Een eigen huis, een plek onder de zon…

0 0 0 No comments

….  en aaaaaaltijd iemand in de buurt tralalalaaaaaa. Inmiddels mag ik mezelf al bijna tien jaar eigenaar noemen van ons huis en dat is iets waar ik nog steeds blij mee ben. Als we na de vakantie onze straat inrijden en ik ons huis weer zie krijg ik nog steeds een beetje vlinders in mijn buik. Het was toentertijd liefde op het eerste gezicht en dat is het nog steeds!

My home is my castle

Dat zal voor nog meer mensen gelden want ons huis staat er al bijna honderd jaar en ik vind het stiekem altijd erg leuk om eens flink te fantaseren over de vorige bewoners. Hebben er net als wij gezinnen gewoond? Waren ze net zo gelukkig met het huis als wij? Zijn er behalve mijn jongste dochter nog meer kindjes in dit huis geboren? Kraakte de trap altijd zo? Waren zij ook zoveel kwijt aan onderhoud en energie? Want begrijp me niet verkeerd, het is allemaal charmant as hell maar goedkoop is zo’n oud huis niet.

Die mooie houten details aan binnen en buitenkant moeten toch echt regelmatig een flinke lik verf en van uitstel komt in dit geval geen afstel maar gewoon houtrot. En ook al zijn we dol op fikkies stoken en rookt de houtkachel in de winter flink bij ons, we hebben een maandelijks termijnbedrag bij de energie maatschappij waar je u tegen zegt. Maar dan heb je ook wat…. 😉

Vergelijken die hap!

Juist omdat we zoveel betalen ben ik altijd erg scherp op onze nota en aanbieder. Wat zijn de tarieven en aanbiedingen van andere maatschappijen en betalen we niet teveel voor een te lange looptijd? Want ook op dat laatste valt soms flinke winst te behalen. Dus vergelijk energie! Daarnaast doen energie maatschappijen altijd veel moeite om nieuwe klanten binnen te halen, maar vergeten ze hun vaste klanten soms. Zo was in ons geval vorig jaar een telefoontje om aan te geven dat ik een overstap overwoog genoeg voor honderden euro’s voordeel op jaarbasis. Het proberen waard lijkt me. En wie weet is overstappen energie voor jou de voordeligste optie.

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met overstappen.nl

Written by

Leave a Comment