Dingen die ik nooit ga leren….

0 0 0 One comment

In april word ik 33 jaar en nog steeds probeer ik zoveel mogelijk nieuwe dingen te leren. Het leven is veel te kort om altijd hetzelfde te doen, dus ik zoek vaak naar nieuwe uitdagingen. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook momenten waarop je gewoon de handdoek in de ring moet gooien. Wat er zijn dingen die ik nooit ga leren….

Natuurlijk zijn dat ingewikkelde dingen waar je voor moet studeren; ik zal nooit leren om medische handelingen te verrichten (al denk ik dat ik best kan intuberen dankzij Grey’s Anatomy) en ik zal ook nooit leren een cv ketel aan te sluiten (daar heb ik een man voor). Maar ook andere, op het oog simpele dingen die ik nooit ga leren:

 • Normaal een hoeslaken opvouwen. Het is gewoon niet te doen. En geloof me, ik heb er zelfs tutorials van opgezocht op Youtube.
 • Planten in leven houden. Ze houden gewoon echt niet van me. Zelfs zo’n neppe van Ikea hangt er treurig bij.
 • Mijn eigen haar vlechten. Van mijn dochter lukt het inmiddels aardig. Bij mezelf? Ik heb het opgegeven.
 • De handstand. Evenwicht is om de een of andere reden gewoon geen sterk punt.
 • Zo’n mediabox van Ziggo aansluiten. 8 maanden verder; nog steeds niet voor elkaar.
 • Een deur schoonmaken. Ik blijf het proberen maar het blijft er niet uitzien. Mama, please help?
 • Maten inschatten. ‘Dat past best wel in de auto joh’. Ik, altijd bij Ikea. Spoiler alert: het past nooit.
 • Een week over een boek doen. Een boek moet gewoon uit, drie uur slaap is wel voldoende.
 • De ideale verhouding van een gin tonic. Hik
 • Een handje chips eten. Hashtag bodemdrift. 
 • Uitrekenen hoe lang ik nog kan rijden met een brandend benzinelampje. Soms vermoed ik dat die auto gewoon met mij fokt want de ene keer kan ik nog 50 kilometer rijden en de andere keer nog maar 2.
 • Updates doen zonder de site te laten crashen. Sorry.
 • Een wollen trui wassen. Maar eerlijk is eerlijk, vaak staan mijn truien dan wel heel schattig bij mijn dochter.
 • Sociaal gewenst gedrag op het schoolplein. Ik zeg altijd net de verkeerde dingen. Het beste blijf ik gewoon uit de buurt van alle schoolpleinmoeders, dan maak ik ook niemand boos.
 • Nee zeggen tegen taart/chocola/cake. Dus gewoon kappen met het me aanbieden.
 • Een volle vuilniszak uit de vuilnisbak krijgen. Wel eens een rond blokje in een vierkant gat proberen te duwen? Zo voel ik mij dus IEDERE KEER weer.

Dus nee, ook aan nieuwe dingen leren zit een grens. Ik ga het gewoon allemaal nooit meer leren en dat is oké. We hebben allemaal onze kwaliteiten. Ik ben bijvoorbeeld wel ontzettend goed in wijn cake te laten verdwijnen.

Written by

  • Jantine Huisman
  • februari 5, 2018
  Beantwoorden

  Haha zo herkenbaar deze! Vooral het boek, de chips en het hoeslaken . Ik heb het ook opgegeven om ramen netjes te lappen (Streepalert) of met de meest nieuwe mode mee te doen. Ik hou me wel bij basic items haha

Leave a Comment