Bananen in je oren

0 0 0 One comment

‘Volgens mij moeten we naar de dierentuin. Even kijken of we daar een klein aapje kunnen vinden. Die kan dan die bananen uit je oren eten’. Ze rolt nog net niet met haar ogen en zegt ‘bananen passen toch helemaal niet in mijn oor mama’. Jep, we hebben hier te maken met een kleuter.

Eerlijk is eerlijk, ik heb haar de afgelopen vijf jaar heel wat wijsgemaakt. Geen idee of het de juiste manier van opvoeden is (vast niet) maar zolang het werkt, werkt het. Van teveel snoepjes krijg je een zere buik (heb ik zelf nooit last van hehe), van te hard gillen worden andere mensen doof en van wortels eten krijg je hele goede ogen. Dat soort dingen.

Maar we zijn op een punt gekomen dat ze niet meer overal intrapt. Zo is ze al een paar keer bij de tandarts geweest en die wordt dus niet kwaad als je je tanden een keer niet poest. Ook vallen je tanden er helemaal niet uit. Ze heeft nog steeds geen vierkante ogen van voor de tv staan. En de Sint en Pieten zien echt niet alles.

De bananen in je oren truc werkt dus ook niet meer. Niet luisteren is momenteel haar favoriete bezigheid. 40x zeggen ‘wat begrijp je niet aan mijn nee’ maakt ook geen indruk. De juf die zegt dat ze op school heel goed kan luisteren, maakt het niet veel beter. Aangezien het onderwerp van gesprek mij met grijzend bekkie staat aan te kijken. Thanks juf.

Wanneer ze zonder te kijken de straat over wilt rennen en ik een brul geef, kijkt ze uitdagend achterom. Geschrokken tier ik dat ze moet luisteren, dat ze heus wel weet dat ze niet alleen mag oversteken. De opmerking over bananen in haar oren weet ik net door te slikken, maar aan haar gezicht te zien weet ze wat ik wilde zeggen.

‘Waarom mag ik niet alleen oversteken’ vraagt ze nukkig terwijl we samen naar de overkant lopen. Ik geef geen antwoord, mijn hartslag raast nog te hard om normaal te kunnen praten. ‘Mama! Ik weet dat er geen bananen in je oren zitten hoor’. Jep, we hebben hier te maken met een kleuter. En wat voor eentje…

Written by

    • Diana
    • oktober 10, 2018
    Beantwoorden

    Ts een fase ts een fase ts een fase… maar wel 1 die lang aanhoud

Leave a Comment