Ik ga op vakantie en neem NIET mee…

0 0 0 One comment

Nog een paar nachtjes en dan is het voor ons gezin tijd voor vakantie! We genieten voor de laatste keer van het feit dat we nog geen leerplichtig kind hebben. Nu wemelt het internet met lijsten en artikelen over alles wat je mee moet nemen op vakantie, zeker als je met twee kinderen gaat. Vandaag een andere lijst. Want ik ga op vakantie en neem NIET mee:

Mijn laptop.

Ik kan met niet herinneren of ik ooit zonder laptop op vakantie ben geweest. Als ondernemer gaan veel werkzaamheden door, of je nou vakantie hebt of niet. Maar dit jaar maakte ik een strakke planning en hield ik mij daaraan. Daarnaast gaat deze boekhouder natuurlijk in een rustige week weg; de drukte begint pas weer begin april.

Papieren boeken.

Ook voor het eerst; alleen de e-reader gaat mee deze vakantie. Ten eerste omdat ik weet dat ik waarschijnlijk niet heel veel ga lezen. Ten tweede, ik deed al mijn papieren boeken weg weet je nog? En heb sindsdien alleen nog digitale boeken gekocht. Wauw, dit gaat echt kilo’s schelen aan gewicht trouwens!

Stress.

Ik weiger het gewoon. Ik wil niet meer met stress weggaan, met als gevolg dat ik de hele reis strak gespannen op mijn vliegtuigstoel zit en mijn man ijzige blikken toewerp. En dat je de eerste twee dagen van mijn vakantie kapot bent omdat je van jezelf vooral MOET LOSLATEN. Ik doe het niet meer. Weg met die stress.

Winterkleding (en alles wat met winter te maken heeft).

Zo ontzettend klaar met die winter. Die kou. Mijn winterjas. Statisch haar. Ik ga voor een beetje warmte en de vooruitzichten zijn gelukkig prima.

Mijn Passion Planner.

Love dit ding enorm en zonder mijn ‘PP’ voel ik me altijd een beetje leeg.. Maar toch laat ik ‘m thuis. Ten eerste omdat ik dus niet van plan ben om te werken, ten tweede omdat ik tijdens mijn vakantie niet wil bezig zijn met allerlei dingen die ik daarna moet gaan doen. Eventuele geniale ingevingen zet ik wel in mijn telefoon ofzo.

Pakken luiers, potjes fruit, dozen zwemluiers en de halve Kruidvat apotheek.

Toch een heel verschil of je met je eerste kind op vakantie, of met je eerste en je tweede hahahaha. Inmiddels weet ik dat alles te koop is in Europese landen. Ik bedoel, we gaan niet naar de Sahara? Luiers voor twee dagen, een potje fruit voor onderweg, een neusspray voor zere oren en een paar zetpillen en het komt prima in orde. Op dag twee even wat boodschappen en je bent voor de hele week voorzien. Scheelt een koffer aan meuk ook trouwens.

Hoge hakken, strakke jurkjes en 4 kilo make-up.

Die tijd is voorbij; ik ga met mijn kinderen op vakantie. Een loeistrakke jurk is vet onhandig in combinatie met een kruipende baby (lekker bukken de hele dag), die hoge hakken zweten alleen maar en voor die make-up heb ik vaak niet eens de tijd. Daarnaast, alsof we nog ergens tot 23.00 uur chic gaan dineren? Nope.

Toffe voornemens en ik ben oprecht van plan me hier helemaal aan te gaan houden. Gewoon een lekkere, relaxte, gezellige vakantie zonder werkgedoe en teveel gesleep. Ik heb er zin in en spreek jullie over 2 weken weer!

Written by

    • Diana
    • maart 8, 2018
    Beantwoorden

    Ga lekker genieten!!! ❤️

Leave a Comment