jaar!

 3. Dat is een mooi overzicht! Ik wil volgend jaar ook meer van de wereld zien en misschien ook wel m’n haar afknippen. Maar over dat laatste heb ik heel 2015 getwijfeld dus zal wel niet gebeuren haha! Fijne jaarwisseling en maak er een mooi 2016 van!!

  • Diana
  • december 31, 2015

  Spotify rulezzzz…!!!

  Haar afknippen..! Spannend…! Ik ben het juist aan het laten groeien ☺️.. Heb je al een leuk model gevonden..?!

  Ik heb eigenlijk maar 1 voornemen en dat is stoppen met roken 🙂

  Parijs moet zeker te doen zijn..!

  Het doen ipv alleen voornemen vind ik al heel goed..! Succes…!!

 4. Da’s een mooi lijstje! Maak er een fijn en mooi 2016 van!! X

 5. Heb ik gisteren laat nog lopen zwoegen op een tag omdat ik er geen vond.. Lees ik nu deze.. En hij is nog leuker ook! Misschien dat ik deze dan inplan voor zondag ipv de mijne haha…
  De bietensap heb ik ook eens gedronken en is verbazingwekkend lekker, nu nog een goede versie vinden voor in huis..

 6. Leuke tag. Deze ga ik (hopelijk) onthouden voor volgend jaar. Erg leuk om op deze manier je goede voornemens te lezen.

Comments are closed.