DOC Talking Robot + WINACTIE!

0 0 0 57 comments

De Clementoni Coding Lab collectie is uit en wij testen de DOC Talking Robot. Naast Doc bestaat het Coding Lab uit nog twee te gekke producten en jij kan ze winnen! Lees snel verder hoe je mee kan doen!

DOC Talking Robot

DOC is een (te schattig) robotje. Het is de bedoeling dat je DOC  programmeert en hem op die manier een bepaalde route af laat leggen. Dit begint bij een ‘makkelijk niveau’ en kan je steeds moeilijker maken. Daar hebben we direct het eerste punt waar ik blij van wordt. Op deze manier is het dus zeker geen spel waar na een paar keer spelen de lol vanaf is. We hebben eerder speelgoed van Clementoni getest en de motor is heel lang een hit geweest hier in huis. Maar dit keer is het de beurt aan onze kleuter; we gaan met DOC spelen!

In de doos

In de doos zit DOC, een speelmat (aan twee zijden bruikbaar) opdrachtkaarten en kleine programmeerkaartjes. Uiteraard vind je ook een gebruiksaanwijzing.

We moeten DOC even gereed maken door hem batterijen te geven (die zitten er niet bij). En dan kom ik op het tweede punt waar ik blij van word. Voor het plaatsen en uitnemen van de batterijen heb je een schroevendraaier nodig, wat ik bij eerder getest speelgoed van Clementoni ook een pluspunt vond. Ik word hier blij van omdat ik altijd een beetje panisch ben voor batterijen. Ik zag ooit een stuk over een kind die een batterij had ingeslikt en nou ja, veiligheid voor alles in ieder geval.

Het spel

We beginnen met het klaarleggen van de mat. Dit zijn grote puzzelstukken. Links onder zie je ‘speelmat 1’. De andere kant is dus speelmat 2 en dat is voor een hoger niveau. We zetten DOC op ‘start’ in het midden van het veld en we kunnen beginnen!

Op het opdrachtkaartje staat een route. Die route moet DOC gaan afleggen. Om van start naar de libelle te gaan moeten we DOC dus programmeren met ‘terug-rechts-3x vooruit’. Na het invoeren moet je altijd op OK drukken. En daar gaat ‘ie dan, DOC gaat de route rijden die jij hebt geprogrammeerd!

Onze vijfjarige heeft dit allemaal vrij snel door. Het valt me op dat ze na een paar opdrachten links en rechts niet meer door de war haalt. We proberen een paar dingen zonder kaartjes, dus dan moet ze helemaal zelf bedenken welke bewegingen DOC moet maken. Dit gaat top!

We besluiten het iets moeilijker te maken en leggen nu speelmat 2 neer. Deze kant bevat een soort stadskaart met een winkel, een bioscoop, een huis. De opdrachtkaarten zijn een stuk moeilijker want er staat niet meer op welke knopjes je in moet drukken. ‘Ga naar de bioscoop maar haal eerst een kaartje’

Het lukt zeker niet in 1x maar met tussenstops (‘ik ga eerst naar het kaartje’) lukt het haar steeds beter. Bijzonder om te zien hoe snel ze dingen onder de knie hebben!

En nu

We zijn een paar weken verder en nog steeds wordt er veel met DOC gespeeld. Het is even opletten dat haar broertje niet wegrend met DOC, want het is een schattig robotje. De speelmat past gelukkig ook op tafel ;). Juist de verschillende mogelijkheden van het spel maken het heel uitdagend! DOC is ook een ware hit tijdens playdates. Dus zoek je nog een tof cadeau voor de feestdagen? Ik raad je DOC Talking Robot zeker aan. Een leuk spel om alleen te spelen maar ook met elkaar is het super gezellig.

DOC Talking Robot kost 34,95 en is onder andere te koop bij Intertoys, Bart Smit en Bol.com.

WINNEN!

Er is meer….  De Clementoni Coding Lab collectie bestaat namelijk uit drie producten; DOC Talking Robot, Mind Designer en Robomaker. Mind Designer is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, Robomaker is voor kinderen vanaf 10 jaar. En wij mogen namens Clementoni Mind Designer en Robomaker weggeven! Twee prijzen dus, en twee winnaars!

Meedoen is simpel; laat hieronder even weten voor wie je meedoet en de betreffende leeftijd. Vergeet niet je correcte e-mailadres in te vullen (wordt niet gepubliceerd). Meedoen kan tot 12 november 12.00 uur. Daarna kiezen we twee winnaars die van ons een e-mail ontvangen.

Succes!

Written by

  • Vanessa Raffaela
  • november 12, 2018

  Toffe robot voor onze zoon!

  • Evelien
  • november 12, 2018

  Oh superleuk cadeau voor pakjesavond!! Voor onze kleine grote meid van zes! Ik ga vast duimen

  • Sabine Hensens
  • november 12, 2018

  Mijn dochter is vorige maand 8 jaar geworden! Ik weet zeker dat ze een gat in de lucht springt als de Mind Designer uit de zak te voorschijn komt voor haar…..Hard duimen dus

  • Annemiek
  • november 12, 2018

  Wat een super leuk cadeau voor mijn kleine/grote meid.
  Zou een leuk verjaardagscadeau zijn, ze wordt de 13 november 5 jaar, kan ze er samen met haar grote zus van 7 mee spelen. En wees eerlijk ik denk dat papa en mama het ook erg leuk vinden

  • Danny
  • november 12, 2018

  JAAAA LEUKKKK! Voor mijn 5 jarige leergierige zoontje, en misschien voor zn 2 jarige broertje Ciske.

  • Mirthe
  • november 12, 2018

  Heel graag een kansje voor mijn zoontje van 6 (bijna 7) kan zijn zusje daarna ermee spelen ze is nu 4 🙂 ben erg benieuwd naar de robot en of het idd leuk blijft voor ze om mee te spelen 🙂

  • Michelle
  • november 12, 2018

  Voor ons zoontje Noël van 5 jaar oud

  • Kim
  • november 12, 2018

  Leuk de Mind Designer, voor mijn zoontje Merlijn van 5 (bijna 6)!

  • Anna
  • november 12, 2018

  Ik doe mee voor mijn neefje van 7 jaar

  Facebook: An Na

  • Cobi Braak
  • november 12, 2018

  Ik doe graag mee voor Robomaker voor mijn jongens van bijna 10 en 14

  • Renee
  • november 12, 2018

  Gaaf! Doe graag mee voor mijn zoontje van 8. Die zal het geweldig vinden!

  • Monique
  • november 12, 2018

  Heel graag voor mijn 2 kids!
  6 en 9. Op moment is samenspelen erg lastig, masr als ik lees hoe leuk dit eruit ziet dan wordt ik zelf Sl helemaal enthousiast last staan de kids! Misschien levert het ook een steentje bij aan t weer een keer gezellig samen een spelletje!

  Groetjes Monique

  • Rianda Keijzer
  • november 12, 2018

  Wow! Wat een geweldige prijs zeg! Ik heb 2 jongens in huis. De oudste is 7 en de jongste wordt 5 december 5 jaar. Bedankt voor de cadeautips want dit kende ik nog niet. Maar als ik iets win, zou dat helemaal tof zijn!

  • Jojanneke
  • november 12, 2018

  Wow wat een mooi speelgoed! Beide zouden hier super welkom zijn. Voor mijn 10 jarige topper of voor mijn 7 jarige held

  • Patricia
  • november 12, 2018

  Ontzettend leuk voor onze dochter Kaylinn van 6jaar. Om samen met haar papa dit helemaal te ontdekken.

  • Silke
  • november 12, 2018

  De robomaker zou super zijn voor mijn zoon Niek van tien jaar!

  • Grietje brands
  • november 12, 2018

  Wou super leuk voor mijn 5 jarige meid!! Gaan duimen 😀

  • Alyt Van Der Heide
  • november 12, 2018

  Mijn meiden zijn 6 en 8 en wij doen graag mee voor de Mind Designer
  Wat een cool spel. Even heel wat anders.

  • Judith Hoogendijk
  • november 11, 2018

  Ja leuk! Ik doe mee voor Julia van bijna 10…overtuigd uitvinder aldus zijzelf! Dat mag ze dan bewijzen met deze mooie prijzen 😉

  • Tamara svhokker
  • november 11, 2018

  Wow! Doe heel graag mee voor onze dochter. Ze is 5 jaar maar erg pienter en houd van uitdaging. Dit gaat ze geweldig vinden! Nu hard duimen

  • Catherine Van den Dries
  • november 11, 2018

  Wauw zo leuk… Ik doe mee voor mijn knappe koppie Jack van 6 jaar! ❤️

  • Monique vd Ven
  • november 11, 2018

  Superleuk die DOC voor mijn zoon van 6! En meteen ook educatief, goeie combi!

  • Marcia Kan
  • november 11, 2018

  Jaaaa geweldig! Wij hebben nogal wat in huis van Clementoni en zijn best een beetje fan! De Robomaker zou geweldig zijn voor dochter Elisa (10). Ze is dol op techniek en dat moet gestimuleerd worden toch?

  • Viv Schobben
  • november 11, 2018

  Wat gaaf!! Onze topper wordt in december 8 en het is zo moeilijk qua cadeaus! Hij is erg van “mad science” dingen ontdekken dus een robot is echt HET einde! Of het nu de Mind design robot of de robomaker is, het maakt eigenlijk niet uit. Hij is op school zijn leeftijd vooruit en ik weet 100% zeker dat hij dit echt GEWELDIG gaat vinden. Een super gave verrassing voor een lief zorgzaam en altijd vrolijk manneke <3! De duimen gaan kei en keihard draaien!

  • Diana
  • november 11, 2018

  Doe graag mee voor minddesigner voor mijn bonusdochter van 8

  • Marit
  • november 10, 2018

  Robomaker lijkt mij erg leuk voor Ben 7 jaar

 1. Wat gaaf! Ik doe mee voor de DOC Talking Robot! Robin is bijna 3, maar wij zijn gek op puzzels (en mama ook op programmeren). Dus dat wordt heel leuk samen spelen!

  • Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)
  • november 10, 2018

  Wat een leuk speelgoed! Mijn dochter stond laatst in de speelgoedwinkel al te kijken bij het robotschap. Ze had maar 10 euro verjaardagsgeld dus ging ze uiteindelijk voor een mini robotje die eigenlijk alleen je stem opneemt, maar toch word er elke dag mee gespeeld. Nu lijkt het mij fantastisch als ik mijn beide dochters kan verrassen met de Mind designer op 5 december, dit zou echt een geweldig cadeau zijn om samen mee te spelen

  • Tamara van der Smissen
  • november 9, 2018

  superleuk. Doe graag mee voor de robomaker voor mijn zoontje van 10. Hij houdt van educatief speelgoed, dus hier zou hij zeker weten zich niet mee vervelen.

  • Marian Zw
  • november 9, 2018

  Met een zoon van 6 en een dochter van 9 is het lastig kiezen, hoewel ik denk dat mijn zoon er het meeste plezier aan zal beleven, Daarom kies ik dan toch voor de mind designer.

  • Paula
  • november 8, 2018

  Mijn zoontje van 10 is een beetje uitgekeken op Lego en Playmobil. Knuffels en autootjes vindt hij ook niet meer leuk, en hij heeft ze daarom allemaal gedoneerd aan zijn kleine broertje. Veel liever zit hij achter de spelcomputer of tablet. Fortnite en Minecraft vindt hij helemaal het einde. Het is moeilijk om te verzinnen wat Sinterklaas hem dit jaar zal moeten geven. Maar toen zag ik Robomaker! Met dit educatieve spel kan hij zeker weten uit de voeten, een nieuw soort van (technisch) lego, waar bouwen en programmeren centraal staat, en waarbij hij de tablet ook kan bij gebruiken. Ik zie hem hier al helemaal mee bezig zijn, zelf robots in elkaar zetten en laten bewegen, hoe gaaf is dat! Nee, Robomaker zou echt een schot in de roos zijn voor mijn 10-jarige zoon! Als moeder zijnde word ik van Robomaker ook erg blij, wat zo kan mijn zoontje zijn creativiteit kwijt en minder tijd achter de spelcomputer doorbrengen!

  • Tamara
  • november 8, 2018

  Superleuk, zo’n robot! Ik doe mee voor Emma, 7 jaar

 2. superleuk en educatief zeg. Doe graag ,mee voor de robomaker. Mijn zoontje is net 11 geworden.

  • Anouk Nijmeijer
  • november 8, 2018

  O jeetje … Net de verlanglijstjes ingeleverd bij oma… Moet ik zelf dan iets anders gaan kopen dan ik van plan was? Wat een super leuke actie. Ik doe graag mee voor mijn kleine man van 5 (bijna 6)

  • Thea
  • november 8, 2018

  Ik doe graag mee voor mijn zoon Senn van 10 jaar.

  • cindy pater
  • november 8, 2018

  Waanzinnig leuk ik doe graag mee voor mijn 6 jaar jonge boefje

  • S. Valk
  • november 8, 2018

  Mega gaaf! Ik doe graag mee voor mijn twee kinderen van 4 en 6 jaar oud.

  • Margot
  • november 8, 2018

  Ik doe graag mee voor mijn neefje van 6 🙂

  • Ilse Brinkhuis
  • november 8, 2018

  Dolgraag voor mijn kleindochter van 4.

  • S van der maas
  • november 6, 2018

  Wauw dit klinkt super
  Ziet er leuk uit en maakt leren leuk
  Wij zouden dit graag winnen voor onze dochter die 7 word. Hopelijk helpt dit haar ook voor op school
  De mi nd designer is dus ideaal
  En dan kan haar zusje van bijna 5 alvast kijken hoe het moet

  • Florentine
  • november 6, 2018

  Super leuk!de robot maker zou leuk zijn voor onze jongens tweeling van 9 jaar.tof voor de sint.groetjes

  • Tessa
  • november 6, 2018

  Wauw, dit lijkt me erg leuk! Ik ga het even door vertellen aan Sinterklaas 😉 Ik zou het heel tof vinden om de mind designer te winnen voor mijn dochter. Dan krijgt ze hem voor haar zesde verjaardag!

 3. Wat een leuke actie!! Geweldig voor onze dochter Lynn van 7 jaar.

  • Shanna Jess
  • november 5, 2018

  Wat tof! Mijn oudste zoon Sam is momenteel geobsedeerd door robots en programmeren. Ik ga die Mind Designer Robot dus gelijk even op zijn verlanglijstje schrijven. Super fijne tip. Oh ja, ik wil ook graag meedoen aan de winactie!

  • Jonneke Timmermans
  • november 5, 2018

  Voor onze zoon Tije van 6 jaar! ontzettende slimmerik!

  • Heidi
  • november 5, 2018

  Kleuter naast me die mijn telefoon ziet: ‘WAT IS DAT? EEN ROBOT? WAT IS DAT? WAT DOET DIE? IK WIL DIE!’
  En dan jullie site die eruit ligt omdat iedereen dit wil winnen, dus ik kan haar niet eens vertellen wat het precies is 😀
  Het lijkt erop dat mijn kleuter van 5 het hoe dan ook wil hebben hebben hebben , dus I’m in!

 4. Voor onze slimme kleindochter
  Ze word 5 december 4 jaar
  Ze zou heel blij zijn met zo n mooi kado

  • Sylvia Cohen
  • november 5, 2018

  Ik doe mee voor mijn zoon, Merijn. Hij is 5 jaar.

  • Patricia van Dijk
  • november 5, 2018

  Mijn dochter Alina van 7 jaar is al heel lang aan het sparen voor een robot. Deze robot winnen zou geweldig zijn!

  • Inge Versluis
  • november 5, 2018

  Jaaa super leuk !!! Ik doe mee gek op spelletjes hier in huis

  • Jolanda Baltus
  • november 5, 2018

  Wat leuk! Ik doe graag mee voor mijn zoontje Danley die 9 december 6 jaar wordt. Hij is dol op robots en al helemaal als hij kan bepalen wat hij moet doen. Dit is dus perfect voor hem!

  • elisabeth maria martina
  • november 5, 2018

  wat een geweldig gebaar verras mijn kleinzoon van 7 jaar maar met dit prachtige exemplaar #duimenmaar

  • Carolien
  • november 5, 2018

  Toffe actie!
  Ik doe mee voor Roan van 6 en stiekem eigenlijk ook voor de puber van 11

  • Nadia de Bruijn
  • november 5, 2018

  Ik doe mee voor onze zoon Vince (6), de mind designer staat hoog op zijn verlanglijstje. En ik vind ‘m stiekem ook heel leuk 🙂

  • Iris
  • november 5, 2018

  Mooie review! Ik doe graag mee voor Mind Designer

  • Ilse
  • november 5, 2018

  O wat leuk! Onze slimmerik van 5 kan wel wat extra uitdaging gebruiken en ik vind het heel goed als ze leert programmeren (21st century skill). Ik ga duimen

  • Mieke Bezem
  • november 5, 2018

  Ik zou wel graag mee willen doen voor Mehgan, 6 jaar. Ze is al dol op DOC, dus misschien is mind designer robot de volgende toffe stap.

Comments are closed.