Gezond eten, back to the real world..

0 0 0 No comments

Je kon het begin van de week al lezen. De scholen zijn weer begonnen en daar sta ik altijd ietwat dubbel in. Zalig dat er weer rust in huis is! Mijn laptop kan weer langer dan tien minuten open staan zonder gegil. Ook hoor ik veel minder ‘Mamaaaaaa, zij heeft een stuk klei in mijn oor gedaan en dat wil er niet meer uit….’ Maar dat de zomervakantie er nu echt definitief op zit is en blijft janken natuurlijk. Wat ik één van de lekkerste dingen vind van de zomervakantie is dat we de structuur een tikkeltje kunnen laten varen. Bedtijden zijn iets uit een ver verleden waardoor iedereen uitslaapt. Ook met gezond eten ben ik altijd een stuk flexibeler op vakantie. Zal er alles mee te maken hebben dat we wekenlang in Frankrijk verbleven. Je weet wel, het land van de knapperige croissants, pains au chocolat en dan heb ik het nog niet eens over die zalige stinkkaasjes…

A1

Inmiddels bestaan mijn meiden wel voor minstens 75% uit chocopasta en loop ik niet direct warm voor een simpele boterham met good old belegen kaas. Na wekenlang eten waar en wanneer je zin hebt, is het even omschakelen naar drie vaste maaltijden aan tafel. En dan heb ik het nog niet eens over de broodtrommels. Op de eerste schooldag vroeg ik wat mijn verwende nesten op hun brood voor school wilden. De één antwoorde “Uhm.. doe maar Port Salut”. De andere zei “Brie, maar wel roombrie”. Tijd om in actie te komen dus! Hoe lekker ik het zelf ook vind, balans is en blijft het toverwoord. Elk jaar na de vakantie gaat deze familie dus weer back to the real world!

Nu heb ik kinderen in alle soorten en maten. Zo roept Lou (5) “Joepieeeee bloemkool, dat is mijn lievelings” als het avondeten op tafel wordt getoverd. Saar (8) zie ik vervolgens onrustig rondkijken want waar blijft het vlees? Wat dat betreft is het sprekend haar vader. Een dag geen vlees is een dag niet geleefd. En dan hebben we nog Noor (10), die liever verhongerd dan iets nieuws te proeven. Kieskeurig anyone? Tel dit bonte gezelschap bij elkaar op en je hebt een uitdaging 😉

Gelukkig sta ik er dit najaar niet alleen voor om mijn schatjes weer in het gareel te krijgen (oké, oké en mezelf). Actify gaat mij samen met Claire van den Heuvel van de Easy Peasy kookboeken helpen! In het gratis programma Actify Your Family – Een gezonde basis in 4 weken krijg ik vier weken lang tips en tricks op het gebied van gezond eten. En geloof mij, die kan ik wel gebruiken. Vergeet hysterische recepten waarvan je de helft van de ingrediënten niet kent. Want als sperziebonen er al moeilijk ingaan, hoef ik echt niet aan te komen met zeewier…

Praktisch is dan ook het codewoord binnen dit programma. Denk aan handige tips, slimme hacks en vooral heel veel kids-(en manproof) recepten. Deze recepten vind je in de Maaltijd Match App die zowel Apple (hier) als Android (hier) gebruikers gratis kunnen downloaden. Wil je samen met mij meedoen? Meld je dan aan voor de besloten Actify Your Family Facebook pagina. Leden vinden hier het volledige programma van vier weken bomvol tips en hacks en het is the place to be voor het delen van jouw succesrecepten en je succesverhalen. Maar mocht de spinazie een keer tegen het plafond belanden dan mag klagen ook. Iets met gedeelde smart! Het programma start 14 september, maar heb jij zin om dit avontuur met mij aan te gaan dan kun je je nu alvast aanmelden!

Ik heb er zin in moms en ik zie jullie in de Facebookgroep!

A3

* Dit artikel is een samenwerking met Actify

Written by

Leave a Comment