Domme vragen bestaan…!

0 0 0 27 comments

Hoe vaak krijg je het niet te horen. Domme vragen bestaan niet en daar was ik ook absoluut van overtuigd. Tot ik kinderen kreeg. Voor sommige mensen (lees sommige andere moeders) is het feit dat je ook wat nageslacht op de wereld hebt gezet blijkbaar het startsein om de meest debiele vragen aan je te stellen. Benieuwd of de volgende voorbeelden je bekend voorkomen… 😉

Zijn ze altijd zo druk…? Waarom doen mensen dit toch??? Waarom jou het gevoel geven dat je kind te druk, te wild, te slecht opgevoed of te onaangepast is. Er is maar één juiste remedie en dat is haar kind stiekem een familiezak spekjes voeren en wachten tot de suiker z’n werk doet. Enjoy 😉

Is dat rijstewafeltje wel E-nummer/dierproef/suiker en smaakvrij? ‘Well off course my dear…’ Ik heb ze immers zelfgebakken van handgepelde, biologisch verantwoorde rijstkorrels die exclusief geteeld zijn in de Himalaya met een eerlijk loon voor de boeren.

Zeker slecht geslapen…? Dacht je voor het eerst sinds weken dat je er weer eens lekkertjes uitzag toen je vanmorgen in de spiegel keek, krijg je dit. Maar geloof ons, moeders onderling kunnen valser zijn dan een pitbull met een slecht humeur dus na zo’n opmerking kun je er gerust van uitgaan dat je er nog beter uitziet dan je dacht. You go girl!!

Heeft ze Kafka nou nog niet uit, ze zit toch al drie maanden in groep 3? Nee en guess what?!  Ze is nog niet eens begonnen in Jip en Janneke en weet je waarom niet? Omdat ik niet wil dat ze net zo’n prestatiegericht, onzeker, ongelukkig en competitief loeder wordt als jij!

Vind jij het ook zo lekker om iedere dag 10 kilometer te rennen voor de kleintjes wakker worden? Nee, eigenlijk slaap ik liever nog een uurtje om vervolgens mijn man te bespringen voor een goddelijk ochtendwipje en daarna drie gloeiend hete cappuccinno’s weg te klokken. Krijg je ook heel gezellige blosjes van.

Wanneer gaat ze nou praten/lopen/fietsen/olijven en quinoa vreten? Ergens de afgelopen jaren is het misgegaan en scheppen ouders er blijkbaar genoegen in om op te scheppen over alle exotische hapjes die hun kinderen wel of niet lusten. Alsof het al niet vervelend genoeg is om iedere verjaardag te moeten horen dat Loesje al kon lopen toen ze twaalf weken was. Pfff…. wij scheppen liever op over onze schoenen stash ( ….iets met een rode zool ;))

Heb je wel een aanvullende verzekering die ook orthodontie vergoed? We know…. Tijdens het wisselen kan het er tijdelijk uitzien alsof Mike Tyson goed huisgehouden heeft, maar in de meeste gevallen zijn de kosten niet te vergelijken met het herstellen van een chronisch zure bek.

Gaan jullie deze zomer ook zo’n super interessante familie groepsreis doen naar een veel te ver land waarvoor je 20 uur moet vliegen en 13 inentingen moet? Lijkt me enig ,al lijkt die malaria die jullie vorig jaar allemaal kregen me niet mals. Maar nee. Onze dakkoffer en wij gaan naar een fijn huisje op nog geen dag rijden, met veel vermaak voor de kinderen waardoor ik eindelijk mijn stapel Vogues kan uitlezen en heel veel wijntjes kan drinken. Stuur je een kaartje….?

Okay, dus jij bent dit jaar luizenmoeder, overblijfmoeder en knutselmoeder? Deze lijkt moeilijk, maar eigenlijk is er maar één goed antwoord. Een dringend doch beslist ‘Nee’, ‘Nee’ en ‘Nee’ volstaat.

Vind jij het ook zo heerlijk dankbaar om iedere dag iets gezonds uit de keuken te toveren? Yup, ik ben namelijk extreem masochistisch ingesteld en een welgemeend ‘ Ik luuuuuuuuuuuuuuuust het niet’ op een toon die alleen honden normaal gesproken kunnen horen gecombineerd met een doperwt in mijn linkeroog is voor mij het summum van ultieme dankbaarheid en geluk.

Vertel, wat is de domste vraag die jij ooit te horen hebt gekregen????

Written by

 1. Beantwoorden

  Heerlijk geschreven weer!
  Die keer dat ik met een huilend mannetje van n week of 10 op mn arm stond, ik toevallig en na ruim 10 jaar een oud studiegenote trof en het eerste wat ze vroeg was:”Heeft ie gegeten en is zijn luier schoon?”

  • Whitney ♡ WhtnysWorld
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Top lijst weer, ik word kots misselijk van al die vragen. Op het moment vooral ivm mijn bekken en dan ook echt moeders die het zelf ook wel weten hoe het is om een dreumes rond te hebben lopen. Nee hoor mijn zoon is poeslief de hele dag, NOT!

  • Milou
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  De aller aller gekste krijg ik toch wel regelmatig als ik vertel dat mijn behandeling in het ziekenhuis voor mijn dystrofie weer gestart is “Moet je naar de dokter?” “Nee, ik ga toch niet voor de lol naar het ziekenhuis?!”

 2. Beantwoorden

  Haha geweldig! Ik kreeg veel opmerkingen omdat mijn zoon laat praatte. Er werd zelfs gesproken over een taalachterstand!

  Inmiddels drie maanden in groep 1 en meneer spreekt zelfs flink Engels. Wat nu achterstand?!

  • Inge
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  “Goh.. er zit wel een groot leeftijdsverschil tussen de eerste en de tweede, is dat niet vervelend?” (Mwah, ik vind het wel handig dat ZL me een luier kan aangeven als ik weer eens tot mijn ellebogen in de spuitluiers sta en geen handen meer over heb)

  • Sandra
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Toen mijn 3e dochter geboren was: “vind je het erg jammer?”

   • Martine
   • februari 7, 2015
   Beantwoorden

   WHAAAAAAAAAAh….. Die ken ik! Alsof je automatisch naar een jongen smacht na twee dochters. Heb die vraag echt zoooo vaak gekregen tijdens de zwangerschap van de derde. Terwijl ik elke dag tot het verlossende woord bij de 20 weken echo ’s ochtends mijn buik streng toesprak of ze alstjeblieft een meisje wilde zijn;) Girls rock!

  • Gisou
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Je wandelt met je meisje en komt een oude bekende tegen. ‘Wat leuk! Is het een jongen of meisje?’ Uhhmm…..ze draagt een beige jas met een rose bies en bloemetjes voering. Wat denk je nou zelf??

  • Yasmin
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Heerlijk weer om te lezen! Ik krijg vaker van die opschep verhalen te horen oa op het schoolplein. Maakt me altijd dat ik me een slechte moeder voel of dat mijn kleuter zwaar retarded is ofzo. Mijn kind houd namelijk niet van carnaval en verkleden, lust geen groentes, lust geen thee of bouillon als hij ziek is, wordt in het weekend niet vrolijk om zes uur wakker maar bokke chagrijnig tussen 8 en 9 en op schooldagen dus drama om die kleuter op on pedagogische manier het bed uit te krijgen and so on!

   • Martine
   • februari 7, 2015
   Beantwoorden

   Een kind dat in het weekend tussen 8 en 9 wakker wordt..!!! Wat een zaligheid 🙂 Die andere moeders zijn gewoon stikjaloers hahaha

  • Manon
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Meer tijdens de zwangerschap: “Het was zeker niet geplanned he?” Nee klopt, ik ben al 28 jaar heb al 3 jaar een relatie, 6 keer gesprekken gehad over of we dit nou exht wilden, en ben vorige maand gierend van de zenuwen gestopt met de pil. Ik heb de “wat is jou cyclus” app gedownload en droom over babies. Maar nee hoor kwam stomtoevallig uit de lucht vallen.

   • Mandy
   • februari 7, 2015
   Beantwoorden

   Hahahahahahaha! Waar bemoeien mensen zich mee haha

 3. Beantwoorden

  Vragen wie de moeder is als het schaap er twee heeft…. En dan nog doorgaan als je zegt dat ze twee moeders hebben. ‘Maar ik bedoel wie is dan de moeder?’

   • Mandy
   • februari 7, 2015
   Beantwoorden

   Hahahaha echt he! Bij ons dat dezelfde situatie. Het is ongelofelijk hoe ze er dan bij kunnen kijken alsof het de meest serieuze en eerlijke vraag is. Sjonge…

   Leuk stukje trouwens!

    • Martine
    • februari 7, 2015
    Beantwoorden

    ZUCHT!!! En ja die drie uitroeptekens die moesten. Dat kun je je toch niet voorstellen dat mensen daar zo moeilijk over gaan lopen doen en dan op zo’n semi geïnteresseerde manier. Blegh!!! En ja, die uitroeptekens waren weer nodig 😉

 4. Beantwoorden

  HAHAHAHA QUINOA VRETEN :’) dat hoeft hij nooit te vreten als hij niet wilt hahaha. Geweldig!

  • bianca
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Of over eten kun je boek schrijven! Eet ze alleen potjes? Waarom kook je niet zelf? Waarom drinkt ze geen melk? Eet ze brood met pitjes, is gewone tarwe niet beter? Waarom eet ze s’ ochtends geen brood, ze kan toch niet eeuwig pap eten?

  • bianca
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Nou, ik heb wel eens te horen gekregen, is ze altijd zo rustig? Ja, mijn uk kan uren bezig met papiertjes scheuren, rusig in een hoekje. Dus rustig zijn is ook niet goed!

   • Martine
   • februari 7, 2015
   Beantwoorden

   Zucht, dat is het nooit hè. Lekker genieten van je kleintje die zo lekker kan scheuren. Ik ben jaloers!!!

 5. Beantwoorden

  suuuuper lijstje weer. Moeders onderling kunnen echt gemeen zijn!

 6. Beantwoorden

  hahaha geweldig lijstje!

  • Maike
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Haha, heerlijk weer! In het kader van praten/lopen/fietsen: ‘zwaait hij nog niet? Nog geen tijd voor fysio-, ergo-, logopedie?’ Eeem, hij is tien maanden…

 7. Beantwoorden

  Hahahah! Hardop gelachen!

  • angelique
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Haha oh zo herkenbaar! wat vind je van de vragen waarom hij eigenlijk nog geen broertje of zusje heeft? of de beschuldigende vinger waarom hij z’n vader niet meer ziet terwijl ze het hele verhaal weten

   • Martine
   • februari 7, 2015
   Beantwoorden

   Serieus?? Dat is toch wel het toppunt van lompheid!! Ik heb één advies en dat staat op de pic bij dit artikel 😉

  • Sterre
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Gniffel wat een leuk lijstje…goed de mijne dan,op een verjaardag zat een gezelschap uuuuuren te kakelen over hun reizen naar Amerika,Australie en Kenia zucht…en toen :”waar gaan jullie naar toe?”iedereen viel stil toen we zeiden;”o naar Giethoorn”;)

Leave a Comment