Fun in the sun!

0 0 0 3 comments

Vandaag is het zover!!!! We stappen weer in onze hypermoderne bolide (lees, oerdegelijke stationwagen inclusief dakkoffer) richting Frankrijk. Ik weet niet hoe het bij jou zit maar de jaarlijkse inpakstress voor de zomervakantie is mij in ieder geval niet vreemd. Want man, man wat moet je veel mee voor een kampeertrip avec cinq. Gelukkig ben ik inmiddels een ware pro en weet ik wat er echt belangrijk is om niet te vergeten. De nieuwe bikini die ik na helse taferelen in zweterige pashokjes toch nog heb gevonden? Check! Creditcard? Check! En alles wat we vergeten kopen we daar wel. Prima strategie als je het mij vraagt!

Wat er wel elk jaar standaard in mijn tas zit is goede zonbescherming zodat we in ieder geval de eerste dagen niet zonder zitten. Dat dit reuze belangrijk is hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen. Nu heb ik dochters in verschillende soorten, maten en tinten. Zo is Lou binnen no time net zo bruin als haar chocolade ijsje en blijft Saar op een berg sproeten na, witter dan wit. Maar voor ons allemaal geldt, smeren till you drop!

StichtingMelanoma_FunInTheSun_Screenshot_17

Helaas kan dit nog wel eens een flinke strijd opleveren. Mijn meiden zien de zee en willen maar een ding en dat is gaan met die banaan. Ze hebben het geduld niet om stil te staan, willen geen plakkerigheid op hun lijf en vinden het allemaal gedoe. Juist op dat gegeven baseerde Stichting Melanoom de nieuwste campagnevideo ‘Fun in the Sun’. Je ziet de struggles van de ouders, maar je ziet ook waarom zonbescherming zo belangrijk is. De celdeling bij kinderen en jongeren gaat namelijk veel sneller dan bij ouderen. Zo snel, dat bij zonverbranding de beschadigde huidcellen niet kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen. Dit zorgt voor een verdubbeling van de kans op melanoom op latere leeftijd. Dus bescherming is echt noodzakelijk!

Die meiden van mij gaan dus gewoon lekker old school meerdere keren per dag in de houtgreep. En daarna kunnen zwemmen tot ze zo verschrompeld zijn als een rozijn. Fun in the sun is het leukste wat er is, maar wel goed beschermd graag!

StichtingMelanoma_FunInTheSun_Screenshot_13

 

Fantastic Moms

Written by

  • Lydia
  • augustus 14, 2017
  Beantwoorden

  “Aai aai aai” is hét smeercommando in ons huis. Vooral voor onze hoogblonde dreumes…!

  • Michelle Gosens
  • juli 12, 2017
  Beantwoorden

  Oh man ik heb nog 3 week te gaan maar de lijst ligt al klaar merendeel heb ik maar poeh he.
  Wat een gedoe hahaha
  Ik pak de auto en koffers in mijn man haalt alles eruit.
  En ja toch blijft er altijd iets wat je vergeten bent.

  Maar fijne vakantie hier nog even wachten.

  • Samantha
  • juli 12, 2017
  Beantwoorden

  Soit!

  Direct smeren vanaf het moment van uit bed komen direct na het douchen werkt hier ook. In ieder geval alvast een “buffertje”

Leave a Comment