Deze dingen zijn vast door een man verzonnen..

0 0 0 No comments

Ken je dat? Dat je ergens mee bezig bent, iets moet kopen of iets probeert schoon te krijgen en dan denkt, dit is vast door een man verzonnen?

Begrijp me niet verkeerd, de geschiedenis laat zien dat mannen prima uitvinders zijn. Maar er zijn gewoon dingen waarbij ik denk ‘hier is niet over nagedacht’. Oh ja, en mocht je nu een man zijn die dit leest? Don’t worry, verder vinden we je hartstikke leuk. Neem vooral ff wat korrels zout. En daarnaast heb ik eigenlijk geen idee of deze dingen echt zijn uitgevonden door een man, maar ik gok zomaar van wel.

Deze dingen zijn vast door een man verzonnen!

Vaatwastabletten met plastic.

De vaatwastablet is een geniale uitvinding, laat ik dat even voorop stellen. Dus applaus voor de man die deze heeft uitgevonden. Vroegah was je toch maar in de weer met zout en glanspoelmiddel. Maar whats upp met die plastic dingen? Erger nog; bij het ene merk moet je ze er wel afscheuren en bij het andere merk tief je ze zo in 1x in je vaatwasser. Het gevolg; ik vind hier regelmatig een onopgelost tabletje in de vaatwasser. Met plastic er nog omheen ja.

Enorme labels in kleding.

WAAROM? Als ik een boek wil lezen koop ik er wel een? Waarom moeten er dan 17 labels in 1 shirtje maat 104? WHY? Zo’n set van 19 labels. Ik weet niet hoor, maar als je er zoveel over moet vertellen, gok ik zomaar het we het niet over een ‘eerlijk’ shirt hebben?

Uniforme kledingmaten?

Daarover gesproken, laten we het eens over kledingmaten hebben. Een Hema S is een H&M L en een Esprit XS is een Zara XL. Ofzo. Hoe moeilijk is het om een uniforme maat te hanteren? Mannen zijn hier veel minder mee bezig (lees: het boeit ze geen hol) dus daarom denk ik echt dat mannen dit verzonnen hebben.

RVS.

En dan vooral RVS in je badkamer, wc of keuken. Kom op, even serieus, heb je wel eens geprobeerd dit goed en streeploos schoon te krijgen? En waarom juist het gebruik op die plekken, waar rvs het meest goor wordt?

Douchedeuren van glas.

En dan moet ik ook even de glazen douchedeuren noemen. Ten eerste, ik denk dat mannen dit verzonnen hebben omdat ze graag naar blote vrouwen kijken. Maar ten tweede, niemand die ooit nadacht over wat een hel het is om die krengen schoon te krijgen en te houden?

Blije tampons?!

Mijn verbazing was groot toen ik laatst een doos Kotex tampons opentrok en allerleu vrolijk gekleurde wikkels zag. Het leken wel snoepjes? Welke kerel heeft het in zijn hoofd gehaald om dit te doen? Wij zijn niet vrolijk als we ongesteld zijn. En we willen ook helemaal niet vrolijk zijn. Dus bok ff op met je vrolijke tampons en doe gewoon chocola in die dozen?

Onmogelijke verpakkingen

Mijn laatste ergernis… Onmogelijke verpakkingen. Zoals scharen kopen die zo verpakt zijn dat je er een schaar voor nodig hebt om ze open te krijgen. Hier is toch niet goed over nagedacht? ‘Oh ik heb nog 1 schaar dus ik moet snel nieuwe kopen anders kan ik ze niet openknippen’. Denkt toch zo’n beetje niemand over na? En ja natuurlijk kan je het open zien te krijgen met een mes. Maar messen en een gefrustreerde vrouw die een verpakking niet open kan krijgen? Bad idea.

Sorry mannen.. Echt, verder zijn jullie top. Maar over deze dingen hadden jullie echt iets beter na moeten denken.

Written by

Leave a Comment