In de test: Joolz Day²

0 0 0 8 comments

Inmiddels rijdens wij ruim 7 maanden rond met de Joolz Day², dus tijd voor een review! Want wat vind ik eigenlijk van deze kinderwagen? En wat vindt Remi er van?

De Joolz Day² is de opvolger van de Joolz Day, de meest beroemde kinderwagen van Joolz. Eerder schreven we al over de lancering van deze vernieuwde versie en de belangrijkste verschillen tussen de Joolz Day en de Joolz Day². Dat artikel lees je hier.

 

joolz-2

Terug naar mijn ervaring. Hoe bevalt de Joolz Day²? Wat zijn de voordelen van de kinderwagen en zijn er ook nadelen?

9 dagen oud was Remi toe hij voor het eerst naar buiten ging en dus voor het eerst mee in de Day². Wat voelde ik me ontzettend trots om met mijn newborn een rondje buiten te wandelen! Het was voor mij toch alweer wat jaren geleden dat ik met een ‘echte’ kinderwagen liep; mijn dochter zat vanaf haar eerste verjaardag in een buggy. En hoe fantastisch is het dan om ook nog eens met zo’n mooie wagen rond te wandelen? Dit is de Joolz Day² in Quadro Blu. Zeker de eerste weken werd ik regelmatig aangesproken door vreemde dames op straat, vooral om de mooie kleur van de wagen.

eerste wandeling

Oh de eerste wandeling <3

Onze allereerste indruk was prima; de wagen was snel te monteren en klaar voor gebruik. Het zijn overigens wel enorme dozen die je binnenkrijgt, maar van die dozen kan je hele gave dingen maken (check het hier). We zijn gevallen voor het stoere design van de Joolz kinderwagen en de kleur is gewoon helemaal ‘ons’. Remi werd geboren in december dus zijn eerste maanden waren best koud. Ik maakte toen gebruik van een warme omslagdoek, een jasje en een mutsje.

voor het eerst naar buiten

Slapen slapen slapen

Aangezien wij midden in het centrum wonen, speelt mijn leven zich vooral lopend af haha. Een kinderwagen die wel wat boodschappen mee kon nemen, dat was dus echt een must voor ons. Juist daarom vielen er heel wat kinderwagens af tijdens onze zoektocht; ik haat het als je op je knieen moet zitten om je boodschappen onderin de wagen te krijgen. En dat hoeft niet bij deze Day²! Het mandje veert mee waardoor je het gemakkelijk aan de voorkant naar beneden duwt. Hierdoor kun je er goed bij. Ik kocht daarnaast ook een losse haak, hieraan hang ik kleine tasjes, aan de duwstang van de wagen. Want de mand is prima, maar als ik heel erg ga shoppen, heb ik wat meer capaciteit nodig…

Day²

Joolz heeft ook een XL boodschappentas, een handige tas die je op het frame van je Day² monteert. Deze tas is echter pas echt lekker te gebruiken als je kindje in de zit, met de rijrichting mee zit.

Dan het rijden zelf; dit is gewoon fantastisch. De wagen is uitstekend te bestuderen met 1 hand, wat perfect is aangezien ik aan mijn andere hand nog een kind heb. Daarnaast is de wagen 59 centimeter breed en hiermee past ‘ie zelfs door de vervelende paadjes van een niet nader te noemen drogist. De duwbeugel is super makkelijk te verstellen, wat weer handig is omdat mijn man iets langer is.

joolz-4

joolz-7

En ik moet het van hem ook hier melden; deze wagen heeft dus een four wheel drive haha. Er zit vering in de wielen wat echt heel comfortabel is voor ruiger terrein (en zoals in mij geval: al die keitjes in de stad). En helemaal goed, de banden van de Day² zijn lekbestendig.

 

Het in- en uitklappen had ik direct onder de knie (wat, als je mij kent, weet dat dat heel bijzonder is ;)). Je klikt de reiswieg er af door de twee rechthoekige witte knoppen in te duwen. Daarna duw je in de duwstang twee hendeltjes naar beneden en hop, hij vouwt in. Even in het midden beetpakken en je Day² is ineens een klein plat pakket. Daarnaast kun je ook de wielen er makkelijk afhalen door de knoppen op het wiel in te drukken. Ik heb dit tot op heden niet nodig gehad, de Day² past prima in onze auto met de wielen er aan. In de gang blijft de Joolz Day²ingeklapt staan, wat ik echt fijn vind, aangezien onze vroegere wagen dit niet kon. Die moest ik dus altijd uitgeklapt wegzetten. Met de Day² hoeft dat niet, ik schuif ‘m ingeklapt tussen de gangkast en meterkast.

joolz-6

Het allergrootste voordeel aan de Day² ontdekten wij op warmere dagen. De kap rits je namelijk makkelijker open, net als bij de Day. Maar een enorme toevoeging is het openritsen van de reiswieg. Zeker omdat Remi graag wat te kijken had, was dit geweldig. En naast het kijken zorgde het voor een enorm goede ventilatie waardoor de reiswieg een prima koel plekje bleef.

joolz-5

Day²

IMG_3083

Toen dit echter niet meer voldoende was, werd het tijd op de zit te monteren op de Day². Het advies is om je baby zolang mogelijk in de reiswieg te vervoeren. Immers; het is gewoon het beste voor het ruggetje. Dit is de reden waarom wij de reiswieg regelmatig nog meenemen in de auto. Wanneer hij wakker is; chillt ‘ie lekker in de zit, maar zodra we merken dat hij gaat slapen en we nog niet richting huis gaan, ritsen we de zit er af en de reiswieg er weer op. Dat gaat namelijk hartstikke snel! Je gebruikt voor beide hetzelfde ‘frame’ en door middel van ritsen haal je het los en rits je het vast. Omdat Remi op zijn buik slaapt, past hij nog goed in de reiswieg. Hij trekt namelijk zijn beentjes op in zijn slaap. Op die manier hoef ik dus geen campingbed mee te nemen tijdens uitjes naar opa en oma. Wat niet iedereen weet; onder het matrasje van je reiswieg zitten twee ijzeren beugeltjes. Als je deze los haalt, kan je de wieg heel plat maken!

joolz HQ

Maar wakker? Dan is het echt de seat die hij het allerfijnste vindt. Je hebt hierin een platte stand, een stand waarbij je kindje een beetje rechtop ligt en een stand waarbij je kindje echt zit. Die laatste stand gebruiken wij overigens nu nog niet. Ook met de seat vind ik het heerlijk om op warme dagen de kap open te kunnen ritsen. Omdat de Day² wat hoger is, kan Remi uitstekend bij ons aan tafel als we ergens wat drinken. Wel zo gezellig. Wij hebben de seat nog tegen de rijrichting in, zodat Remi lekker naar ons kan kijken. Als je kindje er aan toe is, draai je de seat binnen no time gewoon om en zit je kindje met de rijrichting mee.

Day²

IMG_4783

https://my-joolz.nl

https://my-joolz.nl

Wat verder een ontzettend goede toevoeging is, is het comfortscherm. Ik kreeg deze van Joolz tijdens het zomerevent en jeetje wat ben ik hier blij mee. Geen gedoe met een hydrofiel of doekjes om de zon uit de wagen te houden. Het comfortscherm gebruik je zowel bij de reiswieg als de seat dus het is wat mij betreft de investering van 45 euro zeker waard. Je ritst ‘m gemakkelijk aan de binnenkant van het zonnescherm en trekt de andere kant over de duwstang heen.

Day² comfort

De sluiting van de zit is ideaal omdat hier magneten in zitten! Het is even wennen maar daarna wil je nooit meer zonder. Bij de heup- en schouderbanden zit bescherming, maar de schouderbanden hebben wij eraf gehaald toen de temperatuur opliep. Dat werd voor Remi te warm op zijn schouders en in zijn nek.

Day² sluiting

Goed, zijn er dan ook nadelen aan de Joolz Day²? Het zijn er niet veel maar ik wil ze wel even noemen:

 • we missen het meerijdplankje. Het plankje is pas beschikbaar vanaf september 2017 en ik heb het wel als een gemis ervaren de afgelopen maanden.
 • ik vind het jammer dat de XL boodschappentas pas te gebruiken is als je kindje in de seat, met de rijrichting mee, zit. Dit duurt hier nog wel een paar maanden. Ik heb het opgelost door een haak te kopen en die aan mijn wagen te hangen, mja.. Mooi is natuurlijk anders.
 • De stof van de schouderriempjes vind ik de breed. De bescherming is natuurlijk heerlijk om de riempjes, maar het is best breed. Hierdoor duwt het bij Remi in zijn nek en gaat het snel zweten. Daarom heb ik ze er voor nu afgehaald.
 • Er zijn adapters te koop om je Maxi Cosi op het frame van je Day² te klikken. Dit was al het geval bij de Day. Echter, de adapters van de Day passen niet op de Day². Ik vind dit wel jammer, je wordt hierdoor verplicht om nieuwe adapters te kopen. Omdat er altijd wel bekenden in de buurt zijn met een Joolz, vond ik het juist handig dat je dit soort kleine maar fantastische dingen, tijdelijk even aan elkaar uit kon lenen.

 

De nadelen zijn iets minder, maar wat mij betreft geen dealbreakers. Het plankje wordt na de zomer uitgebracht dus dan is dat ook weer opgelost. De beschermers van de gordel haal je er gemakkelijk af en in plaats van de boodschappentas hang je gewoon een haak aan je wagen.

Dit alles gezegd hebbende; wat ben ik ontzettend blij met mijn prachtige wagen. Ik vind het een eer om met een prachtig merk zoals Joolz te mogen samenwerken. En mijn Day² heeft zelfs mogen figureren voor Martine haar afstuderen!! <3joolz-9

Mocht je meer informatie willen over de verschillende types, de kleuren, de prijzen en de vele accessoires, check dan even de site van Joolz. De Day² is verkrijgbaar vanaf 1099,-. Je hebt dan een complete wagen, dus inclusief reiswieg en zit. Daarnaast is begin van de maand ook de Joolz Geo2 uitgebracht dus mocht je nog twijfelen over een kinderwagen, check die dan zeker ook even!

joolz-3

Jessica

Written by

  • Michelle
  • juli 13, 2017
  Beantwoorden

  Die haak ken ik helemaal niet, mag ik vragen waar die van is?

  • Natuurlijk mag je dat vragen! Deze haak heb ik bij bol.com gekocht, maar er zijn er meer. Ik heb een grote haak en er zijn ook kleintjes. Even checken bij Bol onder ‘buggyhaak’. Ik heb de grote van Luvion.

  • Lisette
  • juli 13, 2017
  Beantwoorden

  Jaaaa daar is ‘ie! Ik kwam regelmatig als stalker spieken of de review er al was haha! Twijfel zo tussen de Day en de Day2 (want de Day is nu stuk goedkoper). Maar die grotere boodschappenmand is wel heel erg fijn…

  • Ja de boodschappenmand is echt een enorme verbetering van de Day2 als je het mij vraagt! Wil je een hele grote mand dan zou ik ook even bij de Geo2 kijken!

  • Mirna
  • juli 13, 2017
  Beantwoorden

  Yes! Eindelijk ook een review over de seat! Ik was enorm aan het twijfelen over de aanschaf van deze wagen, want kon nog niet zoveel vinden over de seat. Toch ook niet onbelangrijk voor de toekomst hahaha! Was erge benieuwd naar die laagste stand maar Remi chillt lekker zo te zien haha. Ons tweede kindje komt in november en we hebben besloten dit keer voor een goede wagen te gaan. En wauw wat ben ik toch verliefd op de kleur van jouw wagen <3. Ik zou je daar denk ik ook over aanspreken als ik je zie wandelen hoor 🙂

  • Ooh Mirna van harte met je zwangerschap! En dank je wel, ik ben zelf ook heel erg blij met deze kleur. Met een kindje in november ga je in het voorjaar ook zo ontzettend veel plezier hebben in het voorjaar met die extra ventilatie van de reiswieg!

 1. Beantwoorden

  Wat een pracht van een wagen, en die kleur! Wij hebben een tweedehands Joolz Day en die vind ik al fantastisch, maar deze heeft toch net weer wat hele fijne extra dingetjes zoals de grotere boodschappenmand en de openritsbare zonnekap. Snap dat je er blij mee bent!

  • Was die van jou tweedehands ja? Wist ik helemaal niet, die van jou ziet er echt nog super uit joh!

Leave a Comment