Favoriete kinderboeken van de meisjes

0 0 0 No comments

Lezen en voorlezen, hier thuis krijgen we er nooit genoeg van en zijn de boeken letterlijk niet aan te slepen. Uiteraard ben ik een enthousiaste feeder als het aankomt op de ‘leeshonger’ van mijn meiden. Er zijn de afgelopen periode dan ook weer een heleboel boeken voorbij gekomen. Tijd om een aantal favorieten op een rijtje te zetten..

rub1

Droom maar Poes Milo:

Noor droomde al eerder weg bij ‘De Droomreizen van Poes Milo’. Ze deed er zelfs haar eerste echte spreekbeurt over in de klas (mijlpaal hoor mensen!) en het boek ligt pertinent naast haar bed. Geluk alom dus toen afgelopen zomer ‘Droom maar poes Milo’ uitkwam. De poes is hetzelfde alleen beleeft hij tijdens zijn dutjes nieuwe avonturen. Wat ook niet veranderd is zijn de bizar mooie illustraties. Echt, ik moet mezelf inhouden om niet stiekem te gaan knippen, want deze platen misstaan niet aan de muur. Gelukkig heb ik een dochter die haar moeder inclusief schaar streng in de gaten houdt 😉

rub3

Links of Rechts:

Wie wel eens met kinderen heeft gefietst weet dat de kwestie links en rechts niet een twee drie in die kinderkoppies blijft hangen. Steeds als ik denk ‘nu weten ze het’ blijkt weer van niet. Mijn oplossing om brokken te voorkomen is een sticker op het stuur zodat ik kan roepen ‘naar de stickerkant’ of ‘naar de bel kant’ maar het is natuurlijk wel leuk als ze het ooit leren.

Tijd om er wat vakliteratuur tegenaan te gooien. ‘Links of Rechts’ is niet zomaar een boek om het verschil tussen links en rechts te leren. Dit boek heeft namelijk een filosofische inslag en zit vol verwijzingen naar de surrealistische kunstenaar Rene Magritte. De vier ‘ik-weet-niet-wezens’ bouwen een kar en zoeven er vandoor, maar waar moeten ze heen want ze kennen het verschil niet tussen links en rechts. Samen met je kind leren ze op een originele manier het verschil. Mijn fietsende stuntpiloot is fan!

rub2

Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur op reis:

Billie en ik go way back 😉 Een van zijn cd’s kocht ik namelijk toen mijn oudste nog geen jaar was. Knettergek werd ik van de lijzige liedjes van koren met vage namen dus Billie was mijn redder in nood. Dit is een van de weinige kindercd’s die de husband en ik langer dan 10 seconde kunnen verdragen. Dit boek met bijbehorende cd leek ons dus perfect voor de 12 uur durende rit naar Frankrijk afgelopen zomer. Als de gemoederen op de achterbank wat hoog oplopen is het tijd om ze dit boek in handen te duwen en snel de cd aan te zetten. En ja hoor, Billie saves the day. Alle drie de meisjes (negen, zeven en vier jaar) vinden het verhaal interessant genoeg om hun mond te houden. Je kunt ervoor kiezen om het verhaal zelf (voor) te lezen en alleen de liedjes af te spelen maar het verhaal is ook ingesproken. Enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de liesjes soms zo catchy zijn dat je ze een week later nog onder de douche staat te neuriën.

rub4

rub5

Zowel Poes Milo, Links of Rechts en Cowboy Billie Boem en de Circusdirecteur op reis zijn uitgegeven door Uitgeverij Rubinstein

Written by

Leave a Comment