Een nieuw huis met Veneta.com

0 0 0 No comments

Wie ons al wat langer volgt, weet dat ik dol ben op mijn interieur en dan vooral het veranderen er van 😉. Het mag de husband soms tot wanhoop drijven maar er is toch niets fijner dan een ‘nieuwe’ vibe creëren in je eigen huis? Verhuizen, mij niet gezien maar schuiven met de meubels en een nieuw kleurtje op de muren? Het kan mij niet vaak genoeg. De afgelopen maanden ging ik dus in de weer met okergele verf, lag er ineens (ja echt schatje, ik had er niks mee te maken) een heel tof kleed met panterprint en ging ik me maar weer eens te buiten aan nieuwe kussentjes. Niet slecht zul je denken maar toch was er nog een doorn in mijn oog. Deze doorn is groot en zit er al jaren en het betreft de raambekleding van onze erker.

Kun je het zien?!

Ons oude huis staat aan de rand van het centrum. Te gek natuurlijk want je loopt zo de stad in, maar wij zijn duidelijk niet de enige mensen die dat leuk vinden. Vooral in het weekend is het een komen en gaan bij ons voor de deur en dus is raambekleding vrij essentieel. Tenzij je nogal exhibitionistisch bent aangelegd, maar ik kan je verzekeren dat alleen mijn jongste dochter neigingen in die richting heeft. Raambekleding dus. Toen we het huis jaren geleden kochten volgde er een hysterische maand vol verbouwingen en ergens in een wirwar van kranen, deuren, vloeren, behang en ijzeren draagbalken koos ik voor good old gordijnen. Toen het hing dacht ik al ‘mwah’ en besloot het op de to do lijst te zetten ergens tussen plinten op zolder en een deurbel. De dingen gingen zoals dingen gaan en nee, we hebben ook nog steeds geen bel en plinten. Wat betreft die gordijnen was het zeker geen onwil maar vooral onkunde. Want wat dan wel?

Ik weet wat ik wil

En toen was daar het berichtje van Veneta.com, of ik wellicht wat hulp kon gebruiken en geïnteresseerd was in een samenwerking. Uhm, is gras groen? Nadat ik de site een beetje had doorgespit volgde er een adviesgesprek met adviseur Janiek. Nu moet je weten dat ik niet vies ben van een beetje zelfoverschatting en dus ging ik het gesprek in terwijl ik er voor mijn gevoel al best wel uit was. Houten shutters leek mij de beste optie en dan in het wit graag. Gelukkig was Janiek een goede adviseur en werd het net wat anders. Houten jaloezieën met ladderband in een grijze kleur (donkergrijs ND053). Superfijn ook dat ik eerst (gratis) kleurstalen ontving om nog even te checken of deze kleur wel goed past bij het panterkleed. Sinds vorige week hangt het, en ik ben Janiek ontzettend dankbaar dat ze goed om kan gaan met eigenwijze wannabees 😉

Meten maar

Ik was een beetje huiverig voor het zelf op meten, want er zijn hier in huis op dat gebied weleens wat incidentjes geweest met een bijzondere uitkomst (uiteraard altijd de schuld van de husband). Gelukkig was de instructie vrij helder en ontstond er hier slechts een huwelijkscrisis van een kwartiertje. Zo lang waren de husband en ik namelijk bezig. Wel een aanrader overigens om dit even samen te doen want in ons geval betrof het een vrij groot raam.

Nadat de maten doorgegeven waren had ik de bestelling binnen twee! weken al in huis! En daarna was het toch echt tijd voor de husband om te shinen, want samen dit soort klusjes opknappen? Beter van niet. Gelukkig hebben wij een ontzettend toffe buurman en terwijl ik wijntjes zat te drinken tijdens een weekendje weg met vriendinnen klaarden buurman en buurman de klus. De foto’s die ik ontving waren veelbelovend en de mannen waren ook nog steeds on speaking terms. A JE TO!

Laf it!

Inmiddels hangt het een paar dagen en elke ochtend ben ik weer verbaasd over dit mega toffe resultaat. Of om met de woorden van mijn bijdehante dochter te spreken ‘O M G… Het is zo’n ander gezicht!’  En gelijk heeft ze, want ik had echt niet verwacht dat mijn erker er zo stylish, strak en toch gezellig uit kon zien. Als de jaloezieën half open staan heb ik nog voldoende daglicht en is de inkijk van buiten toch erg beperkt. Precies waar ik naar op zoek was. En het grootste voordeel realiseerde ik me vanmorgen pas nadat ik mijn ramen had gezeemd…

Thanks Veneta.com, mijn ramen zijn al langer dan tien minuten schoon en that’s a first!

Written by

Leave a Comment