Een legging is geen broek!

0 0 0 14 comments

Ik schreef het al eerder, maar met het stijgen van de temperaturen zie ik ze ineens weer overal, de leggings. Blijkbaar is er toch een hardnekkig misverstand omtrent dit kledingstuk en omdat ik de beroerdste niet ben, werp ik graag wat licht op het onderwerp

Ergens halverwege de jaren 80 dook ie op, de legging. Razend populair was deze modetrend (is het een broek, is het een maillot zonder voeten?) en destijds werd ie zelfs in grotere oplagen verkocht dan spijkerbroeken. Meestal gemaakt van een lekker synthetisch materiaal, hoe glimmender hoe beter en laten we vooral de ‘foute’ hysterische patronen niet vergeten.

Ergens in de jaren  negentig zuchtte menig man opgelucht toen de legging van het toneel verdween en er in het straatbeeld weer gewoon gekozen werd voor een ouderwetse spijkerbroek. Wel lekker grunge natuurlijk met handgemaakte scheuren, maar dat stond best geinig. Zeker op uitgemergelde Kate Moss look alikes… Mijn pubervet piepte soms een beetje door de scheuren op mijn bovenbeen, maar dat terzijde. Iedere modegril heeft zijn voor- en nadelen 😉

Maar we kunnen er niet om heen, de legging is terug! De afgelopen jaren doken ze steeds vaker op in de winkels en ook ik begon me er voorzichtig weer aan te wagen. Niet de synthetische lijpe versie, maar zwarte met een subtiel motiefje. En oké, stiekem ook een roze met panterprint. Lekker warm in de winter onder een rokje dus mijn stapel leggings is de afgelopen jaren gestaag gegroeid.

De laatste tijd zie ik echter iets verontrustends in het straatbeeld. Of er lijden ineens heel veel vrouwen aan collectief geheugenverlies waardoor ze hun rokje vergeten of er zijn mensen die echt denken dat een legging een broek is. Niet te beroerd om mijn medemens van advies te voorzien, grijp ik hierbij de gelegenheid om iets te verklappen….

Een legging is geen broek!

Behalve als je zestien bent en een goddelijk  achterwerk hebt, maar dan kom je overal mee weg zo lang het maar strak zit. Val je niet in eerder beschreven categorie en laten we wel zijn, dat zullen er niet heel veel zijn dan heb ik een vriendelijk doch beslist advies. Doe Maar Niet!

Een legging kan prima onder een lange sweater, jurkje of rokje maar niet onder alles wat niet over je kont valt. Weet je waarom niet? Omdat het geen broek is!

Ben jij heel blij met je legging als broek dan is dat natuurlijk prima, want laten we wel zijn, smaak is natuurlijk nog persoonlijker dan je gewicht. Lekker doen wat jij mooi vindt natuurlijk. Toch wel een vriendelijk verzoekje namens je medemens op straat. Ga er niet aan lopen hijsen en sjorren (er is natuurlijk een reden waarom er geen riemgaten zitten op een legging, het is namelijk geen broek!). Er is maar één plek voor kamelen tenen, en dat is de dierentuin.

* Dit artikel is eerder gepubliceerd op 19 mei 2014

Written by

 1. Pingback: Roger Vivier shoes

 2. Beantwoorden

  Hilarisch grappig en helemaal waar.. Bedankt voor jouw duidelijke mening!!!

  • Meike
  • mei 20, 2014
  Beantwoorden

  hahaha… Inderdaad.

 3. Beantwoorden

  Ik heb vier jaar op Curaçao gewoond en daar liep bijna iedere vrouw, maatje s tot maatje xxxl in een legging met kort topje. Supertrots op hun rondingen en de mannen vonden het fantastisch. Daar kunnen wij nog wat van leren! Ik zeg: leven en laten leven.

  • karin
  • mei 19, 2014
  Beantwoorden

  Wahahaha…..ik denk in beelden hè 😉

  Ik vind het bij kinderen al niet mooi….laat staan bij volwassenen

  • giny koning
  • mei 19, 2014
  Beantwoorden

  Oh zo lelijk!!!

  • Yousra
  • mei 19, 2014
  Beantwoorden

  Ik schrok even: vandaag legging onder lange sweater aan maar dat mag gelukkig wél 😉 🙂

 4. Beantwoorden

  AMEN!
  Al moet ik wel bekennen dat mijn hardloop legging mij nogal heilig is als ik thuis ben, telt die ook mee?

   • Fantastic Moms
   • mei 19, 2014
   Beantwoorden

   Thuis mag alles:)!

  • Happy Lioness
  • mei 19, 2014
  Beantwoorden

  Haha toevallig van het weekend wezen shoppen en een paar keer hetzelfde gedacht.

   • Fantastic Moms
   • mei 19, 2014
   Beantwoorden

   Echt he… Het is overal!

 5. Beantwoorden

  Amen!!

Leave a Comment