Bellen als een baas..?

0 0 0 One comment

Net als de meeste slimme mensen heb ik ze jaren geleden al uitgeschaked, de berichtnotificaties van Whatsapp. Joe, ik heb drie kinderen en dat geping kan ik er sowieso niet bij hebben. Los daarvan werd het ook een beetje genant, dat gegraai naar mijn telefoon bij alles wat maar enigzins op het welbekende pingeltje leek. Gevolg is wel dat ik dankzij reuze gezellige appgroepen met toffe vriendinnen regelmatig 100+ berichten mis. Geeft niks want ik scan snel de laatse tien berichten en hopla ik ben weer helemaal bij. Dat vriendin x bij bericht nummer 43 voorzichtig liet doorschemeren dat het even niet zo lekker ging heb ik alleen compleet gemist. En nog erger, dat zij drie dagen had getwijfeld over het desbetreffende bericht is de hele appgroep ontgaan.

De laatste tijd bekruipt me steeds vaker het gevoel dat Whatsapp niet alleen de beste uitvindig van deze eeuw is maar dat het stiekem ook wel een beetje ten koste kan gaan van sommige vriendschappen. Wanneer ik voor het laatst uitgebreid heb gebeld met vriendin x, als in uuuuuuren, kan ik me in elk geval niet meer herinneren. Toch is dat precies wat ik soms zou moeten doen…

Een goede vriendin en ik hadden bedacht om naast onze geliefde borreldates ook een zakelijke samenwerking aan te gaan. Nu zou de combinatie vriendin en zakelijk sowieso met een waslabel moeten komen ‘Handle with Care’. En inderdaad, al snel was er wat miscommunicatie. Het hystersiche heen en weer geapp maakte de boel er niet beter op en de gemoederen liepen snel hoog op. ‘Bel haar dan’ zei de husband, maar na mijn woeste blikken hield hij snel zijn mond. De betreffende vriendin is gelukkig minder koppig dan ik. Nadat ik het groene telefoontje op mijn foon de eerste keer nog negeerde, want zo kinderachtig ben ik, nam ik de tweede keer, want zo tof is zij, wel op. Het hele voorval was uiteraard binnen vijf! minuten de wereld uit waarna we de rest van het uur dat we belden besteden aan onze nieuwe aankopen, de laatste roddels en driftige beloftes om nooit meer ruzie te maken.

Soms heb ik gewoon even de intonatie nodig om te begrijpen hoe iets bedoelt is en vooral hoe niet. Call me a woman maar zo pietluttig ben ik nu eenmaal en zeg eens eerlijk. Wanneer schoot een app berichtje bij jou in het verkeerde keelgat? Ik probeer nu het good old bellen een beetje in ere te herstellen en heb zelfs mijn mobiele abonnement aangepast met meer belminuten. Ik had er ook welgeteld 50 per maand en kwam nooit tekort. Maar beltegoed is nog altijd een stuk goedkoper dan nieuwe vrienden!

Written by

    • Greta
    • november 8, 2017
    Beantwoorden

Leave a Comment