Ik heb 2014 Jessica wel het een en ander te zeggen…

0 0 0 8 comments

Wat ik echt leuk vind aan al een paar jaar bloggen, is het teruglezen van mijn oude blogs. Zo schreef ik in oktober 2014 een blog over de foto’s van mijn dochter. Hoe ik dankzij mijn Iphone iedere mijlpaal kon vastleggen. En over hoe ik zeker weten allerlei prachtige fotoboeken gingen maken. Ik lees het opnieuw en ik heb 2014 Jessica wel het een en ander te zeggen!

‘Recent bladerde ik mijn eigen babyboek eens door. Nu was ik het tweede kind en we weten allemaal dat er van een tweede kind vaak veel minder foto’s gemaakt worden.’

NIET WAAR JESS! Je had het helemaal verkeerd. Van je tweede kind maak je echt net zoveel foto’s. Alleen, je bent kritischer in wat je bewaard. Geen 167 foto’s van de eerste hapjes, 4 is wel genoeg.

‘Toch lijken alle mijlpalen wel te zijn vastgelegd. Foto’s waarop ik lach, kruip, voor het eerst sta, de eerste stapjes. Mijn ouders hadden een camera waar een rolletje in moest. Die lag opgeborgen in de kast dus bij mijlpalen moesten ze een sprintje trekken en hopen dat ik lang genoeg los bleef staan. Stiekem zijn het dus foto’s van de tweede keer dat ik kroop, stond en liep. Want de eerste keer was het rolletje vol.’

Of het geheugen van je Iphone is vol….. Stond je toen nog niet bij stil, maar het overkwam je later echt veel te vaak. Ook foto’s van jouw kinderen betreffen vaak die tweede keer.

Ik bedacht me dus hoeveel geluk ik eigenlijk heb, dat mijn kind opgroeit in dit digitale tijdperk. Natuurlijk heeft het ook heel veel nadelen en baal ik van de fascinatie die mijn dreumes heeft met beeldschermen.

Ach gossie. Wat schattig! Het feit dat ze met 4 jaar uitstekend weet hoe een Ipad werkt had je toen niet kunnen vermoeden he? Eigen schuld, je was zelf niet streng genoeg, je had ‘m vaker af moeten pakken en niet zoveel als oppas moeten gebruiken. Aan de andere kant is het ook echt superhandig voor al die ochtenden dat ze tegenwoordig om 6.00 uur wakker is. EN! Had je ook nooit verwacht toen; je kind werkt op school ook met een tablet.

Maar ik ben bij iedere mijlpaal op tijd geweest, dankzij die camera. Die heeft altijd een leeg rolletje, want er kunnen hondertachtigduizend foto’s op ofzo. 

Again, het volle geheugen van je Iphone remember? Gelukkig was je afgelopen jaar zo slim om bij het verlengen van je abonnement een telefoon met groter geheugen te kiezen. En iedere mijlpaal? No f-ing way, je hebt er later echt wel een paar gemist hoor.

Altijd in mijn hand, dat ding. Snel even mail lezen, schuin oog oplettend, dit gaat top… Met als gevolg dat mijn dochter weg wandelt terwijl ik het bijna zou missen omdat ik naar een scherm aan het staren ben… Gelukkig zag ik het op tijd en had ik de telefoon in mijn handen, waardoor ik snel een filmpje kon maken van dit heugelijke moment. Als ik dan nog op zoek had moeten gaan naar de camera, had moeten checken of het rolletje nog plek had (NIET openmaken dat klepje), aanzetten, wachten tot het lampje brandt en hopen dat ‘ie snel genoeg klikt… Nee, dan was ze allang zelf naar de Hema heen en terug gewandeld. 

Probeer je hier nu goed te praten waarom je dat ding altijd in je handen had? Volgens mij wel… Geeft niet, het is allemaal goed gekomen kan ik je vertellen. Alle mijlpalen zijn vastgelegd, al was het soms de tweede keer. Je hebt een fotoboek gemaakt van je eerste kind haar eerste maand en daarna ben je gestopt. En je neemt je iedere week weer voor eraan te beginnen. Serieus, je hebt zelfs voor ieder jaar een apart mapje met foto’s op je computer gemaakt. Alleen nog even sorteren en in een fotoboek zetten.

Zullen we dit trouwens vast doorgeven aan je toekomstige ik? Benieuwd of je over drie jaar eindelijk die fotoboeken af hebt!

Written by

 1. Beantwoorden

  Wat een leuk artikel en zo herkenbaar!

 2. Beantwoorden

  Halleluja!

  • petra
  • oktober 1, 2014
  Beantwoorden

  Hahaha wat een leuk blogartikel. Dit had ik kunnen schrijven 😉 Heel herkenbaar.

  • Diana Polet
  • oktober 1, 2014
  Beantwoorden

  Jeeeejjjjjj ben ook erg blij met m’n foon….

  • Whitney
  • oktober 1, 2014
  Beantwoorden

  Ik had het er laatst nog over! Het is idd echt anders nu. Ben echt happy met de smartphone!

  • Beantwoorden

   Haha toeval! En ik ben er ook erg happy mee, zou absoluut niet zonder kunnen (want i’m an addict and I’m proud of it ;))

 3. Beantwoorden

  Lang leve de telefoon! Fijn als je er mee kunt bellen maar nog beter als je er mooie foto’s van kunt maken.

Leave a Comment