Eerste hulp bij kou

0 0 0 One comment

Ja het is koud. Wist je vast al wel maar ik dacht ik zeg het nog een keer! Ik hou niet zo van Nederlandse kou. Kou is prima te doen als je de hele dag in een ski outfit buiten kan wandelen, maar klunend naar de Appie is gewoon niet mijn ding. Daarom mijn tips: eerste hulp bij kou!

BLIJF BINNEN!!!!!

Dit was eigenlijk alles wat ik erover te zeggen had..

Nou ja oké, nog wat tips dan.

 • Mocht je nou toch naar buiten moeten, kleed je lekker warm aan. Duh, voor de hand liggend he? Maar kijk jij maar eens goed rond straks op straat en tel even de hoeveelheid rood uitgeslagen blote enkels die je ziet. Zijn jullie helemaal gek geworden? Doe eens ff normaal zeg; gewoon lekker sokken en een warm paar schoenen in plaats van je hipster enkeljeans en witte sneakers. Oma heeft gesproken.
 • Zelf vind ik een koud bed best wel lekker, maar ik heb er momenteel wel een extra sprei op gegooid (I love mijn Koeka teddy deken zoooooo). Je kan echter ook even een elektrische deken aanschaffen. Bij Lidl scoor je er eentje voor 18 euro en dat is goedkoper dan een echtscheidingsadvocaat. Die heb je nodig als je doorgaat met je ijsklomp voeten warmen aan je partner.
 • Kruiken, sloffen, coltruien, warmtekussens, zelfs zo’n lilleke Snuggie… Alles is geoorloofd bij deze koud. Schaam je niet!
 • Springen bij jou ook de vonken er vanaf? Dan bedoel ik niet per se in bed, maar wel als je koffie probeert te zetten, iemand aanraakt of gewoon wilt zappen. Zo lekker statisch allemaal. Check even dit blog van Karen, zij schreef een aantal tips!
 • Van wijn krijg je het ook lekker warm. Tuurlijk, van thee ook wel, maar van wijn nog meer.
 • Van beweging krijg je het ook warm. Ga lekker hardlopen, schaatsen of stofzuigen! HAHAHAHA no way. Van een potje seks in een warm bed krijg je het ook warm!

En verder; vergeet niet extra te letten op je huisdieren. Ze zijn net zo belangrijk; check extra of water niet bevroren is, geef honden geen ijs-en ijskoud water, laat ze eventueel op een kleedje liggen in plaats van de koude grond en let goed op pootjes na het wandelen. Echte buitendiertjes redden zich heus wel, maar veel binnendieren hebben wel een beetje warmte nodig.

Mijn laatste tip: nogmaals, BLIJF BINNEN! May the force be with you…. Het is nog maar even, lente is onderweg!

 

 

Written by

  • Diana
  • maart 1, 2018
  Beantwoorden

  Nou dat met die enkels he…. begrijp me goed m’n 15 jarige bonus puber maakt zich er ook schuldig aan (net als het continue niet dragen van handschoenen op de fiets) en klagen dat ze t koud heeft!!!! Enkels en handen knal en knalrood van de kou maar inderdaad het is hip…. Ik groeide op met “in het seizoen van de herfst/winter draag je hoge schoenen/laarzen en in de lente/zomer draag je sneakers/ slippers kortom alles laag… kinderen

Leave a Comment