Doet u mij maar een onsje lente!

0 0 0 No comments

Vandaag is de laatste dag van februari en ik haal opgelucht adem. Januari en februari zijn niet mijn maanden. Vrees niet, ik slik alleen vitamine d en lijd niet aan een winterdepressie. Ik vind alleen altijd dat deze eerste twee maanden van het jaar zo lang duren. Toen de maanden werden verdeeld, stonden er vast twee chagrijnig te zijn in een hoekje. Nou vooruit, dan maken we daar januari en februari van en zo geschiedde. En ondertussen is het enige waar ik aan kan denken LENTE!

Na de ultieme gezelligheid van Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw vind ik het contrast altijd zo groot met die schrale, koude, donkere maanden. Natuurlijk was het in december ook donker en guur, alleen door al die glühwein merk je daar zo weinig van. Maar goed, genoeg geklaagd want het zit erop. Ik vind het ieder jaar weer een prestatie als we het overleefd hebben en 1 maart zou eigenlijk een nationale feestdag moeten zijn, vind je niet?!

Lente

In ons huis ben ik niet de enige die er zo overdenkt. Zodra de zon door breekt, worden de sneeuwlaarzen in een hoek geschopt en wordt er consequent geweigerd om een jas aan te trekken. Het hele huis zucht opgelucht, de lente komt eraan. Na maanden te zijn geterroriseerd door drie dames die als terminators op banken springen, overal zooi maken en kleuren op witgeverfde muren breekt de tijd van buitenspelen weer aan. Alle knutsels van de Action kunnen in de prullenbak kast, net als de boekjes en de barbies. Ineens is het eeuwige gezeur om de Ipad verleden tijd en hoor ik niet meer constant dat iemand zich zoooooo verveelt.

Buitenspelen is het grootste geschenk voor iedere moeder. Het huis lijkt groter, al is dat misschien het effect van het zand overal op de vloer, en ik hoef niet meer te doen alsof ik glitterklei het tofste vind dat er bestaat. It’s the most wonderful time of the year, want het enige dat ik moet doen is ‘er zijn’. In de speeltuin op het bankje met wat eten, drinken en pleisters als ik echt een goede bui heb. De tijdschriften worden eindelijk gelezen en mijn benen krijgen een lekker kleurtje.

We did it moms! We hebben het overleefd en het is tijd om te gaan genieten. Van het weer en van elkaar. En mag het dan nu lente worden?

Written by

Leave a Comment