Review: Carriwell Padded Gelwire Support Voedingsbh

0 0 0 No comments

Misschien niet het meest sexy onderwerp waar ik over heb geschreven de afgelopen jaren, maar wel een onderwerp waar ik me de laatste 4,5 maand erg veel mee bezig heb gehouden. De voedingsbh! You love it or you hate it, want niet iedere dame die borstvoeding geeft, draagt ze. Ik draag ze wel en testte de Carriwell Padded Gelwire Support Voedingsbh, een nieuw soort voedingsbh van Carriwel die ook geschikt is voor dames met een grotere maat.

http://www.carriwell.nl/collection-bras.asp

Voor mijn zwangerschap had ik een bescheiden maat. Laat ik zeggen dat ik niet vooraan stond toen borsten uitgedeeld werden. Tijdens mijn zwangerschap werden de dames langzaam groter en in de kraamweek rezen ze tot boven mijn sleutelbenen ;). Inmiddels geef ik 4,5 maand borstvoeding en momenteel draag ik 75D en trust me, dat is een flinke toename.

Op mening kraamlijst prijkt ‘ie; de voedingsbh. Deze bh is meestal zonder beugel en voorzien van handige flapjes om in 1 handeling je boob (of alleen je tepel) te kunnen ontbloten. Omdat ik niet wist of ik borstvoeding zou geven en zo ja,of het zou lukken, kocht ik een goedkoop gevalletje bij Hema. Zat best prima, die eerste dagen. Totdat de stuwing begon en daarna alles echt op gang kwam. En de dames veelvuldig begonnen te lekken. Ook dat nog….

Want tsja, ik weet dat veel vrouwen na een aantal weken weer een gewone bh aan kunnen en zonder al teveel gestuntel hun baby kunnen voeden. Ik kan dat dus niet om de simpele reden dat ik nog steeds zoogcompressen moet dragen wil ik droog de dag doorkomen. En in een normale bh blijven die krengen niet zo lekker zitten. Plus, borstvoeding kan soms nogal vlekken waardoor een was van minimaal 60 graden nodig is, en ik vind dat best zonde van mijn zorgvuldige uitgezochte bh’s van kant. En laten we vooral de nacht niet vergeten. Ik moet met bh en zoogcompressen slapen omdat anders echt mijn matras naar de herrie gaat. Tot dusver even de uitleg waarom ik nog steeds voedingsbh’s draag ;).

Carriwell Padded Gelwire Support Voedingsbh

Inmiddels weet ik dat de ene voedingsbh de andere niet is. Die van de Hema zijn allang achter in een la verdwenen, net als die van de H&M. Prima voor een pyjamadagje thuis, maar voor in de nacht of tijdens een dag weg heb ik meer ondersteuning nodig. De Carriwell Padded Gelwire Support Voedingsbh is een bh die veel ondersteuning geeft  geschikt is voor dames met kledingmaat tot en met xxl.

Het eerste voordeel; je zit niet aan de maat vast. Ik draag een maat M en die krimpt en groeit gewoon met mijn ladiezzz mee! Dus ook als ik een dag weg ben en tussendoor niet kolf, komen ze niet gezellig uit mijn bh groeien aan het einde van de dag hehehe. Echt een groot voordeel vergeleken met andere merken! Hierdoor is deze bh ideaal aan het einde van de zwangerschap als de beugel van je bh niet meer lekker zit en de eerste weken na je bevalling wanneer de stuwing op z’n ergst is.

Carriwell Padded Gelwire Support Voedingsbh

Ander voordeel; de bh heeft brede schouderbandjes en een sluiting met drie haken. Daardoor blijft ‘ie ontzettend goed zitten en dit is voor mij een verademing in de nacht! Aan de voorkant maak je de cup makkelijk los met een haakje waardoor je je borst de vrijheid geeft. En een must voor mij; de Padded cup. Zelfs als de zoogcompressen het even niet meer aankunnen, heb ik niet direct een nat shirt. En door de cup zie je niet dat ik zoogcompressen draag, ook wel fijn.

Carriwell Padded Gelwire Support Voedingsbh

Al met al vind ik de Carriwell Padded Gelwire Support Voedingsbh het meest te vergelijken met een sport bh. Hij zit als een topje, blijft super goed zitten en biedt wat meer ondersteuning dankzij de gelwire. Deze gelwire fungeert als beugel maar is veel comfortabeler. Deze bh is vooral heel fijn tijdens de ‘zware’ borstvoedingsdagen en zeer geschikt voor dames met grote borsten. De bh is verkrijgbaar in zwart of wit en kost 49,99. Niet goedkoop, maar aangezien deze bh lang mee kan qua maatvoering, vind ik ‘m ook niks te duur. In de verpakking zit overigens ook een bh vergroter om eventueel de rugband groter te maken.

Voor maatvoering:

Carriwell Padded Gelwire Support Voedingsbh

 

De Carriwell Padded Gelwire Support Voedingsbh is te koop bij de betere babyspeciaalzaken. Alle Carriwel producten bekijk je hier!

Fantastic Moms

Written by

Leave a Comment