Damn, ik kan zingen!

0 0 0 No comments

Ken je die aflevering van Friends waarin Phoebe ontzettend verkouden is en ontdekt dat ze met haar nasale snotterstem veel beter kan zingen dan met haar normale? Het is een paar jaar na dato (thank god voor de revival op Netflix!!) maar ik kan je vertellen, Phoebe had zo ontzettend gelijk! Ik heb wel eens eerder een moment gehad dat ik tijdens het zingen onder de douche serieus dacht “Man, dat klinkt he-le-maal niet gek”. Om er een half uur later aangekleed en wel achter te komen dat mijn zojuist ontdekte zangtalent meegespoeld was door het doucheputje. Bummer!

Zingen is dus niet mijn grootste talent, ook niet mijn kleinste. En oké, laten we eerlijk zijn… ik ben een kraai. Maar laatst had ik blijkbaar Phoebe’s verkoudheid te pakken want zonder gekheid, i was on fire! Mijn rode neus en ik waren op weg naar de supermarkt voor honing, waterijsjes, keelpastilles en rode wijn. Al neuriënd (jup ik neurie zels als ik bijna doodga..) realiseerde ik me ineens dat ik klonk als de liefdesbaby van Tracy Chapman en Barry White. What tha f…?!

Zingen als een baas

Drie dagen lang duurde mijn groovy stem, precies net zolang als mijn verkoudheid from hell. Het voelde een beetje als de kleine zeemeermin, maar dan omgekeerd. Hier, vanaf nu kun je prachtig zingen, je ziet er alleen uit alsof er een vrachtwagen over je neus is gereden en zo voel je je ook. Tralalalaaaa, diep in de zeeeee….. En desondanks heb ik er van genoten, en mijn omgeving ook als je het mij vraagt.

Net die week ontdekte ik de ‘karaoke’ functie in Deezer, en ik zal het eerlijk toegeven. Ik ben losgegaan! Mijn laptop is niet open geweest, er is geen letter geschreven of foto bewerkt. Veel te druk met zingen. Misschien heb ik het zelfs opgenomen met mijn telefoon. En heb ik een haarborstel gebruikt als microfoon. Misschien heb ik nu nog klitten omdat mijn haar niet heel geschikt bleek om te touperen. Misschien liepen de dingen een beetje uit de hand…

Totdat ik ’s ochtends wakker werd en weer kon ademhalen zonder te fluiten en het me duidelijk werd dat alle muzikaliteit defintief mijn lichaam had verlaten. Gelukkig hebben we de opnames nog, al denk ik dat de verkoudheid wellicht ook een beetje op mijn oren was geslagen 😉

Written by

Leave a Comment