Alles is anders

0 0 0 One comment

Tijdens het opruimen van het archief van deze site, kwam ik een oud artikel tegen. Geschreven tijdens de zwangerschap van mijn zoon toen ik het teruglas, moest ik glimlachen. Want wow wat was ik toen zenuwachtig! En hoe anders is mijn leven uiteindelijk geworden? Alles is anders, ik had geen idee..

‘OMG EEN BABY’

De hele zwangerschap gingen mijn gedachten van ‘oh yes een baby’ naar ‘OMG DIT KAN IK NIET IK KAN 1 KIND NIET EENS AAN HOE GA IK IN HEMELSNAAM VOOR TWEE KINDEREN ZORGEN?’ Het ene moment shopte ik me een ongeluk en het andere moment zat ik bibberend naar al die dozen te staren. Als ik ze uitpak wordt het echt… Zolang ik niks doe, is het er niet. Maar ook die schuldgevoelens. Ik wilde dit zo graag en nu gaat het gebeuren, ik mag hier geen angst voor hebben.

‘OMG dat kind moet er op een gegeven moment ook uit’

Waar ik echt tegenop zag, was de bevalling. Ik had geen angst, maar wel een vervelend gevoel bij de gedachte het nog een keer te moeten doen. Nu schreef ik daar later ook over, die bevalling was fantastisch. Nog steeds kijk ik daar met hele warme gevoelens op terug. En nog steeds hebben we het wel eens over die dag. Daarnaast hielp die bevalling ons allebei om de eerste bevalling echt te kunnen verwerken. Ook fijn!

Maar ook de periode na de bevalling vond ik spannend. Onze dochter was helemaal niet bezig met de zwangerschap. Ze was nog jong, maar als ik foto’s zag waarop kleine kinderen de bolle buik van hun moeder stonden te aaien, schoot ik in de stress. Mijn dochter vond die buik maar raar, ze vond het vooral stom dat ik haar niet de trap af kon tillen. Heel af en toe wilde ze er wel even aanzitten, maar als de baby dan bewoog, was ze direct weg. Ik weet nog dat ze huilde toen ik een week voor mijn bevalling duidelijk maakte dat de baby bij ons zou blijven wonen. En ik ineens doodsbang werd voor mijn leven na de bevalling.

MAAR TOEN VIEL ALLES MEE <3

Terugkijkend was december 2016 een van de mooiste maanden ooit. De kennismaking tussen mijn kinderen was geweldig, ik had geweldige kraamweken, mijn dochter ontpopte zich tot de beste zus ooit en nog steeds zijn ze dol op elkaar. Naar ze kijken terwijl ze samen keuvelen is een van mijn meest favoriete bezigheden.

Het leven loopt soms anders dan je had gehoopt of had verwacht. Als alles anders was gelopen, had ik al veel eerder twee (zelfs drie) kinderen gehad. Ik denk daar niet teveel over na, omdat ik ontzettend gelukkig ben met wat ik heb, maar soms schiet het door mijn hoofd. Mijn gezin is anders geworden dan ik had gedacht.

Afgelopen vrijdag zei mijn dochter vanuit het niets ineens ‘mama ik ben zo blij dat ik een broertje heb’. En ik wist dat het goed was.

Written by

    • Diana
    • mei 14, 2018
    Beantwoorden

    ❤️

Leave a Comment