Zwangerschapsboek voor mannen

0 0 0 One comment

Vrouwen zijn vanaf de positieve zwangerschapstest in de ban van hun baby. Mannen zijn toch iets rationeler en denken vooral aan het feit dat het nog zeker 8 maanden duurt voordat een baby komt. Maar vanaf dat moment gaat een vrouw anders denken, praten, voelen. En het is als man best handig om daar een beetje van op de hoogte te zijn. Daarom schreef Gerard Janssen dit Zwangerschapsboek voor mannen!

zwangerschapsboek voor mannen

Geschreven door een man dus en dat is de reden waarom ik fan ben van dit boek. Mannen leren mannen. Als vader van drie weet Gerard inmiddels uit ervaring hoe het is om een hormonale vrouw op de bank te hebben. Hij heeft wellicht ook wel eens een koffiekopje tegen zijn hoofd gehad en kan dus zeggen ‘beter niet vertellen dat haar gezicht wat dik lijkt’. Kortom, dit boek is een aanrader voor aanstaande vaders! Leuk om cadeau te geven aan die ietwat onwetende en naïeve man…

zwangerschapsboek voor mannen inhoud2 Een stukje van de inhoud! Het is namelijk niet allemaal grappig en luchtig want in het Zwangerschapsboek voor mannen wordt ook ingegaan op alles wat er precies aan de hand is in de baarmoeder. Hoe gaat het groeien van een baby in z’n werk?  zwangerschapsboek voor mannen snor Heerlijk, dit stuk over hormonen!

zw boek voor mannen paginaDit is toch wel erg grappig… Al kan ik het me voorstellen dat een man heel vreemd opkijkt als de verloskundige allerlei intieme vragen gaat stellen. Waarom moet zij dat weten?

boek aanstaande vaders snorHet boek is handig opgedeeld en praat de man iedere week bij. De ene keer over DNA en celdeling, de andere keer met adviezen hoe je je vrouw kan ondersteuren. Hoe je kan helpen haar stress te verminderen en haar rare eetgewoontes te begrijpen. Mannen hebben niet zoveel aan de informatie hoe een zwangerschap voelt. Ze zijn namelijk zelf niet zwanger! Ze willen weten hoe een zwangerschap werkt. En waarom hun vrouw in de 9e week ineens super chagrijnig is.

man zwanger boek snor Het woordenboek zwanger-Nederlands is geweldig. Niet alleen over zwangerschap, maar ook over de bevalling. Het is best handig als een man weet dat ‘strippen’ geen halfnaakte verloskundige oplevert. En dat een baarkruk niet per definitie hetzelfde is als een barkruk, terwijl je er wel op kan zitten :).

Naast zwangerschap wordt er ook veel geschreven over de bevalling. Wat moet je doen als de verloskundige er niet is (de DIY als de verloskundige te laat is is echt fantastisch hahaha). Als die vluchttas niet klaar is, wat moet je er dan ingooien. Goeie tip wel want de man van een vriendin bracht een tas vol strings mee naar het ziekenhuis… Er wordt uitgebreid ingegaan over wat als man vooral niet te doen tijdens de bevalling (zuchten, ijsberen, paniek zaaien, je dingen persoonlijk aantrekken als ze je wegsist). En hoe voelt het als je de navelstreng doorknipt? Is ‘ie warm of koud, voelt het als een worst of juist niet?

Het laatste deel gaat over de eerste twee weken als vader. Met uitleg over kraamtranen, visite, de kraamverzorgster, het feit dat je vrouw 86x haar bevalling wilt doornemen. Handige, bondige en vooral hele praktische informatie voor mannen die het soms ook allemaal even niet meer begrijpen.

Ik vind het een heerlijk boek, want ook als vrouw heb ik er nog best wat van opgestoken! Het is vooral in duidelijke taal zonder gezweef want ik weet dat de meeste mannen dan al snel zullen afhaken. Dat is bij dit Zwangerschapsboek voor mannen echt niet het geval!

Het Zwangerschapsboek voor mannen is een uitgave van Uitgeverij Snor. Het boek bevat 144 pagina’s, heeft een handig handzaam formaat en is ook nog eens voorzien van mooie en grappige illustraties. Kopen voor die mannen dus!

Jessica

Written by

    • Iris
    • augustus 3, 2017
    Beantwoorden

    Lijkt me geweldig!!!!! Hier alleen wel wat te laat 😉
    En ook mijn moeder en kinderloze zusjes en vriendinnen hadden dit wel mogen lezen van mij, had een hoop ruzie en ergernissen gescheeld

Leave a Comment