Appeltjes liefde

0 0 0 No comments

Lang, lang, lang geleden kocht ik mijn eerste smartphone. Een kennis van een vriend van een collega ging naar Amerika en bracht voor mij de felbegeerde, eerste iPhone mee. Zo eentje met een zilverkleurige achterkant. Groot, zwaar maar o zo mooi. Inmiddels bijna een collectorsitem, die telefoon.

En ik was om, direct.

De grootste Apple fan die er maar kon bestaan. Tijdens een week New York bezochten we de prachtige winkel van glas meerdere malen. Doen we het? Doen we het niet? Ja? Gaan we echt hier, een nieuwe iPhone kopen? Het witte gladde doosje, de shiny inhoud. Heerlijkheid.

Na die eerste telefoon kwamen er ook mp3 spelers, computers en een laptop in huis. Weer later volgden er tablets, een handig kastje om aan je tv te hangen. Het gaat maar door, er komt geen eind aan. Tekortkomingen? Daar hebben we het niet over.

Stockholm Syndroom?

Zo praten we niet over batterijen die snel leeg zijn. Een laptop die het na 4 jaar al begaf, terwijl iedereen van tevoren vertelde dat die dingen zooo lang meegaan. En laten we het ook niet hebben over korte oplaadsnoeren en barsten in schermen. Nee, wij verdedigen onze appeltjes tot op het bot. Dit wordt ook wel het ‘Stockholm Syndroom’ genoemd trouwens.

Fall out..

Twee jaar geleden had ik een korte fall out van de liefde. Mijn geliefde iPhone stopte er zomaar ineens mee. Ik oriënteerde me even op een ander merk, maar dit veroorzaakte bijna een appelflauwte bij mijn man. Dus vertrok ik naar de winkel om terug te keren met zo’n wit, glad doosje. Een groter scherm en een beter hoesje was alles wat nodig bleek. Ik was weer compleet verliefd.

Maar nee!

En de liefde is sterk. Dus toen ik recent in New York was, sloeg ik mijn spaarvarken stuk voor een Apple Watch. En inmiddels kan ik niet meer zonder mijn roze sieraad. Apple en ik zijn een match made in heaven. Appeltjes liefde to the max. Ik zat aan de buis gekluisterd tijdens het Apple Event een paar weken geleden. En yes, de nieuwe iPhone Xr wordt van mij hoor <3.

Written by

Leave a Comment