De Toekomstatlas

0 0 0 No comments

Later als ik groot ben…. Hier in huis is het een geliefd gespreksonderwerp en niet in het minste van mij zelf 😉 Zo hoop ik intens dat ik straks gewoon naar mijn werk vlieg in een shuttle in plaats van dat gekleum op een tochtig perron. Of dat mijn slimme koel- en vriescombinatie zelf vullend is en de accu van mijn laptop 30 dagen meegaat. Kom maar door met die toekomst!

Een beetje toekomstinspiratie is natuurlijk ook nooit weg en daarvoor heb ik een toffe tip: De toekomstatlas van uitgeverij Rubinstein. Op de eerste bladzijde staat ‘Welkom in de toekomst en ontdek de wereld van morgen’. Superleuk om je samen met je kinderen in te verdiepen natuurlijk want juist onze kinderen groeien op in een wereld waarin zoveel zo snel verandert. De toekomstatlas is opgedeeld in een aantal hoofstukken die allemaal een verschillend ‘levensgebied’ vertegenwoordigen. Denk aan onderwerpen als hoe we in de toekomst communiceren, eten, ons verplaatsen, hoe we eruit zien en hoe de steden zijn. We lezen over zonnepanelen, interactieve oplossingen, hoe we in verbinding staan met elkaar en blijven en zelfstandige huishoudelijke apparaten (YASSSSS!).

Natuurlijk speelt het milieu een belangrijke rol en weten mijn kinderen inmiddels wat termen als  adaptief, augmented reality en Hydroponics betekenen en inhouden. Super leerzaam dus en ik kan niets anders concluderen dat dit boek een perfect cadeau is voor elke wijsneus vanaf een jaar of acht. Daarnaast is het ook nog eens een prachtig vormgegeven groot boek dat gegarandeerd een hoop leuke en interessante discussie op zal leveren. Aanrader! De Toekomstatlas is zowel online als in de boekhandel verkrijgbaar voor €24,99.

Written by

Leave a Comment