Toe aan school?

0 0 0 4 comments

Je hoort toch wel eens moeders zuchten ‘oh hij/zij is zooo enorm toe aan school’. Eerlijk? Ik geloofde er nooit wat van. Maar zoals dat gaat; sommige dingen moet je zelf ervaren. Want toe aan school? Ik begrijp het inmiddels helemaal!

Mijn dochter is 1 juli vier geworden. Aangezien de vakantie op 7 juli hier begon, is er in overleg met school besloten haar niet voor de zomer te laten beginnen in de kleuterklas. Dit leek een extreem goed idee toen we het afspraken, want ik had nogal moeite met dat hele loslaten. Heerlijk om mijn moppie nog 7 weken bij me te kunnen houden.

Waar ik helemaal geen rekening mee had gehouden, was het feit dat mijn kind dus echt toe is aan school. Ik zeg het echt. Ik geloofde het nooit en dat spijt me oprecht. Want het is waar, sommige kinderen zijn zo toe aan school dat je als moeder gillend gek kan worden.

Ze wilt niet alleen spelen, maar ze wilt ook niet met mij spelen. Want ik doe het niet goed, ik heb de verkeerde stem, ik zeg niet de juiste dingen. Ik wil helpen met een puzzel maar dat mag natuurlijk niet (want IK BEN AL VIER), maar als het niet lukt wordt ze ook kwaad en vliegt de puzzel door de kamer. Een vloer vol gescheurde papiertjes omdat haar getekende poppetje maar niet wilt lukken. Weet ik haar gedrag eerst nog aan de spanning richting haar verjaardag en afscheid op de peuterspeelzaal, weet ik nu dat ze er gewoon klaar mee is. Met haar moeder, haar broertje die slaapt wanneer zij weg wilt, haar vader die aan het werk is wanneer zij met hem wilt spelen…

Gelukkig gaan we nog twee weken op vakantie want dit wordt een lange zomer…. Hoe heftig ik het ook vind dat ze naar school gaat, inmiddels ben ik er misschien nog wel meer aan toe.

 

Jessica

Written by

  • Diana
  • juli 12, 2017
  Beantwoorden

  Jep hier nog 1…. alleen moet die nog wachten tot 10 september..! Dat “niet goed” samen spelen omdat je stem bv niet goed is is ontzettend herkenbaar

  • Esther M.
  • juli 12, 2017
  Beantwoorden

  Hahaha echt zo. Toen ik 3 was ging mijn broer naar school, mijn zus zat al op school. Ikheb dus een jaar lang elke ochtend staan huilen “ik wil ook naar school”. Nou ben ik wel erg verwend dat jaar, ik kreeg bv het laatste gebakje want die andere twee waren er niet. 🙂 Maar toen ik éindelijk mocht was ik heul blij!

 1. Heel herkenbaar. Luca was al een tijdje toe aan school terwijl hij toch al 4 dagdelen naar de psz ging. Maar wij mogen ook wachten tot na de zomer, 23 augustus de eerste dag. Helaas geen vakantie in het vooruitzicht, maar we maken er wat leuks van. Hoop ik.

  • Samantha
  • juli 12, 2017
  Beantwoorden

  Ze mag altijd een keer komen logeren hoor! Hier nog zo een draak….

Leave a Comment