De kledingruil

0 0 0 One comment

Ik ben niet de meest duurzame vrouw op deze wereldbol. Tuurlijk doe ik mijn best en scheid ik meestal mijn afval, pak ik vaak de fiets (oké, ik heb geen rijbewijs dus dat telt zeker niet) en trek ik een dikke trui aan in plaats van de kachel hoger te zetten. Feit blijft dat ik wel iets beter mijn best kan doen voor onze planeet.

Kledingruil?!

Gelukkig was daar laatst de ultieme gelegenheid toen ik een date had met acht van mijn favoriete vrouwen. Het plan was om bij te praten, bij te eten en bij te drinken. Toen iemand dan ook voorstelde om er tegelijkertijd een kledingruil van te maken, moet ik eerlijk zeggen dat ik niet direct ‘Oléeeeeeeee’ dacht. Beelden van dampende stapels oude vodden waar hebberige, strakgelakte nagels in graaiden drongen zich op. Vriendschappen voor eeuwig geruineerd vanwege een zijden topje. Je weet wel de standaard vriendinnenshizzle 😉 Komt bij dat ik er zelf een vrij streng kledingbeleid op na houd. Iedereen denkt altijd dat ik vijftien inloopkasten heb, maar mijn collectie is verrassend klein. Dus wat draag ik dan bij aan de feestvreugde?

De buit

Een strenge doch rechtvaardige inspectie later bleek ik toch nog wat items te hebben die een ander vast een stuk beeldiger gingen maken dan mijzelf en was ik er klaar voor. Helm op, scheenbeschermers om en kledingruilen maar…. Mijn vrees bleek totaal ongegrond. De bubbels bubbelde, de monden roddelden bespraken de internationale politiek en ondertussen was de buit binnen no time verdeeld. Inmiddels denk ik elke keer als ik dat supertoffe rokje en de perfecte high heels aan trek even aan de vorige eigenares. En die perfecte wollen trui zorgt nog net even voor dat extra beetje warmte.

Trust me: verantwoord zijn was nog nooit zo leuk als met een glas bubbels en ‘my girls’! Wie doet er mee met de volgende kledingruil 😉

Written by

    • Diana
    • maart 12, 2018
    Beantwoorden

    Helemaal leuk alleen ben ik van m’n vriendinnen de “volste” maar druk bezig met weightwatchers dus wie weet…

Leave a Comment