Fietsen met drie kinderen.. deel 2

0 0 0 No comments

Ja, laat die zin maar eens goed op je inwerken, want ik kan je vertellen dat het net zo verschrikkelijk uitdagend is als het lijkt. Daarom deed ik wat een beetje moeder doet, ….. de boel uitstellen. Na wat pogingen eerder dit jaar en de rimpels die ik daarvan kreeg besloot ik, we wachten nog even. Waar ik overal om me heen vier-jarige guppies op piepkleine fietsjes voorbij zag scheuren zat mijn jongste kuiken dus  weer prinsheerlijk achterop. Tot ons beider tevredenheid overigens, want dit was voor haar de perfecte gelegenheid heel Amersfoort een vrolijke ochtendgroet toe te roepen. Ik genoot ondertussen van de ‘rust’ op de fiets. Ein-de-lijk waren de oudste twee dochters geen direct gevaar meer voor zichzelf en iedereen in een straal van 10 kilometer. Kortom, alles onder controle…

Tot het hele opvoedverhaal weer eens roet in het eten gooide. Want je weet het, als alles lekker loopt duurt dat nooit lang 😉 Voor de zomervakantie besloot het kuiken dan ook dat ze nu ‘echt’ groot was en naar groep 3 ging ze op haar eigen fiets, punt uit..! Kind heeft natuurlijk een punt en dus beloofde ik plechtig “Na de zomervakantie mag je op je eigen fiets, erewoord en tuf erop”. Dat leek ergens in mei natuurlijk een fantastisch plan, maar de eerste schooldag in augustus ietsje minder.

Al snel bleek dat ik ons tempo met drie fietsende kinderen verkeerd had ingeschat en na een verhitte tocht waren we te laat. Op de eerste schooldag. En wie mij een beetje kent weet dat ik niet doe aan te laat komen. Fysiek onmogelijk en die ochtend stond het zweet op meer dan één plek waar de zon niet schijnt. Inmiddels zijn we vijf weken verder en natuurlijk gaat het beter. Er wordt slechts nog twee keer per rit gevaarlijk dicht langs de stoeprand gereden in plaats van 352 keer. Ze remt op goede dagen zelfs voor een rood stoplicht en op slechte dagen voor elke vogel/bloem/eekhoorn ‘nee echt, mama ik zag een eekhoorntje. Kijk dan daar, daaar, daaahaaaaaar. Oh het is toch een duif….”.

We vertrekken inmiddels standaard tien minuten eerder en ik moet toegeven dat het stralende gezicht met de wapperende staarten en het kaarsrechte ruggetje veel goed maken. Heel erg veel….

Written by

Leave a Comment