Een kind en een kerstboom

0 0 0 19 comments

Bij Kerst hoort natuurlijk een kerstboom. Al weken was ik aan het bedenken hoe ik het dit jaar zou gaan doen in huis. Een kind en een kerstboom… Een anderhalf jaar oud kind wat het woord ‘nee’ vaak nog niet kan / wil snappen, een boom en glinsterende dingen is natuurlijk een combinatie die leidt tot chaos.

Mijn voorstel was om geen boom te nemen. Dit stuitte op verzet. Mijn tweede voorstel was om zo’n boompje van planken te nemen. Kon de goedkeurig ook niet wegdragen. Mijn laatste idee was om te kiezen voor een mini boom die boven op de kast zou passen. Ok, daar stemde de man dan wel mee in.

Helaas vinden wij maten schatten toch vaak een beetje lastig, want thuis aangekomen bleek de mini boom iets groter dan verwacht en paste ‘ie niet op de kast. Volgens de man kon de boom dan wel op een tafeltje. Onderin de onbreekbare ballen en zorgen dat het rondrennende kerstengeltje erbij uit de buurt zou blijven.

Na een uurtje stoeien met lampjes, een mini piek en balletjes stond het boompje. Wat een gezelligheid! Volgehangen met balletjes, kralenketting, lampjes en een kleine piek. Maar wel in het bereik van dreumes handen… Ik hoor mijzelf nog zeggen ‘ik weet het niet hoor’. De man wuifde alles weg. Ze moest toch ook leren van dingen af te blijven? Daarnaast zijn de ballen van plastic dus ach.

FullSizeRender-2

Tot madam na een paar dagen staren toch eens besloot aan een balletje te trekken. Het balletje wat ik, met vooruitziende blik, stevig had vastgeknoopt. Het gevolg was dat het hele boompje een beetje om leek te vallen. Ik trok een sprintje, haalde haar weg bij de boom, ving het ding op en triggerde hiermee blijkbaar een driftbui. Waarna ze een stuk speelgoed pakte en die resoluut de mini boom in slingerde.

De mini boom staat er sindsdien een beetje treurig bij. Alsof de boom het zelf ook allemaal maar heeft opgegeven. No way dat het boompje het tot de Kerst gaat redden. Er zijn een aantal ballen verdwenen en ik heb geen idee waar ze gebleven zijn. Takjes hangen treurig en gebroken…

We hebben dus vast een boompje op de kast gezet, dat is het nog een beetje Kerstig als de echte boom besluit zelfmoord te plegen. Eentje die wel past en praktisch onbreekbaar is voor het geval ze besluit met speelgoed te gooien.

IMG_1687

Written by

 1. Beantwoorden

  Haha!! Hier ook maar weer de neppe miniboom van boven gehaald met onze grijpgrage dreumes. Vorig jaar konden we een echte boom neerzetten, dit jaar slaan we even over. Ze vinden alleen de lichtjes al mooi, hoewel de oudste gisteren ineens zei dat hij óók zo’n grote boom wilde… Net als bij opa en oma. Ach, zo heeft hij daar ook iets dat hij thuis niet heeft ;-).

  • Diana
  • december 21, 2014
  Beantwoorden

  Hahaha herkenbaar… Durfde het ook niet… Daarom een mini op de kast…!!! Volgend jaar weer de grote neerzetten

  • oma
  • december 21, 2014
  Beantwoorden

  Hummmm moet ik nu mijn kerstboom ook op de kast zetten als jullie Komen….dze is nl erg verleidelijk met chocolade ballen en kerst-kranjes erin naast de roze verlichting.. 🙁

  • Nathalie
  • december 20, 2014
  Beantwoorden

  Mijn dochter van 1.5 keek de 1e dag wat verbaast naar de boom maar nu 1 week later kijkt ze amper meer. Ze blijft er keurig vanaf. Mijn andere dochters van 3 en 5 hebben ook nooit iets uitgehaald met de kerstboom. De katten trouwens ook niet 🙂

  • Nathalie
  • december 20, 2014
  Beantwoorden

  Mijn dochter van 1.5 keek de 1e dag wat verbaast naar de boom maar nu 1 week later kijkt ze amper meer. Ze blijft er keurig vanaf. Mijn andere dochters van 3 en 5 hebben ook nooit iets uitgehaald met de kerstboom.

  • Lotte
  • december 20, 2014
  Beantwoorden

  Vorig jaar precies hetzelfde probleem! Loek klom zelfs op stoeltjes om maar bij de boom te kunnen! Volgend jaar kun je weer een poging wagen hoor jess, wij hebben dit jaar gewoon een grote gekocht en hij staat er dagelijks in volle adoratie naar te kijken 🙂

  • Beantwoorden

   Ooooooh thanks Lot, good to know! Ik ben zooo blij met mijn enorm hoge plafond en vond onze mega boom vorig jaar dus zo mooie :(. Kan niet wachten tot volgend jaar!

  • Tessa
  • december 20, 2014
  Beantwoorden

  Zo herkenbaar! Ik heb een aapje van ruim 1 jaar rondrennen die nergens (maar dan ook echt nergens!) vanaf kan blijven. Ik heb het niet aangedurfd om een grote kerstboom neer te zetten, dus nu hebben wij maar een ieniemienie exemplaar op de kast gezet. Een stuk minder feestelijk, maar scheelt voor mij een heleboel stress en politieagentje spelen.

  • Beantwoorden

   Jaaaaa dat dus! Ben dol op mijn weelderige mega kerstboom die op zolder ligt 🙁 maar helaas…

  • Marjon
  • december 20, 2014
  Beantwoorden

  ik heb voor mijn dreumes een nep boompje gekocht met vilten versiering die hebben we samen opgetuigd en mevr kan die naar hartelust af en op tuigen…. tot nu toe leeft ze zich daar op uit en de grote boom laat ze met rust

 2. Beantwoorden

  Hier ook gewoon een grote boom neergezet op hoop van zegen. Shae blijft er tot nu toe wel vanaf, maar begint steeds vaker ernaartoe te kruipen met ondeugende-achterom-kijk-blik..

  • angelique
  • december 20, 2014
  Beantwoorden

  Hier zelfs een peuter die het geweldig vind hoe de kerstballen eruit stuiteren -_- of hij trekt ze er gewoon uit

  • Beantwoorden

   Jep en wat ik al zei… die grafballen vervolgens op de meeste onmogelijke plekken weer terugvinden… Ik blijf die boom optuigen 😉

 3. Beantwoorden

  Haha hilarisch! Wij hebben op hoop van zegen toch maar gewoon een grote boom gezet en wonder boven wonder is Lise er tot nu toe vanaf gebleven. Ik duim nog even verder 😉

 4. Beantwoorden

  Herkenbaar met een dreumes in huis! Hier daarom ook alleen onbreekbare versieringen in de boom. Die blijft ze er wel uittrekken. De boom past helaas niet op een tafel of ik moet de punt er uit zagen. Heb ook even getwijfeld de onderste meter kaal te laten, maar dat ziet er ook niet uit. Dan maar steeds weer terughangen!

  • Beantwoorden

   Hahahaha ja en kerstballen op de meest onmogelijke plaatsen terugvinden… In haar keukentje, de hondenbak, lades en mijn schoenen *_*

Leave a Comment