Wat is dat toch met Hema?

0 0 0 12 comments

Hema… Oer Hollands, lekker gewoon en altijd ergens te vinden. Dat zijn dingen die mij te binnen schieten als ik aan Hema denk. Ik kwam er vroeger al met mijn oma voor pantykousjes en rookworsten. Hema is een begrip voor de gemiddelde Nederlander, denk ik. Maar als ik even naar mezelf kijk vraag ik me steeds weer af, wat is dat toch met Hema? Waarom wil ik er altijd even kijken? En waarom kan ik er niet gewoon de deur uit lopen zonder iets te kopen met een fel kleurtje?

Schoolspullen? Die kocht je vroeger bij Hema, net als je portemonnee om je zakgeld in te bewaren, een goedkoop nagellakje en een oogpotlood. Naarmate ik ouder werd, kwam ik er ook voor fotoalbums en cadeautjes. ‘Mijn’ Hema was klein maar fijn, tot een aantal jaren geleden. De Hema verhuisde naar een nieuw pand en werd 4x zo groot. En toen werd ik 2,5 jaar geleden ook nog zwanger…

Hema werd een walhalla. Zo’n beetje de hele baby uitzetlijst is aan te schaffen bij Hema in gezellige kleurtjes en printjes. En wie kent ze nou niet, de overslagrompers van Hema? En ach gos, die kleine sokjes en broekjes. En helemaal niet duur dus laat ik er maar één extra in mijn mandje gooien.

Na mijn zwangerschap werd het niet veel beter, want Hema is er voor alle levensfases. Kocht ik er eerst kleine mini kleertjes, inmiddels struin ik door de maten 86, neem ik zelf een berg panty’s, een roze gieter en 4 kussenhoezen mee. En ik kwam alleen maar voor een halfje bruin, want dat verkoopt Hema hier ook…

Nu wil het ook nog zo zijn dat ik al twee jaar tegenover ‘mijn’ Hema woon en ik dus minimaal 4x per week kan toegeven aan mijn verslaving. ‘Ik ga even een rondje Hema doen’ roep ik zodra de man thuis is. Want alleen door de winkel wandelen, zonder buggy, voelt bijna als vakantie. En ooh zie ik daar nieuwe kussenhoesjes?

Vraag het mij maar niet, wat dat toch is met Hema. Ik ben verslaafd, een Hema groupie en ik heb af en toe een shot nodig. En nu moet ik rennen, want de winkel sluit zo en ik wil nog iets kopen met een ananas er op.

Jessica

Written by

 1. Beantwoorden

  Jaaa vroeger al een halve rookworst eten na het shoppen en de slagroomtaart is en blijft mn favoriet! En sinds ze de blijmakers hebben én ik een baby is het helemaal liefde! 😉

 2. Beantwoorden

  Ik ben ook HEMA-fan, kan er nooit langslopen zonder naar binnen te gaan en kan er nooit enkel dingen van m’n lijstje shoppen. BUY ALL ZHE THINGZ! 😉

  • Corine
  • april 14, 2015
  Beantwoorden

  Ja, herkenbaar! Wat andere mensen hebben met de Action, heb ik met de Hema. Als ik er even voor 1 ding heen ga, kom ik met een volle tas terug.

  • angelique
  • april 14, 2015
  Beantwoorden

  Zeker weten! Die hema is slecht voor je portemonnee en ik kan het niet wegdenken uit het nederlandse beeld eerlijk gezegd. De V&D kan ik best missen maar de hema? nee echt niet

  • Michelle
  • april 14, 2015
  Beantwoorden

  De pudding broodjes van Hema mamma

 3. Beantwoorden

  Ohhhh hema is gewoon verslavend! Ik kan er inderdaad ook echt niet langs lopen zonder eeeeeeven ( een half uur) binnen te kijken! 😀

  • Stephanie&Luna
  • april 14, 2015
  Beantwoorden

  ik vraag zelfs kadobonnen van hema voor mn verjaardag. hema is zoooooo leuk.

  echt hemaaaaaa

 4. Beantwoorden

  I love de Hema!!! Het is niet te groot, maar je hebt er wel (bijna) alles. Terwijl v&d bijna tenonder ging, gaat de Hema lachend verder. Ik denk ook dat het zo zal blijven. Laten we het hopen!!

 5. Beantwoorden

  Volledig mee eens! Babykleertjes, makeup, wenskaarten… Ik ben ook helemaal weg van al die vrolijke stationary van tegenwoordig! (vroeger nogal basic, nu staan er overal leuke plaatjes en quotes op) En ook voor mezelf koop ik er best wel eens wat kleding!

  • Letje
  • april 14, 2015
  Beantwoorden

  Het erge is, het werkt niet alleen in de winkel zo naar ook oline! Hopelijk wordt vandaag mijn bestelling geleverd, doe ik meteen een rondje winkel als ik het ophaal

  • Samantha
  • april 14, 2015
  Beantwoorden

  Hema heeft een bepaalde aantrekkingskracht. Ik was er al een tijdje niet geweest en was erg in mijn nopjes met hun vernieuwde assortiment. Leuke hobbyspulletjes, stickertjes, stempels, pennen, notitieboekjes enz enz.
  En ik koester ook warme herinneringen aan Hema van vroeger… De eerste toko met 1-uur fotoservice, waar je je rolletje! vakantiefoto’s kon laten ontwikkelen en ondertussen rondje winkel en lunchroom doen. Niet te vergeten de Hema tompouches! Er is er geen een zoals die van Hema. Ach zo kan ik wel even doorgaan, heerlijke winkel!

  • Beantwoorden

   Aaaah of je weggooicamera! Na een uur lang wachten vol spanning die envelop openmaken en erachter komen dat al je foto’s overbelicht waren. Good old times!

Leave a Comment