De opvoedcursus..

0 0 0 One comment

De afgelopen jaren zijn er op deze site al heel wat blogs geschreven over het opvoeden van onze kinderen. Want dat is af en toe flink aanpoten, als je het mij vraagt. En een paar jaar geleden ontdekte ik al dat er niks mis is met het vragen om hulp hierbij. En toen ik het echt allemaal niet meer wist? Toen schreef ik me in voor een opvoedcursus.

Daar mag je van alles van denken natuurlijk. Feit blijft dat ik dat hele opvoeden voor het eerst doe en ik soms gewoon geen idee heb hoe ik ergens mee om moet gaan. Ik blijf ver weg van fora, Facebook moedergroepen en andere plekken waar iedereen altijd alle antwoorden lijkt te hebben. Maar toen ik doorkreeg dat ik gewoon niet meer wist hoe ik met de emoties van mijn kind moest omgaan, besloot ik te gaan voor een opvoedcursus.

Die vond ik bij Tischa Neeve. Ik schreef al vaker over deze fantastische vrouw. Haar boeken zijn ontzettend fijn en inmiddels ontwikkelde ze ook online opvoedcursussen. Mijn interesse was gewekt en na overleg met de man des huizes, klikte ik op ‘koop’ bij de cursus ‘Help ik ontplof’. Deze cursus gaat niet alleen om het in de hand houden van je eigen emoties. Het gaat vooral om het leren omgaan met de buien van mijn kinderen. Hoe ik zonder gedreig, straffen en gezucht gewoon een leuk weekend met ze kan hebben. Enzo…

Het grappige is dat ik na aanschaf een soort rust voelde neerdalen. Natuurlijk, mijn dochter ging naar school en ook dat hielp ontzettend veel. De sfeer werd beter, we werden allemaal gezelliger. Maar ook het feit dat ik hulp zocht en daardoor begreep dat andere moeders ook wel eens ontploffen en niet per se correct hun kinderen aanspreken op dat moment…

Nog steeds ben ik niet aan de cursus begonnen. Het ontbreekt me momenteel een beetje aan de tijd en ik wil er juist echt goed de tijd voor nemen. Maar ik weet dat ‘ie in mijn mailbox zit en dat ik de eerste stap gezet heb. Blijkbaar was dat voor nu even voldoende om wat rust te krijgen.

Laat ik vooral niet vergeten dat er inmiddels nog eentje rondkruipt hier in huis. Die ook na 7x nee nog steeds aan snoeren staat te trekken. En ik weet hoe ik dat tweede jaar bij de eerste vond… Hoe vermoeiend ik het soms vond, hoe mijn lontje daardoor steeds korter werd. Dit keer ga ik me voorbereiden, met hulp. Want een beetje hulp regelen, daar is eigenlijk niks mis mee….

Jessica

Written by

    • Roos
    • januari 10, 2018
    Beantwoorden

    Oh ik ben blij dat ik dit lees!! Zo herkenbaar! Zoonlief ook net naar school, en heeft (al voor het naar school gaan) buien alsof de wereld vergaat.. gezien ik 19 weken zwanger ben en geduld niet mijn sterke kant is, is het hier de laatste tijd niet erg gezellig. Ik ga me ook even verdiepen, Thanks voor de tip!!

Leave a Comment