Bah. Vies. Goor.

0 0 0 3 comments

Al vanaf dat ik kan eten, ben ik er dol op. Of het nu zoet of hartig is, een snelle hap of een uitgebreide maaltijd, mij maak je er altijd blij mee. En ik was er toch echt van overtuigd dat ik heel veel lust. Tot ik gedwongen werd na te denken over alles waar ik mijn neus voor ophaal… Want bah. Vies. Goor.

Als kind had ik al een enorme aversie tegen pindakaas en de geur van zo’n open pot bruine derrie laat mijn ogen tranen en mijn speekselklieren op volle kracht werken. Maar het is niet alleen pindakaas. Want ook dit vind ik ronduit goor:

 • de frietsaus van Mekkie D. De geur, de chemische kleur en de vreselijke smaak. Juk.
 • witlof en spruitjes. Ik ben gek op groente maar witlof en spruitjes komen mijn keuken niet in. Heeft ook alles te maken met geur denk ik, want ik kan mij niet eens herinneren wanneer ik het voor het laatst geproefd heb. En nee, ook niet uit de oven of met een berg kaas. Gewoon opbokken met die stinkdingen.
 • Alles met stukjes. Pap met stukjes, drankjes waar fliebeltjes in drijven, ijs met stukjes fruit. Ik weet dat mijn familie keihard lacht nu ze dit lezen, want ik word er na bijna 33 jaar nog steeds mee gepest. Ik kan de structuur van dit soort smerige producten gewoon niet aan. Soms denk ik dat bepaalde pap geen stukjes heeft en neem ik een hap. Zodra ik zo’n zacht, weeïg stukje langs mijn tong voel gaan, moet ik het uitspugen. Wat denk je van die aloë vera dranken waar van die vreemde doorzichtige dingen in drijven? Direct kotsneigingen. Het is sterker dan mezelf.
 • Koekjes met jam. Ik vind het zo’n vreselijke teleurstelling als ik denk een lekker cakeje te eten en er blijkt van die gore jam in te zitten?
 • IJskoffie. Wat best vreemd is want mijn lijf bestaat denk ik voor 70% uit koffie. Maar dan wel lekker warm graag.
 • Graatjes. Looooove vis. Alle soorten, of het nu rauw, gebakken of gefrituurd is, kom maar door met die vis. Maar zodra ik een graatje voel, is het klaar.j
 • rauwe ui. Een frikandel speciaal zonder ui is mijn standaard bestelling bij de snackbar.
 • Brood met pitjes. Zoals mijn vader zou zeggen ‘ik ben toch geen kanarie’. Zo’n lekker bruine bol waar allerlei zaden en pitten op geplempt zijn. Blegh.

Sorry als ik je nu na heb laten denken over gore dingen trouwens. Dingen waar je rillingen van krijgt. Die maken dat je direct je neus dicht knijpt. Maar ik ben wel benieuwd! Laat met weten, van welke dingen krijg jij kotsneigingen?

Written by

 1. Beantwoorden

  Erwtensoep.. en warm fruit, niet te doen!
  En inderdaad: eten met stukjes erin, wie dat ooit bedacht heeft..

  • Margot
  • april 4, 2018
  Beantwoorden

  Smeerworst uit zo’n klein blikje! Omg die geur, nét kattenvoer!

  • Letje
  • april 4, 2018
  Beantwoorden

  Oooh die aloë Vera drankjes, in wat voor vorm dan ook, daar kan echt niks tegen op. Viezer dan dat wordt het echt niet!

Leave a Comment