Smaken verschillen..

0 0 0 No comments

Smaken verschillen, ik snap het hoor. Ik was heus niet in de veronderstelling drie exacte kopietjes te baren, al zou dat reuze handig zijn geweest op sommige gebieden. Maar ook saai.. want zeg nu zelf, die eigen individuen zijn ook ontzettend vermoeiend uhmmm uitdagend.. Tcoh bekruipt me steeds vaker het gevoel dat ik zou willen gillen ‘KUNNEN WE NU NOOIT ALLEMAAL HETZELFDE LEUK/LEKKER/TOF VINDEN…’ Einde hysterische mom aanval en sorry voor de verbale overlast.

Maar echt, hoe doen andere moeders dit? Het begint hier al bij de husband en mij. Wij houden beiden ontzettend van lekker eten en drinken en op het gebied van wijn zijn we het verrassend vaak met elkaar eens. Hoe roder en vaker, hoe beter natuurlijk! Maar op het gebied van eten lopen onze smaken ver uiteen. Voor je het weet is ons weekmenu een deprimerende compromis geworden van good old macaroni en groentensoep. En dan de meisjes… Iedereen heeft het er altijd over dat je zo goed kunt zien dat het zusjes zijn. Ik nodig je van harte uit om eens 24 uur bij ons door te brengen, dan piep je namelijk wel anders. Want deze diva’s weten precies wat ze willen en het is nooit hetzelfde. Zo hebben we op de fruitschaal drie soorten appels liggen, want waar de één zweert bij ‘sneeuwwitje’ appels wil de ander ze zo groen dat het glazuur van je tanden knalt.

In de badkamer staan drie tubes tandpasta naast de tandenborstels want zusje nummer 1 gaat kokhalsen van de tandpasta waar zusje nummer 2 bij zweert. En ook op het gebied van chocopasta is ons huishouden in twee kampen verdeeld (team Duo Penotti for life!!). En daar heb je het al want de grote schuldigen in dit verhaal zijn natuurlijk degene die dit gedrag faciliteren, en daar ben ik er toch echt één van. Zolang de husband en ik niet eens een compromis kunnen bereiken op het gebied van chocopasta (IK ZEI TOCH DUO PENOTTI!!) is de kans dat onze kinderen dit leren waarschijnlijk net zo groot als de tandenborstel van een mier.

Vanaf nu gaan we het dus anders doen. Morgen ga ik massaal gezinsneutraal inslaan. Huismerk chocopasta? Come to mama..! En thank god, voor die megaverpakking driekleurtjes tandpasta (Jaaaaa!) van acht tubes die ik vorige week afrekende 😉

Martine

Written by

Leave a Comment