DIY Sinterklaas raamversiering

0 0 0 18 comments

Wij zijn geen fröbelkoninginnen. Een wijnfles open maken met een kurkentrekker (lang leve de draaidoppen) is wel echt op het randje van ons kunnen. Maar soms moet je even uit je comfortzone kruipen en aan de creabea bak. De Sint is in het land en de school van de meisjes is prachtig versierd met mooie Sinterklaas raamversieringen. Kleine kaarsjes in de vensterbank en het ziet er top uit! Tijd om ook thuis aan de slag te gaan want wat de juf kan, kan ik natuurlijk ook 😉

Nou gaan we ons niet direct uitsloven en aangezien ik altijd afhaak als ik een lijst benodigdheden van 2 kantjes zie, houden we het simpel. Het enige dat je nodig hebt is dit…. Een krijtstift!

diy1

Ik had er nog nooit van gehoord maar dit is dus een krijtstift. Ze zijn er in allerlei kleurtjes en diktes en worden ook wel gebruikt voor menuborden in restaurants. Is het raadsel hoe ze dat altijd zo netjes doen in restaurants ook weer opgelost. Ik kocht een vrij dunne bij de hobbywinkel maar ze zijn ook online verkrijgbaar, bijvoorbeeld hier. Krijtstift haal je overigens zo weer weg van je ramen met een nat doekje.

Ik zag ergens een leuke raamversiering voorbij komen met allemaal huisjes dus besloot dat als uitgangspunt te gebruiken. Nou ben ik alles behalve een tekentalent dus copycat is my middle name and Google my friend 😉 Met zoektermen als: hollandse huisjes – zaanse huisjes – gevel huisjes -sinterklaas silhouet – zwarte piet silhouet kwam ik  een heel eind..

diy3

En dit is het resultaat, niet slecht toch?! Het is even wat gepriegel maar dan heb je ook wat en de gezichten van de meisjes..? Priceless! En ’s avonds is het natuurlijk het aller mooiste!

diy4

Written by

 1. Pingback: Cute DIY Window Decorating Ways Sure To Amaze You |

 2. Pingback: Cute DIY Window Decorating Ways Sure To Amaze You

 3. Pingback: Mignon fenêtre de décoration de bricolage sûr de vous surprendre - Nouvelles idées de décoration

 4. Pingback: 9x Sinterklaas DIY versieringen om thuis te maken - Howtomake.nl

 5. Beantwoorden

  Ik haalde me een half uur geleden in mijn hoofd dat ik nog ff wat op het raam moest tekenen. Dankzij Pinterest vond ik deze, later zag ik pas dat ie van jullie was. Top! Hoewel ik die van mij niet top vindt was het wel ff lekker een half uurtje op het raam door te brengen . Thanks! Liefs, Yvette

  • Aussie
  • september 22, 2017
  Beantwoorden

  Jeetje….netjes hoor ! Hoe heb jij als ” geen tekentalent” de sint en piet zo mooi gekregen ?

  • Gera
  • december 4, 2016
  Beantwoorden

  Wat leuk! Ik vraag deze stiften aan de Sint en ga voor kersttekeningen 😉

  • Karin
  • oktober 19, 2016
  Beantwoorden

  En hoe verwijder je het? Als je dat al zou willen…..

 6. Echt, wat ontzettend leuk! Ben zelf ook totaal geen knutsel queen. Dit is echt leuk om te maken! O en dat over die restaurant menu borden, heb me altijd afgevraagd hoe ze dat zo netjes kunnen krijten haha weet ik bij deze dus 🙂

  • Helma
  • november 19, 2015
  Beantwoorden

  Leuk gedaan! En een verborgen talent

  • Letje
  • november 19, 2015
  Beantwoorden

  Super leuk! Mooi gedaan hoor!

  • Iris
  • november 19, 2015
  Beantwoorden

  Leuk! Maar serieus, hoe krijg je die tekening zo netjes?

   • Martine
   • november 20, 2015
   Beantwoorden

   Drie glazen wijn 😉

  • hester
  • november 19, 2015
  Beantwoorden

  Oe dat ga ik ook doen. En met kerst hoef je alleen Sint en Piet weg te vegen.

   • Martine
   • november 20, 2015
   Beantwoorden

   Precies 😉 Kerstman en rendier erbij.. Klaaaaaaaar!

 7. Beantwoorden

  Super leuk geworden!

  • Diana
  • november 19, 2015
  Beantwoorden

  Wat gaaf….!!!! Mijn complimenten….!!!!

 8. Beantwoorden

  Onwijs leuk! Ik mocht altijd los gaan op de ramen van de BSO. Wellicht dat ik mijn neefje hier over een paar jaar blij mee kan maken 😉

Leave a Comment