Fietsen met drie kinderen, help!

0 0 0 No comments

Zo’n twee jaar geleden schreef ik een blog (deze!) over fietsen met kinderen en hoe ontzettend mijn voorhoofd daaronder leed. En net als ik denk, mens waar maakte je je zo druk om s’ochtends in de vroegte slaat de dag des onheils toe. Dat fietsen met z’n allen ging eigenlijk best wel top de laatste tijd. Niet zo gek ook omdat de coureurs in kwestie inmiddels 8 en 10 zijn. Het afgelopen jaar bleken beiden tegen alle verwachtingen in toch over enig verkeersinzicht te beschikken. En de oudste mag zelfs alleen ergens heen fietsen als ze wil, inclusief helse drukke weg zonder stoplichten oversteken. Omdat ik weet dat ze het kan. En omdat ik weet dat die rimpels toch wel komen, dat ook…

Maar nu is daar nummer drie en die sprak dus laatst de woorden waar elke moeder voor vreest. “Ik wil zelf naar school fietsen…” Alles in me schreeuwt nee, maar ik ben een moeder met ervaring en weet dat je sommige dingen niet tegen houdt. Dus knik ik ‘ja’ en kijk bezorgd in de spiegel. Hopla, twee rimpels erbij… Want het is een snoesje hoor, die jongste dochter van mij maar op de fiets vooral ook een ongeleid projectiel. Erger dan haar twee zussen bij elkaar, want ze is niet bang. En juist die angst zorgt er nu net voor dat kindjes zo fijn naast je blijven rijden. Maar niet mijn kindje…. Met haar lange spinnebenen trapt ze zich een slag in de rondte en vliegt er met een rotgang vandoor.

De ervaring leert dat we in haar tempo minstens vijf minuten eerder op school zijn. Voor de beeldvoorming, dit tochtje duurt normaal acht minuten. Deze tijdwinst wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de tijd die ik nodig heb om bij te komen. Nadat ik me ervan overtuigd heb dat ze echt alledrie nog leven lachen de oudste twee nog even door. Vet grappig natuurlijk zo’n kamikaze zusje die je moeder nog voor negenen al drie octaven hoger laat gillen.. Jammer alleen dat moeders er minstens een uur van bij moet komen. Gelukkig heb ik de sleutel tot succes sinds deze week ontdekt. Fietsen met drie kinderen gaat toch echt het allerbeste als de husband het doet en de kinderen uiteraard voorzien zijn van goede kinderfietsen… šŸ˜‰

Written by

Leave a Comment