Dingen die ik echt zou willen leren!

0 0 0 No comments

Het leven is soms hevig en heftig, en soms kabbelt het gewoon in een rustig ritme. Tijdens dat laatste denk ik graag na over mijn dromen, wensen en alle ideeën die ik heb. Want er zijn zoveel dingen die ik graag zou willen doen, willen zien en vooral, zou willen leren. Ik zet ze op een rij!

Klaverjassen

Lijkt me zo gezellig! Ik zie en hoor regelmatig vriendengroepen die een avondje met elkaar klaverjassen. Ik ken wel wat kaartspellen, maar dit heb ik nooit geleerd en lijkt me echt heel tof. Misschien mijn broer eens vragen om wat klaverjas-lessen :).

Omgaan met een naaimachine

Weet je wat het kost als je een rits laat maken bij de kleermaker?? Ik zou zoveel geld besparen als ik het zelf kon. Want ik heb iets met ritsen. Op de een of andere manier moeten alle ritsen hier in huis een keer stuk. Maar ik kan jaloersmakend kijken naar mensen die prachtige jurkjes, rokjes en weet ik veel toveren met een naaimachine. Ik bedoel, ze beginnen met een lap stof (en er zijn ZOVEEL mooie stofjes, neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de stoffen van Rijs Textiles) en ineens is het een complete jurk? ZO knap. Ik vind het erg fascinerend…

Van die toffe taarten bakken.

Je weet wel, met fondant enzo? Dat je complete My Little Pony’s ervan kunt boetseren. Ik kijk graag naar Nailed It! en denk dan steeds ‘dat kan ik beter’. Spoiler alert: dat kan ik niet. En ik weet ook helemaal niet of het verstandig is dat ik hier ooit meer van wil leren…

Motorrijden

Nog steeds niet begonnen aan rijlessen voor de motor want ergens voel ik een bepaalde angst. En ik weet niet of het slim is om met zo’n angst op de motor te stappen. Maar ik wil het zo graag leren. En aangezien mijn gezin zich bezighoudt met crossmotoren, lijkt het met zo tof om te leren om op iets met twee wielen te rijden.

EHBO

EHBO, BHV, ik deed het allemaal eens. In de jaren dat ik werkte voor een werkgever volgde ik braaf alle cursussen en trainingen. Maar toen nam ik ontslag, verdwenen die certificaten ergens in een map, raakte ik een BHV pasje kwijt en uiteindelijk was alles verlopen. Maar het houdt me bezig want het is te lang geleden. Kan ik iemand helpen als het nodig is? Wat als mijn kinderen iets overkomt? Ik wil en moet van mezelf hier echt weer mee aan de slag. Het is zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen dit leren!

En je bent nooit te oud om nieuwe dingen te leren toch? Misschien moet ik dingen puntsgewijs gaan aanpakken. Iedere vijf jaar iets nieuws helemaal onder de knie krijgen ofzo… Ik ben wel benieuwd, probeer jij nieuwe dingen te leren? En zijn er mensen met kinder-EHBO hier in de zaal?

* Dit artikel is een samenwerking met Rijs Textiles

Written by

Leave a Comment